Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Frozen απόλαυση!

Τα frozen yogurts είναι η γεύση της εποχής, με guilt-free ταμπεραμέντο και ευφάνταστες εκδοχές.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2013

Ήξερες ότι...

Αν καταναλώσεις 100g παγωμένου γιαουρτιού (μια μεγάλη μπάλα), θα πάρεις τις θερμίδες μιας μπανάνας, ή ενός κεσέ φρέσκου γιαουρτιού!

 

FFY = Fashion Frozen Yogurt

Παρόλο που εμείς το γνωρίσαμε μόλις τα τελευταία χρόνια, το γιαούρτι-παγωτό ξεκίνησε να γίνεται τάση πριν από περίπου 40 χρόνια στην Αμερική. Προσφερόταν αρχικά σαν ένα υγιεινό σνακ, χωρίς περιττές θερμίδες, κατάλληλο για άτομα που ήθελαν να χάσουν βάρος. Γύρω στο 1990, το frozen yogurt έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές και άρχισε να κερδίζει έδαφος έναντι του παραδοσιακού παγωτού. Η νέα μόδα αναπτύχθηκε και στην Αγγλία, ενώ πρωτοπόρος στην Ευρώπη, δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος παρά η Ιταλία, που διαθέτει μεγάλη πείρα στα παραδοσιακά παγωτά, εμπλουτίζοντάς το με καινοτόμες ιδέες.

 

Ναι, αλλά σκέτο;

Ωραία όλα αυτά θα σκεφτείς! Αλλά να μείνω με το σκέτο παγωμένο γιαουρτάκι; Κι όμως! Υπάρχουν τα ζηλευτά toppings που σε βάζουν σε πραγματικό πειρασμό: σοκολάτα, τριμμένο μπισκότο, σιρόπια, ξηροί καρποί, φρούτα και ό,τι άλλο βάζει ο νους σου!

Τι συστήνει η διαιτολόγος όμως; 'Η προσθήκη φρούτων, δημητριακών, μελιού και ξηρών καρπών είναι μια πιο ελαφριά επιλογή. Αν πάλι επιθυμούμε κάποιο πιο πληθωρικό topping, και πάλι είμαστε ελεύθεροι να το απολαύσουμε. Απλώς σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι σε αυτήν την περίπτωση το παγωμένο γιαούρτι παύει να είναι ένα τόσο ελαφρύ γεύμα'!

Ακόμη, το fruity yogurt είναι πλούσιο σε γάλα και φρέσκια κρέμα και συνεπώς πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνη (ένα μικρό κυπελλάκι fruity yogurt περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από 125ml γάλα!).

 

SCOOPογράφημα

Με την ανάμειξη φρούτων στο fruity yogurt, μια μεγάλη γκάμα βιταμινών έρχεται να ενισχύσει τον οργανισμό σου! Κάνε απίθανους συνδυασμούς, όπως τους πιο κάτω και θα πετύχεις τα μέγιστα!

  • Detox me: Βατόμουρα-ακτινίδιο-φράουλα
  • Boost me up: Μπανάνα-μήλο-φράουλα
  • Energize me: Σύκο-μπανάνα-mango
  • Sweet temptation: Ανανάς-σύκο-μπανάνα

 

Go Greek

Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι είχαν το γιαούρτι ως ένδειξη ποιότητας! Οι συνταγές τους πάντα αναφέρονταν στο ελληνικό γιαούρτι, τα ράφια της Νέας Υόρκης γέμιζαν με ελληνικά γιαούρτια που έφευγαν με απίστευτη ταχύτητα και το ελληνικό προϊόν είχε μπει για τα καλά στη ζωή τους από το 1998, όταν η Φάγε εγκαινίασε τις εξαγωγές της. Το 2005 ίδρυσε εκεί τη θυγατρική FAGE USA και μερικά χρόνια αργότερα κατασκεύασε το εργοστάσιό της έξω από τη Ν. Υόρκη. Οι πωλήσεις του Total το 2011 που ξεπέρασαν τα 300 εκατομμύρια δολάρια είναι χαρακτηριστικό της ζήτησης που απολαμβάνει!

 

Και υγιεινό και νόστιμο!

Το παγωτό-γιαούρτι και το γιαούρτι γενικότερα είναι σίγουρα πλούσια σε πολλά στοιχεία, όπως βιταμίνες και μέταλλα, που είναι σημαντικά για τον οργανισμό μας και που με την κατανάλωσή τους αφομοιώνονται πολύ εύκολα. Μερικά από αυτά είναι το φώσφορο, το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Το γιαουρτάκι όμως, έχει και υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, πράγμα που βοηθά στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης. Ακόμη, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου, στην καταπράυνση του στομαχιού, στη βελτίωση του πεπτικού συστήματος, στην αντιμετώπιση μολύνσεων και την καλή όψη του δέρματος. Έχουν, επίσης, γίνει πολλές μελέτες και για άλλα χαρίσματα, όπως τη συμβολή του στη μακροζωία, ενώ το σίγουρο είναι πως, οι λίγες του θερμίδες αντιστοιχούν σε πάρα πολλές θρεπτικές μονάδες!

 

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close