Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουνίου 2020
Η μουσική πατάει παύση αυτήν την εβδομάδα, με τις μεγαλύτερες μουσικές εταιρείες παγκοσμίως, να διαμαρτύρονται και αυτές για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ με το κίνημα Blackout Tuesday.
Οι μεγάλες εταιρείες μουσικής θα σιγήσουν αυτή την εβδομάδα, τηρώντας μία Black Out Tuesday, σταματώντας κάθε δραστηριότητά τους και προωθώντας συνεργασίες με τις διάφορες κοινότητες με στόχο την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων, που με κορύφωση το επεισόδιο του θανάτου από αστυνομική βία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και βίαια επεισόδια στη χώρα.
Επίσης πολλοί διακεκριμένοι και δημοφιλείς καλλιτέχνες μίλησαν ανοικτά, αντιδρώντας με τον δικό τους τρόπο στη δολοφονία και τις κινητοποιήσεις, πολλές από τις οποίες εκτροχιάσθηκαν σε βίαιες ταραχές.
"Συμμεριζόμαστε τη μαύρη κοινότητα, τονίζει στον λογαριασμό της στο Twitter η Universal Music, μέρος της Vivendi, στο οποίο προσθέτει και το προτρεπτικό hashtag #TheShowMustBePaused.
«Η μουσική επιχείρηση στη WMG δεν θα συνεχιστεί όπως συνήθως», έγραψε η Warner Records στον δικό της λογαριασμό, αναφερόμενη στην εν γένει δραστηριότητα του ομίλου της Warner Music Group.
Στην ίδια δημοσίευση προσθέτει πως θα συμβάλει στο κίνημα για τα δικαιώματα Black Lives Matter και σε άλλες ομάδες που καταπολεμούν τη «φυλετική αδικία».
Σε παρόμοια ανακοίνωση προέβη κι η Sony Music, ενώ και η Interscope Geffen A&M, που ανήκει στην Universal, δήλωσε ότι δεν θα κυκλοφορήσει νέα μουσική αυτή την εβδομάδα.
Σε ένα εσωτερικό σημείωμα προς το προσωπικό του, το Σαββατοκύριακο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Universal Λούσιαν Γκραίντζ τονίζει πως η εταιρεία συστήνει μία ειδική ομάδα για να βελτιώσει τις επιδόσεις της στον τομέα της κοινωνικής ένταξης και της δικαιοσύνης.
"Αυτήν την εβδομάδα, για άλλη μια φορά είδαμε να επανέρχεται στο σκληρό φως της ημέρας --με σκληρότητα και βαναυσότητα-- μία από τις πιο οδυνηρές πραγματικότητες της κοινωνίας μας όσον αφορά τη φυλή, τη δικαιοσύνη και τις ανισότητες", σημείωνε ο ίδιος στο κείμενο, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Reuters.
Η γνωστή καλλιτέχνης Μπιγιονσέ δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram, ζητώντας δικαιοσύνη για τον Φλόιντ.
«Είμαστε συντετριμμένοι και αηδιασμένοι… Δεν μιλάω μόνο για τους 'έγχρωμους' ανθρώπους. Εάν είστε λευκοί, μαύροι, καφέ ή οτιδήποτε άλλο χρώμα ενδιάμεσα, είμαι βέβαιος ότι έχετε την αίσθηση πως (απομείνατε) απελπισμένοι από τον ρατσισμό που κυριαρχεί τώρα στην Αμερική ".
Και πολλοί άλλοι κορυφαίοι καλλιτέχνες συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες που ακούσθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, συμπεριλαμβανομένης της Αριάνα Γκράντε.
«Το να βλέπω τους δικούς μου ανθρώπους να δολοφονούνται και να λιντσάρονται ημέρα με την ημέρα με βύθισε σε ένα αβάσταχτο μέρος στην καρδιά μου!», έγραψε από την πλευρά της η γεννημένη στα Μπαρμπέιντος τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Ριάνα.
Σχετικά

Μίλτος Πασχαλίδης: Ακόμα μία συναυλία για τα 30 χρόνια του στη δισκογραφία
Επιστρέφει στη Λευκωσία τον Σεπτέμβρη

Sold out οι 4 συναυλίες Νταλάρα – Παπακωνσταντίνου στην Κύπρο
Η πολυαναμενόμενη μουσική τους συνάντηση επιστρέφει μετά από 34 χρόνια

Aναβάλλεται η συναυλία με τους Νίκο Μακρόπουλο και Κωνσταντίνο Χριστοφόρου
Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Ιουλίου στο Παραλίμνι

Music Element: Επιστρέφει τον Δεκαπενταύγουστο με έναν διάσημο καλλιτέχνη
H Παραλία Αγίας Τριάδας γεμίζει ξανά με ρυθμό, μουσική και πλήθος

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου
Έρχεται να τραγουδήσει αγαπημένα τραγούδια με τη χαρακτηριστική και βελούδινη χροιά της

Το θρυλικό συγκρότημα IL DIVO μάγεψε το κοινό στη Λεμεσό [ΕΙΚΟΝΕΣ]
Το κοινό απόλαυσε μια μαγευτική βραδιά, με αξέχαστες ερμηνείες

Loreen και Craig David: Δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες έρχονται στην Κύπρο
Ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια νύχτα γεμάτη παγκόσμιες επιτυχίες

Ο Στέφανος Πελεκανής και το 8μελές του σχήμα στη μεγάλη πολιτιστική βραδιά “ΜΑΡΙΝΙΑ 2025”
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με ζωντανή μουσική, φαγητό, ποτό και κλήρωση δώρων

Ο Άκης Δείξιμος έρχεται στην Ορόκλινη για ένα αξέχαστο λαϊκό γλέντι
Το πανηγύρι του χωριού γίνεται διήμερο και γεμίζει τραγούδι, χορό και παραδοσιακές γεύσεις

Niklas Liepe, τι σημαίνει να είσαι ένας από τους καλύτερους βιολιστές στον κόσμο;
Με αφορμή την εμφάνισή του στο Minthis Music Festival, μας μιλά αποκλειστικά για τη διαδρομή του, τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις και το όραμά του για το μέλλον της μουσικής.

Εξασφάλισε τα εισιτήριά σου για τη μεγάλη συναυλία των Πυξ Λαξ στην Κύπρο
Αναμένουμε την ανακοίνωση για τη δεύτερη εμφάνισή τους

Άννα Βίσση: Η «απόλυτη» μόλις κυκλοφόρησε το video clip του νέου της hit
Το Sandre κάνει ήδη χαμό με μόλις λίγες μέρες κυκλοφορίας