Μουσική , Music News

Ανατροπές στα προγνωστικά μετά τον δεύτερο ημιτελικό

Τα πάνω κάτω έφερε στα γραφεία στοιχημάτων ο χθεσινός ημιτελικός-Αλλάζουν τα φαβορί

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου 2018

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος ημιτελικός του 63ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον στην Altice Αρένα της Λισαβόνας. Δέκα από τις δεκαοχτώ χώρες που συμμετείχαν πέρασαν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου όπου θα διαγωνιστούν μαζί με τις υπόλοιπες δέκα χώρες που πέρασαν από τον πρώτο ημιτελικό, τις Big Five και την περσινή νικήτρια Πορτογαλία.

Με την έναρξη του ο δεύτερος ημιτελικός έφερε τις πρώτες μεταβολές που συνεχίζονται μέχρι και αυτή τη στιγμή!

Ανατροπή 1
Άνοδος του Ισραήλ και πτώση της Νορβηγίας.

Ο δεύτερος ημιτελικός ξεκίνησε με τη Νορβηγία, ένα από τα μεγάλα φαβορί του διαγωνισμού, με ερμηνευτή τον νικητή του διαγωνισμού το 2009 Αλεξάντερ Ρίμπακ, ο οποίος όπως φάνηκε δεν ενθουσίασε και έπεσε την ίδια στιγμή στην 3η θέση ενώ σήμερα έφτασε στην 8η θέση. Από την άλλη η εμφάνιση του Ρίμπακ ενδυνάμωσε το Ισραήλ που σκαρφάλωσε πάλι στη 2η θέση και αποτελεί όπως όλα δείχνουν την μεγαλύτερη απειλεί για την Κύπρο που εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Ανατροπή 2
Νέες χώρες ανεβαίνουν στα ψηλά.
Ο δεύτερος ημιτελικός ξεκαθάρισε το παιχνίδι των φαβορί φέρνοντας νέες χώρες στο παιχνίδι. Μετά την Λιθουανία του πρώτου ημιτελικού που ανέβηκε στην 3η και 4η θέση με μία γλυκιά μπαλάντα και φιγουράρει στα ψηλά, πήρε τα πάνω της η Σουηδία που έφτασε στην 5η θέση. Η χώρα που έκανε εντυπωσιακή άνοδο είναι η Γερμανία, από τις Big Five με την μπαλάντα της «You Let Me Walk Alone» που έφτασε στην 6η θέση αλλά και η Ιταλία στην 7η. Μία δυνατή συμμετοχή και ίσως η χώρα που θα κάνει την έκπληξη με μία πολύ καλή θέση είναι η μπαλάντα της Ιρλανδίας που ανεβαίνει συνεχώς φτάνοντας σήμερα στην 9η θέση.

Ανατροπή 3
Τα φαβορί που καταποντίζονται.
Από τις αρχές του διαγωνισμού οι χώρες που ξεχώριζαν σήμερα φαίνεται να χάνουν τη δυναμική τους. Η Εσθονία με την εντυπωσιακή σοπράνο έπεσε στη 10η θέση, η Αυστραλία που βρισκόταν στις πρώτες θέσεις έπεσε στην 11η, η Τσεχία στη 12η, η Βουλγαρία στη 13 θέση.

Ανατροπή 4
Εκτός Ρωσία και Ρουμανία
Μετά το Αζερμπαϊτζάν, και οι άλλες δύο χώρες που δεν είχαν αποκλειστεί ποτέ από τον τελικό, η Ρωσία και η Ρουμανία, δεν τα κατάφεραν στη χτεσινή βραδιά, που αποδείχθηκε καταστροφική για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αφού δεν πέρασαν και οι Γεωργία, Πολωνία, Λετονία.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close