Παιδί

Μια “Οδύσσεια” για μικρούς και μεγάλους μάς ταξιδεύει στον κόσμο του Ομήρου

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας συνεχίζει τις παραστάσεις του θεατρικού έργου για μικρούς και μεγάλους, ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, σε διασκευή και απόδοση λόγου της ΡέαςΙωαννίδου.

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα της ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ στο θέατρο ΠΑΣΥΔΥ την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019. H παράσταση πήρε τις καλύτερες κριτικές και το κοινό καταχειροκρότησε τους συντελεστές. 

Η σκηνοθετική προσέγγιση της Έλιας Ιωαννίδου μάγεψε τους θεατές και οι στίχοι, η μουσική και οι χορογραφίες αφήσαν άφωνους μικρούς και μεγάλους.

Ανατροπή ο ρόλος του Οδυσσέα που ερμήνευσε η Έλια Ιωαννίδου.

Υπέροχες παρουσίες οι ηθοποιοί και οι φωνές των ηθοποιών Ειρήνης Χαρούς, Στέφανης Χριστοφή και Αναστασίας Χατζηγεωργίου άφησαν τη γεύση του λυρικού θεάτρου.

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας συνεχίζει τις παραστάσεις του θεατρικού έργου για μικρούς και μεγάλους, ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, σε διασκευή και απόδοση λόγου της Ρέας Ιωαννίδου. 

Η Οδύσσεια περιγράφει την επιστροφή του Οδυσσέα από την Τροία στην πατρίδα του την Ιθάκη, 10 χρόνια μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Θα ταξιδέψουμε στο νησί της Καλυψούς, των Φαιάκων, στην χώρα των Λωτοφάγων, των Κυκλώπων και θα αντιμετωπίσουμε τον θυμωμένο Ποσειδώνα. Θα ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου, θα πλανευτούμε από την Κίρκη, θα κλείσουμε τα αυτιά στις σειρήνες, θα παλέψουμε με τα κύματα και όταν πια φτάσουμε στην Ιθάκη, θα αντιμετωπίσουμε τους μνηστήρες και την πιστή Πηνελόπη, θα κάνουμε παρέα με τους Θεούς και μυθικούς ήρωες του Ολύμπου, θα έχουμε προστάτιδα τη Θεά Αθηνά, τον Δία, τον Ποσειδώνα, και τον Ερμή να διαφεντεύουν τη μοίρα των ανθρώπων. Στο τέλος η επιμονή, η αγάπη στη πατρίδα, ο γυρισμός και η ένωση με την οικογένεια θα θριαμβεύσουν. Όλη η Οδύσσεια του Όμηρου περνά από το έργο μας.  

Το κείμενο από μόνο του είναι μια πρόκληση. Ο Όμηρος άφησε έργο ανεκτίμητο που πρέπει όλοι να γνωρίσουμε με εργαλείο το θέαμα, το χορό και τη μουσική. Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά και τους ενήλικες όλες τις πληροφορίες και τις εικόνες – για την Αρχαία Ελλάδα– τον πολιτισμό μας. Τα μηνύματα της υπομονής, εγκαρτέρησης, οι αρετές των θαρραλέων πολεμάρχων, η αγάπη για τη πατρίδα, ο μισεμός, η εκτίμηση και η αρετή της Πηνελόπης, το θάρρος και η αλληλεγγύη μέσα από τα κατορθώματα του Οδυσσέα δεσπόζουν.  

Το λιτό σκηνικό, οι προβολές, η μουσική και ο χώρος αποτελούν ισχυρά εργαλεία για την εμπέδωση και μάθηση των περιπετειών του Οδυσσέα. Τα παιδιά θα μάθουν και θα κρατήσουν στο μυαλό τους όσα δεν θα κρατήσουν από την σκέτη διδασκαλία στα σχολεία. Προάγουμε και καλλιεργούμε τη μάθηση μέσω της θεατρικής τέχνης, δημιουργούμε ευκαιρίες διαμόρφωσης καλλιτεχνικής αντίληψης και αισθητήριο για τη ποιότητα της παράστασης από τη θέση του θεατή. Να αγαπήσουν το μουσικό θέατρο, να εμπεδώσουν τα γεγονότα και να τα κρατήσουν βαθιά στη μνήμη. Να συμμετάσχουν δημιουργικά σε ένα παιγνίδι interactive, που τους προκαλεί στη γνώση και μέσα από καινοτόμα σκηνοθετική προσέγγιση (Video Act), να νιώσουν ότι λαμβάνουν μέρος σε όλα τα δρώμενα και φυσικά εκπαιδευτική αξία του κειμένου. 
 
Οι παραστάσεις θα γίνουν τις Κύριακες 13, 20, 27 Οκτωβρίου και 3, 10, 17, 24  Νοεμβρίου, στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ.  Οι παραστάσεις θα αρχίζουν στις 10:30 το πρωί. Εισιτήριο 8 ευρώ.

Παραστάσεις θα πραγματοποιηθουν και σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν αργότερα. 

Συντελεστές 
ΔΙΑΣΚΕΥΗ / ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΔΩΣΗ ΛΟΓΟΥ: ΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ                                                                               
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΕΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤH: ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ/ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΕΡΟΛΑΙΜΟΥ
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΙΑΝΤΗΣ
ΣΤΙΧΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: ΞΕΝΙΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ AERIAL YOGA/ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΛΟΪΖΟΥ
ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ/ ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΛΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ                                                                               

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΕΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
         ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΟΥΣ                          
         ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ   
         ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ             
         ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ                   
         ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ                  
         ΣΤΕΦΑΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΗ
         ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ          

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνηστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 70001947 Ρέα Ιωαννίδου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close