Μουσική , Music News

Το κορίτσι με το ακορντεόν έρχεται στην Κύπρο

Η Μιρέλα Πάχου, το κορίτσι με την αγγελική φωνή που το όνομά της αποτελείται από νότες με αφορμή την εμφάνισή της στοRED Summer Festival μιλά στο Check In για μουσικές και όχι μόνο

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2018

Όταν το όνομα σου αποτελείται από τρεις νότες είναι σχεδόν αναπόφευκτο να μην ασχοληθείς με τη μουσική. Κάπως έτσι ξεκίνησε η μουσική διαδρομή της Μιρέλας Πάχου, η οποία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με το τραγούδι “Μιρέλα”, το οποίο ήταν κάτι σαν η ιστορία της πλαισιωμένη από μουσική!

Η πρώτη φορά που άκουσα τη Μιρέλα να τραγουδάει ήταν σε μία καλοκαιρινή συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, στη Λευκωσία και πραγματικά το τραγούδι της, το είχα στο repeat για αρκετές ημέρες αργότερα. Η νεαρή καλλιτέχνιδα επέστρεψε δισκογραφικά και το κοινό της Κύπρου θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει στις 2 Ιουνίου στη Λεμεσό και στις 3 Ιουνίου στη Λευκωσία, στο πλαίσιο του Red Summer Festival. Με αφορμή την παρουσία της στην Κύπρο μιλήσαμε μαζί της για νότες, μουσικές, τραγούδια και άλλα πολλά. 

Πότε άρχισε η ενασχόλησή σου με τη μουσική;
H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε πολύ-πολύ νωρίς. Ο μπαμπάς μου εντόπισε ‘κάτι’ , -ένα μουσικό αυτί, μια ικανότητα να παίζω ό,τι άκουγα και τα σχετικά, και έτσι με παρότρυνε να ασχοληθώ πιο συστηματικά με τη μουσική. Εννοείται αρχικά σαν παιχνίδι, και από τα πέντε μου χρόνια και μετά, πιο οργανωμένα και μεθοδικά με μαθήματα πιάνου. Έτσι ξεκίνησαν οι σπουδές στο πιάνο και πολύ αργότερα, όταν βρέθηκα στην Αθήνα, ακολούθησαν τα μαθήματα ακορντεόν. Τότε άρχισα και δειλά-δειλά να γράφω στίχους και μουσική.

Έχεις σπουδάσει και νομική. Συνδυάζονται η μουσική και οι σπουδές;
Νομίζω πως ναι, αν και ωστόσο, όσο προχωρώ και στα δύο, διαπιστώνω ότι ο δρόμος είναι μακρύς, ανηφορικός και ιδιαίτερα επίπονος. Το κλειδί είναι ο χρόνος, αυτός οριοθετεί τις δυνατότητές μας και το τι είναι εφικτό. Ο χρόνος είναι για όλα ο καταλύτης και ταυτόχρονα η μόνη μας πατρίδα, όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας Ιωάννου. Προς το παρόν και δουλεύοντας πιο σκληρά παρά ποτέ, το χρόνο καταφέρνω να τον διαχειρίζομαι οριακά!

Το τραγούδι “Μιρέλα” έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία και με αυτό σε γνώρισε το κοινό. Το περίμενες;
Σε καμία περίπτωση δεν το περίμενα, το θεωρώ πολύτιμο δώρο και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό! Θεωρούσα δύσκολο να αγαπηθεί ένα τραγούδι που αφορά την οπτική του καλλιτέχνη, αλλά να που συνέβη! Ελπίζω να αγαπηθούν το ίδιο και τα καινούργια μου τραγούδια, όπως η “Μιρέλα” του Σπύρου Γραμμένου!

Έχεις συνεργαστεί μέχρι στιγμής με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, με τον Μίλτο Πασχαλίδη να σε χαρακτηρίζει “Μουσικό Θηρίο”. Πως αισθάνεσαι για αυτό;
Η κάθε συνεργασία ήταν από μόνη της ένα μεγάλο σχολείο. Οφείλω απέραντη ευγνωμοσύνη σε όλους αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους της ελληνικής μουσικής σκηνής που πίστεψαν σε μένα, με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν τη δυνατότητα να ανοίξω τα φτερά μου. Ελπίζω και εύχομαι να έχει συνέχεια και διάρκεια!

Εκτός από ερμηνεύτρια, γράφεις και η ίδια τραγούδια. Υπάρχει κάποιο από τα δύο που να προτιμάς;
Παρορμητικά θα έλεγα πως δεν ξεχωρίζω τίποτα από τα δύο. Ωστόσο όσο περνάει ο καιρός, διαπιστώνω ότι όλο και περισσότερο με απορροφά το κομμάτι της δημιουργίας! Ειλικρινά δεν ξέρω, θα φανεί με το χρόνο. Ο χρόνος που λέγαμε..

Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές;
Γενικά ποικίλλουν. Όμως αυτό το διάστημα είναι ευρωπαϊκές μουσικές, κυρίως γαλλική και ιταλική ποπ, μουσικές από τη Μεσόγειο και βέβαια ακούσματα από τα Δωδεκάνησα, που έχω πάντα στην καρδιά μου.

Ο περισσότερος κόσμος σε “κατατάσσει” στους έντεχνους καλλιτέχνες. Εσείς νιώθεις ότι ανήκεις εκεί;
Δεν συμφωνώ με τα στεγανά ανάμεσα σε «έντεχνο» από τη μία και «άτεχνο» από την άλλη. Αν είναι όμως να με κατατάσσουν οπωσδήποτε κάπου, τότε προφανώς χαίρομαι να ανήκω στους έντεχνους

Θυμάσαι την πρώτη φορά που ανέβηκες στη σκηνή; Ποια ήταν τα συναισθήματα που σε πλημμύρισαν;
Πήγαινα πρώτη δημοτικού και ανέβηκα στη σκηνή σε μια σχολικη γιορτή. Έπαιξα πιάνο, αλλά νομίζω εκείνο που ακουγόταν περισσότερο ήταν το χτυποκάρδι μου!

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια όσον αφορά στην καριέρα σου;
Συμμετέχω στην καλοκαιρινή περιοδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στην Ελλάδα και την Κύπρο και παράλληλα κάνω προσωπικές συναυλίες. Συγκεκριμένα Σάββατο 2/6 θα είμαι στη Λεμεσό (Vinylio Wine etc) και Κυριακή 3/6 στη Λευκωσία (RED Summer Festival). Σας περιμένω!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close