Αυτές οι οικιακές συσκευές καίνε περισσότερο ρεύμα (κόστος στην Κύπρο)

Το κόστος από την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του οικιακού προϋπολογισμού, ενώ πολλές φορές αποτελεί σημαντικό βάρος στο τέλος της περιόδου, ειδικά σε περιπτώσεις όπου τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν δυσκολίες. 

Ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, όπου το κρύο επιβάλλει αυξημένη λειτουργία των σωμάτων θέρμανσης, οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος εκτοξεύονται, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό σπιτιών και διαμερισμάτων δεν διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή κεντρικής θέρμανσης από άλλες πηγές, όπως το πετρέλαιο.

Ποιες είναι όμως οι συσκευές που καίνε περισσότερο ρεύμα;

Η Αρχή Ηλεκτρισμού δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να αποκτήσουν μια καλύτερη αντίληψη σχετικά με τις πιο δαπανηρές οικιακές δραστηριότητες, έχοντας αναρτήσει έναν πίνακα με τις πιο ενεργοβόρες, άρα και πιο κοστοβόρες συσκευές.

Ακολουθεί ο πίνακας με τα πλήρη στοιχεία, όπως έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο:

Οι πιο πάνω καταναλώσεις έχουν δοθεί βάσει των ανάλογων Οδηγιών Ενεργειακής Σήμανσης της Ευρωπαΐκής Ένωσης.

Το υπολογιζόμενο κόστος χρήσης των πιο πάνω συσκευών έχει υπολογιστεί με βάση τη μέση τιμή της κιλοβατώρας (23,16 cent/kWh) των οικιακών πελατών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2019, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (19%) και της χρέωσης για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (1 cent/kWh) καθώς επίσης και της χρέωσης για Υ.Δ.Ω. (0,071 cent/kWh). Η τιμή της kWh αυξομειώνεται κάθε μήνα ανάλογα με την τιμή του καυσίμου όπως καθορίζεται στις εγκεκριμένες από την ΡΑΕΚ διατιμήσεις.  

Αναφέρεται στην κατηγοριοποίηση που χρησιμοποιείται στην υποχρεωτική από την ΕΕ ενεργειακή σήμανση ηλεκτρικών συσκευών. Η κατηγοριοποίηση αυτή διαλαμβάνει εννέα κατηγορίες (A++, Α+, Α, B, C, D, E, F και G) με την κατηγορία Α++ ως την πλέον αποδοτική και την κατηγορία G τη λιγότερο αποδοτική. 

Πηγή: Economy Today

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31