News , Guide

Κλειστό μέχρι νεοτέρας το ξενοδοχείο Forest Park στις Πλάτρες

Ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της Κύπρου, σήμα κατατεθέν του ορεινού χωριού Πλάτρες αναζητεί επενδυτή

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2018

Ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της Κύπρου, το Forest Park στις Πλάτρες παραμένει κλειστό από τον περασμένο Οκτώβριο με τους ιδιοκτήτες να εξετάζουν διάφορα σενάρια στα πλαίσια της προσπάθειας αναβάθμισης του ξενοδοχείου και επίτευξης του στόχου προσέλκυσης περισσότερων τουριστών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του InBusinessNews στο πλάνο των ιδιοκτητών βρίσκεται η συμφωνία με επενδυτή, ο οποίος θα προχωρήσει σε βελτιώσεις/εργασίες ανακαίνισης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και στη συνέχεια θα αναλάβει τη διαχείριση του. Στο ενδεχόμενο πάντως, που το σενάριο αυτό δεν υλοποιηθεί, δεν αποκλείεται το ξενοδοχείο να ανοίξει τον Ιούλιο, υπό την παλιά του διεύθυνση.

80 χρόνια ζωής
Το Forest Park έκλεισε το 2016 τα 80 χρόνια ιστορίας του. Μια ιστορία συνυφασμένη με αυτήν της Κύπρου. Γύρω από το όνομά του κτίστηκε ένας ολόκληρος μύθος που σήμερα αποτελεί μια ανεκτίμητη κληρονομιά.

Βασιλιάδες και πριγκίπισσες
Στο Forest Park έχουν φιλοξενηθεί μερικές από τις πιο μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του 20ού αιώνα. Η πριγκίπισσα Μαίρη με το σύζυγό της, ο Βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου, η πριγκίπισσα Ειρήνη μαζί με τον Μακάριο, ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη γυναίκα και το γιο του, σεΐχηδες και η Αγγλίδα συγγραφέας Daphne du Maurier. Έπειτα από σχεδόν 80 χρόνια λειτουργίας, το ξενοδοχείο Forest Park κρατά ακόμα ζωντανές όλες τις αναμνήσεις αυτών των χρόνων, όπως επίσης τους χώρους του, οι οποίοι διατηρούνται με προσοχή ώστε να μη χάσουν την αυθεντικότητα και το χαρακτήρα του.

Εδώ, γεννήθηκε το Brandy Sour
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '40, το πρώτο Brandy Sour φτιάχτηκε εδώ αποκλειστικά για τον Βασιλιά Φαρούκ της Αιγύπτου. Μάλιστα, έχει αναγνωριστεί και καθιερώθηκε από τότε επισήμως ως το πρώτο κυπριακό κοκτέιλ.

Το ξενοδοχείο Forest Park διέθετε πάντοτε ένα ξεχωριστό στυλ και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και το απολαμβάνουν ιδιαίτερα οι τακτικοί του επισκέπτες. Λειτούργησε για πρώτη φορά μετά από εγκαίνια που τέλεσε ο τότε Άγγλος Κυβερνήτης τον Ιούλιο του 1936. Υπήρξε τότε το πρώτο ξενοδοχείο που εξυπηρέτησε τους πελάτες του σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές: με μεγάλες αίθουσες και σαλόνια, αίθουσες χορού και διασκέδαση. Το ξενοδοχείο αρχικά είχε 70 δωμάτια. Προστέθηκαν άλλα 30 κατά την επέκταση που έγινε το 1946-1948. Τη δεκαετία του '60 κτίστηκε η εξωτερική πισίνα, που ήταν η πρώτη σύγχρονου τύπου θερμαινόμενη πισίνα που λειτούργησε σε ξενοδοχείο στην Κύπρο, στις αρχές της δεκαετίας του '70 προστέθηκε ο τρίτος όροφος με άλλα 10 δωμάτια και στη δεκαετία του '80 ξεκίνησε η οικοδόμηση 6 σουιτών στους κήπους του ξενοδοχείου. Η μεγάλη όμως επέκταση του ξενοδοχείου έγινε τέλη του 1990, με την προσθήκη 54 δωματίων, καινούργιας αίθουσας συνεδρίων, εσωτερικής πισίνας, γυμναστηρίου, κομμωτηρίου κι άλλων.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close