Μουσική , Music News

Eurovision 2018: Ανατροπές για την Κύπρο στα προγνωστικά

Τι αλλάζει σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων στην πορεία της κυπριακής αλλά και της ελληνικής συμμετοχής - Ποια χώρα φιγουράρει ως αδιαφιλονίκητο φαβορί

Δημοσιεύτηκε στις 20 Απριλίου 2018

Μας χωρίζουν μόλις 15 ημέρες από τον πρώτο ημιτελικό του 63ου Διαφγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον που θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας στις 8, 10 και το Σάββατο 12 Μαΐου.

Ενώ οι προετοιμασίες στη Λισσαβόνα είνια πυρετώδεις για να είναι όλα έτοιμα την Τρίτη 8 Μαϊου οπότε θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος ημιτελικός ο οποίος έχει τεράστιο ενδιαφέρον για εμάς αφού σε αυτό συμμετέχουν τόσο η Κύπρο όσο και η Ελλάδα αλλά και το φετινό αδιαφιλονίκητο φαβορί, το Ισραήλ με την Netta και το τραγούδι "Toy".

Τι είναι όμως εκείνο το οποίο απασχολεί τους απανταχού φίλους και θαυμαστές αυτού του τεράστιου διαγωνισμού; Μα φυσικά τα στοιχήματα και σε ποια θέση βρίσκεται η κάθε χώρα!

Περνά ή δεν περνά η Κύπρος στον τελικό;
Η παρουσία της Κύπρου φέτος αναμφίβολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως εκρηκτική αφού στέλνουμε να μας εκπροσωπήσει μία τραγουδίστρια που διαθέτει όλο αυτό πακέτο που χρειάζεται για να ανέβει ένα καλλιτέχνης στη σκηνή της Γιουροβίζιον. Η δύναμη της Ελένης Φουρέιρα στη σκηνή είναι αδιαμφισβήτητη γι' αυτό και ήταν έκπληξη για εμάς τα δυσοίωνα μηνύματα από τα γραφεία στοιχημάτων που δεν μας έδιναν πολλές ελπίδες για συμμετοχή στον τελικό. Το τελευταίο ομως διάστημα η Κύπρο φαίνεται να παίρνει τα πάνω της και το τραγούδι μας "Fuego" να κερδίζει ολοένα περισσότερο έδαφος.

Έτσι, η Κύπρος τις τελευταίες μέρες και ενώ βρισκόταν εκτός τελικού βρέθηκε να σκαρφαλώνει στα ψηλά και μάλιστα στην 6η θέση, μόλις μία θέση πιο κάτω από την ελληνική συμμετοχή που βρίσκεται στην 5η θέση. Αν κρίνουμε πως πολλές φορές τα στοιχήματα μας δίνουν περίπου μία εικόνα των τάσεων του κόσμου, τότε η Κύπρος αν όλα πάνε καλά θα βρεθεί στον τελικό.

Σε αυτή την περίπτωση όμως τα πράγματα δεν θα πάνε και τόσο καλά, όπως ακριβώς θα τα περιμέναμε από την εκπροσώπησή μας από μία τόσο δυνατή παρουσία. Αν και τα προγνωστικά μας θέλουν να καταλήγουμε στην 20η θέση στον τελικό προηγουμένως μας έφερναν στην 27η και 28η. Όσον αφορά στην Ελλάδα τα γραφεία στοιχημάτων την ανεβάζουν στην 11η θέση ενώ έχει βρεθεί και στη 10η.

Τα μεγάλα φαβορί
Το μεγαλύτερο φαβορί του φετινού διαγωνισμού φαίνεται πως είναι το ισραήλ. Τόσο εξαιτίας των γραφείων στοιχημάτων που το δίνουν εδώ και εβδομάδες στην κορυφή όσο και των σχολίων των fan και των προβολών στο You Tube που πλησιάζουν τα 15 εκατ. views φαίνεται πως θα κερδίσει πανηγυρικά. Εκείνο, όμως, που συζητιέται έντονα όσον αφορά στη συμμετοχή του Ισραήλ είναι αν η τραγουδίστρια του Ισραήλ, Netta θα καταφέρει να αποδώσει επί σκηνής κατά τον ίδιο τρόπο που το βλέπουμε και ακούμε στο βίντεο κλιπ διότι πρόκειται για ένα τραγούδι με πολλές δυσκολίες τεχνικές και εμρηνευτικές.

Η Netta η οποία λατρεύεται ήδη από τους φαν του διαγωνισμού δείχνει πως δύσκολα θα αφήσει την πρωτιά από τα χέρια της. Σύμφωνα πάντα με τα προγνωστικά η μεγαλύτερες απειλές της Netta φαίνεται να είναι η Βουλγαρία με ανοδικές τάσεις η οποία θέλει πάρα πολύ τον διαγωνισμό και το έχει δείξει τα τελευταία χρόνια, η Τσεχία με ένα νεαρό ποπ είδωλο της χώρας του με ένα πολύ πιασάρικο κομμάτι, η Αυστραλία που αγαπιέται κάθε χρόνια και στην 5η θέση η Εσθονία η οποία εκπροσωπείται από μία εντυπωσιακή σοπράνο με την συμμετοχή της να εξασθενεί και να πέφτει το τελευταίο διάστημα.

Σημείωσε πως η Νορβηγία που εκπροσωπείται από ένα παλιό νικητή του διαγωνισμού τον Αλεξάντερ Ρίμπακ από τα πιο αγαπητά πρόσωπα του διαγωνισμού βρίσκεται στην 9η θέση με ανοδικές τάσεις. Αν όμως θα μιλάμε φέτος για έκπληξη στον διαγωνισμό θα είναι η ήττα της γλυκιάς Netta και του τραγουδιού της "Toy".

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close