Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2018
Για τη διοργάνωση του διαγωνισμού είχαν προσφερθεί επίσης η Ιερουσαλήμ και το Εϊλάτ. Η Eurovision διευκρίνισε ότι επέλεξε το Τελ Αβίβ, επειδή είναι μία «πολιτιστική και εμπορική πρωτεύουσα».
Την Τρίτη 14 και την Πέμπτη 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι δύο ημιτελικοί ενώ το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός.
Η απόφαση ελήφθη από την Επιτροπή του διαγωνισμού καθώς το ισραηλινό κρατικό κανάλι KAN κλήθηκε να παρουσιάσει τουλάχιστον δύο πιθανές υποψήφιες πόλεις για να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση.
Για τη διοργάνωση του διαγωνισμού είχαν προσφερθεί επίσης η Ιερουσαλήμ και το Εϊλάτ.
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ισραηλινές πόλεις που ζήτησαν να φιλοξενήσουν τον Διαγωνισμό της Eurovision για το 2019 και το KAN που βοήθησε να ληφθεί η τελική απόφαση. Όλες οι προσφορές ήταν υποδειγματικές αλλά τελικά αποφασίσαμε πως το Τελ Αβίβ διαθέτει το τέλειο σκηνικό για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό ζωντανής μουσικής στον κόσμο», σημείωσε ο Γιον Όλα Σαντ, διευθυντής του διαγωνισμού.
Η Eurovision διευκρίνισε ότι επέλεξε το Τελ Αβίβ, επειδή είναι μία «πολιτιστική και εμπορική πρωτεύουσα».
Η Netta Barzilai, νικήτρια του φετινού διαγωνισμού με το τραγούδι «Toy», είχε προκαλέσει τον περασμένο Μάιο μεγάλη αίσθηση κι αμφιλεγόμενες αντιδράσεις με το σχόλιο που έκανε μετά την νίκη της, όταν αναφώνησε «Του χρόνου, στην Ιερουσαλήμ». «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που διαλέξατε το διαφορετικό, σας ευχαριστώ τόσο πολύ που αποδέχεστε τις διαφορές μεταξύ μας. Αγαπώ την πατρίδα μου, την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ», είχε πει χαρακτηριστικά.
Σχετικά
Η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην Κύπρο, με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου
Δύο μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού και μια θαυμάσια ορχήστρα συναντιούνται στη σκηνή του Παττιχείου!
Θοδωρής Φέρρης: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη μεγάλη συναυλία του στη Λάρνακα
Με μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, οι συναυλίες της περιοδείας υπόσχονται μοναδικές μουσικές εμπειρίες, γεμάτες ένταση, συναίσθημα και ατμόσφαιρα
Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για το 38ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ
Δίνουμε και φέτος ραντεβού στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2026, στον γνωστό χώρο της τάφρου της Πύλης Αμμοχώστου, στη Λευκωσία
H Mελίνα Ασλανίδου έβαλε την Κύπρο στο summer tour της
Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της στην Κύπρο
Λύμπια 2026: Οι 9 «καυτές» συναυλίες αυτό το καλοκαίρι στα Λύμπια
Aνακοινώθηκαν τα πιο δυνατά live του φετινού καλοκαιριού
O Δημήτρης Μπάσης έρχεται Κύπρο το καλοκαίρι
μια ξεχωριστή μουσική παράσταση γεμάτη συναίσθημα, μεγάλες επιτυχίες και αυθεντική λαϊκή ψυχαγωγία
Eurovision 2026: Ο Akylas στον μεγάλο τελικό - Ποιες χώρες πέρασαν από τον Α' Ημιτελικό
Ο Έλληνας καλλιτέχνης εντυπωσίασε το κοινό και κέρδισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, διεκδικώντας την πρώτη θέση στον φετινό διαγωνισμό
Eurovision 2026: Η Ελλάδα πέρασε στον Μεγάλο Τελικό (βίντεο)
Δείτε την εμφάνιση της Ελλάδας στον Α’ Ημιτελικό
Eurovision 2026: 10 facts που πρέπεις να ξέρεις πριν τον πρώτο ημιτελικό
Η Eurovision 2026 βρίσκεται στην τελική ευθεία, με τους eurofans να μετρούν αντίστροφα για τις πρώτες εμφανίσεις.
Αναβάλλεται η συναυλία του Νίκου Μακρόπουλου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»
Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία
Eurovision: Από τον Ρακιντζή μέχρι την Conchita – Οι εμφανίσεις που σόκαραν και έγραψαν ιστορία
H σκηνή της Eurovision έχει χαρίσει μερικές από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές στην ποπ κουλτούρα.