Μουσική , Music News

Eurovision 2018: Μία ακόμη χώρα στο παιχνίδι της κορυφής με ξαφνική άνοδο στα προγνωστικά

Ένας παλιός γνώριμος του διαγωνισμού κερδίζει ολοένα και περισσότερο εδαφός και πλασάρεται στα φαβορί για τη νίκη

Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαΐου 2018

Ο 63ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Γιουροβίζιον βρίσκεται στην τελική του ευθεία και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για την κυπριακή συμμετοχή που μετά την χθεσινή πρόβα ανέβηκε από την 20η θέση των προγνωστικών στην 8η με μία μικρή πτώση σήμερα στην 9η θέση και πάλι.

Όπως όλα δείχνουν αν δεν έχουμε καθαρή νίκη από το Ισραήλ η μάχη θα δοθεί ανάμεσα σε επτά χώρες με πολύ δυνατά και δημοφιλή τραγούδια με το "Toy" της Netta από το Ισραήλ να παραμένει αμετακίνητο στην κορυφή. Μόλις χθες είχαμε την άνοδο της γαλλικής συμμετοχής με το τραγούδι "Mercy" 2η θέση πράγμα που γίνεται απειλή για την ισραηλινή συμμετοχή που θέλει πάρα πολύ να κερδίσει το διαγωνισμό.

Η Γαλλία πριν από μερικές ημέρες βρισκόταν μόλις στην 6η θέση στα προγνωστικά σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων ενώ σήμερα ανέβηκε στη 2η θέση απειλώντας τη δυναμική του Ισραήλ.

Η Γαλλία, μία από τις μεγαλύτερες χώρες του διαγωνισμού η οποία μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία ανήκει στο γκρουπ των Big Five οι οποίες μαζί με την νικήτρια χώρα της προηγούμενη χρονιάς περνά απευθείας στον τελικό.

Η Γαλλία είναι μία χωρά που μετρά πέντε νίκες με την τελευταία το 1977 με τη Μαρί Μιριάμ και το τραγούδι "L'oiseau et l'enfant". Η φετινή συμμετοχή της Γαλλία στέλνει το δικό της ανθρωπιστικό μήνυμα μέσα από ένα πιο πολιτικοποιημένο, συγκινητικό τραγούδι που αναφέρεται στο μεταναστευτικό και τη γέννηση ενός αγοριού του Mercy στη μέση της θάλασσας, μεταξύ δύο χωρών.

 

Η νέα ανατροπή
Παρακολουθώντας τους πίνακες των γραφείων στοιχημάτων και των προγνωστικών παρατηρήσαμε την είσοδο μίας ακόμη χώρας στην πρώτη πεντάδα και δεν είναι άλλη από τη Νορβηγία που εκπροσωπείται με ένα παλιό νικητή του διαγωνισμού τον Αλεξάντερ Ρίμπακ. Όπως όλα δείχνουν η πρόβα του Ρϊμπακ που έγινε σήμερα επηρέασε θετικά το κλίμα με τα γραφεία στοιχημάτων να τον ανεβάζουν από την 9η θέση στην 4η εκτοπίζοντας τη Τσεχία που έπεσε στην 7η και την Εσθονία στην 6η. 

Ενώ γραφόταν το κείμενο αυτό είχαμε νέα αντροπή με τη Νορβηγία να σκαρφαλώνει στη 2η θέση αφήνοντας στην 3η θέση τη Γαλλία και 4η την Αυστραλία. Οι ανατροπές μετά τις πρόβες θα είναι συνεχείς και ο φετινός διαγωνισμός γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον! 

Να σημειώσουμε πως η Νορβηγία συμμετέχει στον δεύτερο ημιτελικό όπου τα προγνωστικά τη δίνουν στην 3η θέση με τις Σουηδία και Αυστραλία να κερδίζουν τη 2η και 1η θέση αντίστοιχα.

Σύμφωνα πάντα με τα προγνωστικά η μάχη για τη νίκη φέτος θα δοθεί μεταξύ των Ισραήλ, Γαλλία, Αυστραλίας, Νορβηγίας, Βουλγαρίας, Εσθονίας και Τσεχίας ενώ ως αουτσάιντερ εμφανίζονται η Σουηδία και η Κύπρος! Για να δούμε αν ο Ρίμπακ θα καταφέρει να γράψει ιστορία με μία ακόμη νίκη του διαγωνισμού στην καριέρα του και πλησιάσει τον Ιρλανδό Τζόνι Λόγκαν.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close