Μουσική , Music News

Γιουροβίζιον 2018: Αυτά είναι τα μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού

Ποιες χώρες φαίνεται πως θα κονταροχτυπηθούν, ίσως, για την πρωτιά αλλά και ποια είναι η χώρα που φαίνεται πως θα... κάνει περίπατο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου 2018

Όσο πλησιάζει ο 63ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Γιουροβίζιον που θα πραγματοποιηθεί στις 8, 10 και 12 Μαΐου στη Λισαβώνα της Πορτογαλίας τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον μας για τα προγνωστικά και τα στοιχήματα που δίνουν και παίρνουν. 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ενδιαφέρον εστιάζεται στα φαβορί και ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής. Όσο αφορά στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα για άλλη μία χρονιά βρίσκονται εκτός των φαβορί με πιο ξεκάθαρο για την Ελλάδα να περνάει στον μεγάλο τελικό με ερωτηματικό την Κύπρο. 

Τι θα γίνει όμως φέτος με την πρωτιά. Ποιες χώρες φιγουράρουν ως φαβορί και ποια είναι η χώρα που φαίνεται να κερδίζει ξεκάθαρα. Ας τα πάρουμε από την αρχή. 

 

Ισραήλ
Το αδιαφιλονίκητο φαβορί  

Ερμηνεύτρια: Netta
Τραγούδι: Toy

To Ισραήλ τα τελευταία χρόνια έδειξε πως θέλει πολύ τον διαγωνισμό. Ακόμα πιο πολύ φέτος που συμπληρώνονται 20 χρόνια από την τελευταία του νίκη στη Γιουροβίζιον, το 1998 στο Λονδίνο με την Ντάνα Ιντερνάσιοναλ και το τραγούδι ‘Diva’. Φέτος, η χώρα παίζει με ένα πολύ δυνατό χαρτί, τη δημοφιλή, πληθωρική και τρισχαριτωμένη Netta. Ένα υπερταλαντούχο πλάσμα, μόλις 25 ετών νικήτρια του Rising Star της χώρας της με ένα σπουδαίο μουσικό υπόβαθρο και σπουδές με ειδίκευση στην ηλεκτρονική μουσική. Υπηρέτησε ως τραγουδίστρια στο ναυτικό του Ισραήλ, της αρέσει να πειραματίζεται με τη μουσική και σήμερα το τραγούδι της ξεπερνά τις 15 εκατ. προβολές στο You Tube. Τα γραφεία στοιχημάτων από την πρώτη στιγμή την ανέβασαν στην κορυφή, οι φαν την λατρεύουν, το τραγούδι της είναι ένα κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών, ανεβαστικό που αναμφίβολα θα μας ξεσηκώσει και θα γίνει μεγάλο χιτ το καλοκαίρι. Αγαπάμε Netta και την ψηφίζουμε δαγκωτό!

Βουλγαρία
Με δυναμική μπαλάντα  

Ερμηνευτές: Συγκρότημα EQUINOX.
Τραγούδι: Bones

Η Βουλγαρία είναι και αυτή μία από τις χώρες που επιθυμεί διακαώς τη νίκη και τη διοργάνωση της Γιουροβίζιον στη Σόφια αν και έχουμε δεκαετίες να δούμε συγκρότημα να κερδίζει το έπαθλο. Τα τελευταία χρόνια η Βουλγαρία έχει στείλει δυνατές συμμετοχές με αποκορύφωμα την περσινή συμμετοχή της χώρας με τον νεαρό Kristian Kostov και το τραγούδι "Beautiful Mess" που βρέθηκε στη 2η θέση. Η φετινή συμμετοχή της Βουλγαρίας πλησιάζει τα 4 εκατομ. προβολές στο YouTube και είναι μία δυναμική μπαλάντα με σύγχρονο, ποπ ήχο. Πρόκειται για ένα συγκρότημα, τους EQUINOX που πρώτη φορά συναντιούνται μαζί επί σκηνής. Τα γραφεία στοιχημάτων το δίνουν στη δεύτερη θέση με ανοδικές τάσεις αλλά δεν φαίνεται να απειλεί το πανίσχυρο φέτος Ισραήλ.

Τσεχία
Ίσως κάνει την έκπληξη

Ερμηνευτής: Mikolas Josef
Τραγούδι: Lie To Me

Η Τσεχία δεν έχει κερδίσει ποτέ τον διαγωνισμό, συνήθως οι συμμετοχές της είναι αδιάφορες ενώ σπάνια την βλέπουμε και στον τελικό. Η χώρα πέρσι απείχε και φέτος επιστρέφει αποφασισμένη με ένα δυνατό, φρέσκο κομμάτι με ένα ερμηνευτή που έχει γκελ και τεράστια απήχηση στο κοινό. Τα γραφεία στοιχημάτων το δίνουν στην 3η θέση και φαίνεται πως κονταροχτυπηθεί με τη Βουλγαρία για τη 2η και 3η θέση. Ο τραγουδιστής της Τσεχίας ο Mikolas Josef δεν είναι απλά όμορφος αλλά είναι ένα υπερταλαντούχο πλάσμα και είναι συνθέτης, παραγωγός, τραγουδιστής, παίζει πολλά μουσικά όργανα και σκηνοθετεί μουσικά βίντεο. Έχει κερδίσει βραβεία και διακρίσεις στη χώρα του και στο εξωτερικό και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα του.

Αυστραλία
Ακριβή αγαπημένη

Ερμηνεύτρια: Jessica Mauboy
Τραγούδι: We Got Love

Η μακρινή Αυστραλία ήρθε το 2015 για πρώτη φορά στο διαγωνισμό της άρεσε και έμεινε φιγουράροντας κάθε χρόνο στις ψηλές θέσεις κάνοντάς την ως μία από τις πιο αγαπημένες χώρες του διαγωνισμού. Φέτος η Αυστραλία συμμετέχει στο διαγωνισμό με μία από τις διασημότερες και πιο επιτυχημένες νέες τραγουδίστριες της χώρας της η οποία έγινε γνωστή σε ηλικία 16 ετών μέσα από το Australian Idol. Έκτοτε έχει καταφέρει να μπει στη λίστα με τους Top 10 δίσκους, με 15 top-twenty singles και να κυκλοφορήσει 4 πλατινένια άλμπουμ. Κέρδισε πολλές υποψηφιότητες σε εθνικά βραβεία της χώρας της ενώ διεθνώς τα τραγούδια της έχουν γίνει stream πάνω από 159 εκατομμύρια φορές ενώ τα βίντεο της συγκεντρώνουν πάνω από 39 εκατομ. προβολές. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό βιογραφικό της Jessica Mauboy μας αναφέρει ότι συμμετείχε σε τουρ της Beyoncé, σε συνεργασία με τον Ricky Martin, Flo Rida, Snoop Dogg και Pitbull ενώ τραγούδησε και για τον Μπάρακ Ομπάμα. Η Αυστραλία φέτος παρουσιάζει μία εξαιρετική τραγουδίστρια με υπέροχη φωνή, με ένα ερωτικό, δυναμικό τραγούδι που, ίσως, και να κάνει την έκπληξη. Τα γραφεία στοιχημάτων τη δίνουν στην 4η θέση.

Εσθονία
Κάτι από όπερα  

Ερμηνεύτρια: Elina Nechayeva
Τραγούδι: La Forza

Σχεδόν κάθε χρόνο έχουμε κάτι από όπερα στη Γιουροβίζιον. Από τους Ιταλούς τενόρους του 2015 και τον Γάλλο το 2011 φτάνουμε φέτος στην εντυπωσιακή Εσθονή σοπράνο Elina Nechayeva. Σημείωσε πως η Εσθονία συμμετέχει στο διαγωνισμό από το 1993, κέρδισε μία φορά το 2001 με ένα τραγούδι αουτσάιντερ, το «Everybody» και φέτος φιγουράρει ανάμεσα στα φαβορί. Αν και το τραγούδι βρισκόταν στην κορυφή των προγνωστικών που δίνουν τα γραφεία στοιχημάτων εντούτοις με την εμφάνιση της Netta και της ισραηλινής συμμετοχής άρχισε να ξεφουσκώνει και να πέφτει στην 5η θέση. Η Elina φιλοδοξεί πως 3 μήνες μετά τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της Εσθονίας η χώρα της θα αποκτήσει με την πιθανή της νίκη άλλο ένα λόγο για να πανηγυρίζει φέτος. Η τραγουδίστρια της Εσθονίας έχει ερμηνεύσει όπερα στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου και αναμφίβολα θα μας εντυπωσιάσει τόσο με τη φωνή της τη βραδιά που θα εμφανιστεί όσο και με το… φόρεμά της.

Γαλλία
To αουτσάιντερ

Ερμηνευτές: Το ντουέτο Madame Monsieur
Τραγούδι: Mercy

Η Γαλλία, μία από τις μεγαλύτερες χώρες του διαγωνισμού η οποία μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία ανήκει στο γκρουπ των Big Five οι οποίες μαζί με την νικήτρια χώρα της προηγούμενη χρονιάς περνά απευθείας στον τελικό. Η Γαλλία είναι μία χωρά που μετρά πέντε νίκες με την τελευταία το 1977 με τη Μαρί Μιριάμ και το τραγούδι "L'oiseau et l'enfant". Η φετινή συμμετοχή της Γαλλία στέλνει το δικό της ανθρωπιστικό μήνυμα μέσα από ένα πιο πολιτικοποιημένο, συγκινητικό τραγούδι που αναφέρεται στο μεταναστευτικό και τη γέννηση ενός αγοριού του Mercy στη μέση της θάλασσας, μεταξύ δύο χωρών. Ένα μελωδικό, συναισθηματικό τραγούδι που ερμηνεύει ένα ντουέτο, οι Madame Monsieur που αποτελείται από τους Jean-Karl και Emilie. Ίσως, η σημερινή κατάσταση στη Μεσόγειο με τις φορτωμένες με μετανάστες λέμβους στη Μεσόγειο να συγκινήσει και να φέρει τη Γαλλία στην κορυφή.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close