News , Guide

Ο "Xορός της Τρίτης" και η παρέλαση της "Πελλάμασκας" έκαναν θραύση και πάλι στη Λεμεσό

Έξυπνες μεταμφιέσεις με αυτοσχέδιες στολές κέρδισαν τις εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2018

Σε ένα ευχάριστο και εορταστικό περιβάλλον, στο πνεύμα της αποκριάς, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος «Χορός της Τρίτης», την Τρίτη στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου.

Μικροί και μεγάλοι μεταμφιεσμένοι με ευφάνταστες αυτοσχέδιες στολές, έδωσαν για ακόμη μια χρονιά το παρόν τους, σε ένα αλλιώτικο καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και χορό που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την παράσταση έκλεψαν οι έξυπνες μεταμφιέσεις, που με αρκετή δόση χιούμορ και φαντασίας σκόρπισαν γέλιο και χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Ακολούθησε η βράβευση της καλύτερης «Πελλόμασκας» και «Έξυπνης Μάσκας». Στην κατηγορία για την καλύτερη «Πελλόμασκα» το τρίτο βραβείο απέσπασε «Η μούλα», το δεύτερο βραβείο «Ο νους σου τζιαι μια λίρα» ενώ νικητές αναδείχθηκαν η «Οικονομική κρίση» και το «The Limassol times».

Παράλληλα στην κατηγορία για την καλύτερη «Έξυπνη Μάσκα» το τρίτο βραβείο απέσπασε η αμφίεση « Free Wifi», το δεύτερο δόθηκε στην αμφίεση «Επιάσαν μας στα πράσα» και στην «Παίζε του γάρου λύρα να χορεύκει βίρα βίρα» ενώ το πρώτο βραβείο απέσπασε «οι Προτομές»

Του «Χορού της Τρίτης» προηγήθηκε η παρέλαση της «Πελλόμασκας» την οποία διοργανώνει ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την εφημερίδα «Λεμεσός».

Το «βασιλικό ζεύγος», Ρήγας και Ντάμα, που προπορευόταν της παρέλασης ,κέρδισε τις εντυπώσεις, για την παράξενη αμφίεση του ως «Πελλόμασκα» αντί για την εντυπωσιακή «βασιλική ενδυμασία».

Πλήθος κόσμου ακολούθησε την πομπή της Παρέλασης που ξεκίνησε από τη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στην οδό Αγίου Ανδρέου και κατέληξε στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου.

Το εορταστικό κλίμα συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες στη Λεμεσό. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει δημοσιοποιηθεί σε έντυπη μορφή ενώ βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα και στη σελίδα του Δήμου στο Facebook.

Φωτογραφία: Πάμπος Χαραλάμπους

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close