Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2019
Οι υποψήφιες πόλεις για τη διοργάνωση της Eurovision 2020 έγιναν δύο από πέντε καθώς, πριν από λίγο, η EBU ανακοίνωσε πως το Μάαστριχτ και το Ρότερνταμ απέμειναν στην κούρσα της διεκδίκησης. Έτσι, απορρίφθηκαν το Άρνεμ, η Ουτρέχτη και το Χερτόγκενμπος.
Τόσο το Μάαστριχτ όσο και το Ρότερνταμ μπορούν να παρέχουν τη φιλοξενία του EuroClub, του EuroVillage αλλά -φυσικά- και της ίδιας της Eurovision 2020 σε χώρους που πληρούν τα κριτήρια της EBU. Επίσης, διαθέτουν επαρκή αριθμό δωματίων σε ξενοδοχεία για τον επόμενο Μάιο.
Ο εκτελεστικός παραγωγός της Eurovision 2020, Sietse Bakker, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού: «Όλες οι πόλεις έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια στις υποψηφιότητές τους. Είμαστε εντυπωσιασμένοι με τις προτάσεις και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους μέχρι στιγμής για τη θετική συμβολή και τη δέσμευσή τους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Μάαστριχτ και το Ρότερνταμ προσφέρουν όλα όσα απαιτεί μια διοργανώτρια πόλη».
Η επιτροπή αξιολόγησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Ολλανδίας (NPO) και της EBU, τις επόμενες εβδομάδες, θα επισκεφθούν τις δύο πόλεις που διεκδικούν τη διοργάνωση της Eurovision 2020 και η απόφαση θα ανακοινωθεί στα μέσα του Αυγούστου.
Πηγή: ogaegreece.com
Σχετικά
Eurovision 2026: Απόψε ο Β’ Ημιτελικός με την Κύπρο – Σε τι θέση εμφανίζεται η Antigoni
Τι ώρα ξεκινάει η διοργάνωση
Η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην Κύπρο, με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου
Δύο μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού και μια θαυμάσια ορχήστρα συναντιούνται στη σκηνή του Παττιχείου!
Θοδωρής Φέρρης: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη μεγάλη συναυλία του στη Λάρνακα
Με μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, οι συναυλίες της περιοδείας υπόσχονται μοναδικές μουσικές εμπειρίες, γεμάτες ένταση, συναίσθημα και ατμόσφαιρα
Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για το 38ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ
Δίνουμε και φέτος ραντεβού στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2026, στον γνωστό χώρο της τάφρου της Πύλης Αμμοχώστου, στη Λευκωσία
H Mελίνα Ασλανίδου έβαλε την Κύπρο στο summer tour της
Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της στην Κύπρο
Λύμπια 2026: Οι 9 «καυτές» συναυλίες αυτό το καλοκαίρι στα Λύμπια
Aνακοινώθηκαν τα πιο δυνατά live του φετινού καλοκαιριού
O Δημήτρης Μπάσης έρχεται Κύπρο το καλοκαίρι
μια ξεχωριστή μουσική παράσταση γεμάτη συναίσθημα, μεγάλες επιτυχίες και αυθεντική λαϊκή ψυχαγωγία
Eurovision 2026: Ο Akylas στον μεγάλο τελικό - Ποιες χώρες πέρασαν από τον Α' Ημιτελικό
Ο Έλληνας καλλιτέχνης εντυπωσίασε το κοινό και κέρδισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, διεκδικώντας την πρώτη θέση στον φετινό διαγωνισμό
Eurovision 2026: Η Ελλάδα πέρασε στον Μεγάλο Τελικό (βίντεο)
Δείτε την εμφάνιση της Ελλάδας στον Α’ Ημιτελικό
Eurovision 2026: 10 facts που πρέπεις να ξέρεις πριν τον πρώτο ημιτελικό
Η Eurovision 2026 βρίσκεται στην τελική ευθεία, με τους eurofans να μετρούν αντίστροφα για τις πρώτες εμφανίσεις.
Αναβάλλεται η συναυλία του Νίκου Μακρόπουλου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»
Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία