Μουσική , Music News

Η μεγαλύτερη χορωδία της Κύπρου μόλις συστάθηκε

Εναρκτήρια συνάντηση 200+ καλλιτεχνών στο πλαίσιο του «The Big Choir Project» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2018

Πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2018 στις 11:00 π.μ. στο CINE STUDIO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας η επίσημη έναρξη λειτουργίας της μεγαλύτερης χορωδίας της Κύπρου, στο πλαίσιο του φιλόδοξου έργου, «The Big Choir Project».

Πρόκειται για μια χορωδία που στοχεύει στην εξέλιξη και ανάδειξη της μουσικής πραγματικότητας της Κύπρου και στην επάξια αντιπροσώπευση της στη διεθνή μουσική δράση. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αριθμητικά, χορωδία της Κύπρου, με περισσότερους από 200 επαγγελματίες μουσικούς, πτυχιούχους, σπουδαστές, μαθητές μουσικών λυκείων και μέλη χορωδιών απ’ όλη την Κύπρο και το εξωτερικό. Το έργο στηρίζει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το οποίο θα φιλοξενεί τις συναντήσεις του μοναδικού αυτού χορωδιακού συνόλου.

Στην ομιλία του ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκού Προσωπικού και Έρευνας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Φελλάς, την οποία ανέγνωσε η Γεωργία Χαραλάμπους, Υπεύθυνη Γραφείου Διδακτορικών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου, σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις που προάγουν την καινοτομία, την εξέλιξη, τη δημιουργία και την πρωτοπορία. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι μία τέτοια προσπάθεια θα απογειώσει τη χορωδιακή μουσική στην Κύπρο, θα μεγαλώσει τις προσδοκίες και τους στόχους και θα θεμελιώσει τον μουσικό πολιτισμό της χώρας μας στο επίπεδο των διεθνών μουσικών προτύπων», σημείωσε.

Ο εμπνευστής του έργου αυτού, Νικόλας Θεράποντος, ο οποίος είναι και ο Μαέστρος και διευθυντής του συνόλου, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και το Τμήμα Μουσικής και Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για την στήριξή τους. Ανέφερε ότι η δεύτερη επίσημη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου, ώρα 18:00 στο CINE STUDIO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπου θα ανακοινωθεί και η πρώτη μεγαλειώδης συναυλία, όπως και το σχέδιο λειτουργίας του συνόλου. «Ευελπιστούμε ότι το όραμα μας θα χαράξει σύντομα, την πιο ιστορική πορεία στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας, συμβαδίζοντας με τα επίπεδα της διεθνούς μουσικής δράσης», κατέληξε.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close