Μουσική , Music News

Eurovision 2018: Η χώρα που ανεβαίνει ξαφνικά και κατακόρυφα

Η χώρα που φαίνεται πως θα δυσκολέψει τη νίκη του Ισραήλ ανέβηκε κατακόρυφα στα προγνωστικά

Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2018

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τον 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8, Πέμπτη 10 και Σάββατο 12 Μαΐου στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας. Τα στοιχήματα και τα προγνωστικά παίρνουν φωτιά ενώ τα φαβορί ανεβοκατεβαίνουν από την πρώτη πεντάδα με το Ισραήλ να παραμένει απτόητο αλλά όπως φαίνεται με τάσεις φθοράς μετά την πρώτη πρόβα της Netta εκπροσώπου της χώρας της με το τραγούδι Toy. 

Η Κύπρος κατάφερε να πλασαριστεί στην 9η θέση ενώ οι αλλαγές έρχονται από τα ψηλά με μία χώρα, βετεράνο του διαγωνισμού να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση και να κερδίζει συνεχώς έδαφος. 

Η Γαλλία πριν από μερικές ημέρες βρισκόταν μόλις στην 6η θέση στα προγνωστικά σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων ενώ σήμερα ανέβηκε στη 2η θέση απειλώντας τη δυναμική του Ισραήλ. 

Η Γαλλία, μία από τις μεγαλύτερες χώρες του διαγωνισμού η οποία μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία ανήκει στο γκρουπ των Big Five οι οποίες μαζί με την νικήτρια χώρα της προηγούμενη χρονιάς περνά απευθείας στον τελικό.

Η Γαλλία είναι μία χωρά που μετρά πέντε νίκες με την τελευταία το 1977 με τη Μαρί Μιριάμ και το τραγούδι "L'oiseau et l'enfant". Η φετινή συμμετοχή της Γαλλία στέλνει το δικό της ανθρωπιστικό μήνυμα μέσα από ένα πιο πολιτικοποιημένο, συγκινητικό τραγούδι που αναφέρεται στο μεταναστευτικό και τη γέννηση ενός αγοριού του Mercy στη μέση της θάλασσας, μεταξύ δύο χωρών.

Ένα μελωδικό, συναισθηματικό τραγούδι που ερμηνεύει ένα ντουέτο, οι Madame Monsieur που αποτελείται από τους Jean-Karl και Emilie. Ίσως, η σημερινή κατάσταση στη Μεσόγειο με τις φορτωμένες με μετανάστες λέμβους στη Μεσόγειο να συγκινήσει και να φέρει τη Γαλλία στην κορυφή μετά από πολλές δεκαετίες.

Η Γαλλία βγάζει εκτός πεντάδας τη Τσεχία που βρισκόταν στην τρίτη θέση ρίχνοντάς την στην έβδομη, ανοδικά κινείται η Νορβηγία που ανεβαίνει στην έκτη θέση με τον παλιό νικητή του διαγωνισμού Αλεξάντερ Ρίμπακ. Η Εσθονία παραμένει σταθερά στην πέμπτη θέση ενώ πτωτικά κινήθηκε και η Βουλγαρία που βρισκόταν στη δεύτερη θέση. Ανέβηκε η Αυστραλία στην τρίτη και η Γαλλία απειλιτκά βρέθηκε στη δεύτερη θέση με πρώτο το Ισραήλ. 

Η φετινή διαδικασία του διαγωνισμού αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όπως όλα δείχνουν θα δούμε πολλές εκπλήξεις μέχρι και τη 12η Μαΐου. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close