Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2021
Με ιστορία μεγαλύτερη των 100 χρόνων, το παλιό σπίτι της γιαγιάς Χρυσούλας και του παππού Ευγένιου, στο χωριό Δρούσεια της επαρχίας Πάφου, έγινε η βάση για να υλοποιηθεί ένα όνειρο που είχαν τα παιδιά και εγγόνια τους. Να ξαναδώσουν ζωή στην οικογενειακή περιουσία μέσα από μια διαφορετική χρήση.
Έτσι πριν από μερικά χρόνια ανέλαβαν να το αναπαλαιώσουν ολοκληρωτικά, δημιουργώντας στους χώρους του τέσσερα πολυτελή στούντιο, τα οποία, ωστόσο, κράτησαν το παραδοσιακό στοιχείο της πρώτης εκείνης κατασκευής, σε κάθε τους γωνία.
Το Droshia (δροσιά) Traditional Homes, το οποίο πήρε το όνομά του εξαιτίας του ιδιαίτερα δροσερού κλίματος που επικρατεί στην περιοχή, ακόμη και σε περιόδους μεγάλου καύσωνα, αποτελεί ένα πανέμορφο παραδοσιακό κατάλυμα το οποίο ξεχωρίζει και για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: Πρόκειται για ένα νέο κατάλυμα στην Κύπρο που έχει επενδυθεί με προϊόντα Coco-Mat (από τα κρεβάτια και τα στρώματα, μέχρι τα κομοδίνα και τα λευκά είδη είναι Coco-Mat) προσδίδοντάς του μια προσιτή πολυτέλεια.
Χωρίς να χάνουν το παραδοσιακό τους ύφος, όλα τα studio επενδύθηκαν με κρεβάτια, στρώματα και λευκά είδη από την Coco-Mat, προσφέροντας στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής.
Το καινούργιο αγροτουριστικό κατάλυμα περιλαμβάνει 4 διαφορετικά στούντιο που καλύπτουν όλες τις ανάγκες: Το «Ανώι», το «Κατώι», το «Σπιτούι» και το «Παλάτι» που είναι η σουίτα. Όλα τα στούντιο περιλαμβάνουν δικό τους μπάνιο και τουαλέτα, ενεργειακές θερμάστρες και κλιματισμό, πρόσβαση στο Netflix και κουζίνες με ψυγείο και όλα απαραίτητα. Η διακόσμησή τους αποτελείται κυρίως από χειροποίητα είδη που ετοίμασαν οι προκάτοχοι του σπιτιού, αλλά και αναπαλαιωμένα έπιπλα που ανήκαν στην οικογένεια.
Το «Ανώι» παρέχει αποκλειστική πρόσβαση στο jacuzzi, αλλά και υπερυψωμένη βεράντα, ενώ η σουίτα το «Παλάτι» διαθέτει τζάκι, τραπεζαρία, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και δύο σαλόνια. Επιπλέον, οι επισκέπτες της σουίτας θα έχουν πρόσβαση και στο ιδιωτικό μουσείο της οικογένειας, για ένα ταξίδι στην ιστορία της περιοχής μέσα από χειροποίητα παραδοσιακά υφαντά της γιαγιάς Χρυσούλας, αντικείμενα οικιακής χρήσης και καθημερινά εργαλεία. Οι ιδιοκτήτες αναπαλαίωσαν μάλιστα και τη βούφα της γιαγιάς, η οποία μετρά 5 γενιές στην οικογένεια και η οποία εκτίθεται σε ειδική προθήκη, στην είσοδο του χώρου.
Στην κατάφυτη εσωτερική κοινή αυλή -στην οποία τηρούνται όλες οι αποστάσεις- θα βρεις και τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο της γιαγιάς, πέραν των 100 χρόνων, ο οποίος επίσης αναπαλαιώθηκε.
Για το απλό στούντιο η τιμή ξεκινά στα 100 ευρώ/βράδυ, χωρίς το πρωινό, το οποίο χρεώνεται έξτρα 10 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει ένα καλάθι γεμάτο με σπιτικά προϊόντα της περιοχής, όπως ψωμί, μαρμελάδες, αυγά -όλα ελεγμένα και σφραγισμένα.
Προς το παρόν μπορείτε να βρείτε το κατάλυμα online στο booking.com ή για κρατήσεις στο 99766206. Σύντομα θα κυκλοφορήσουν και τα social media/website του καταλύματος.
Το Droshia Traditional Homes προσφέρει μία μοναδική εμπειρία διαμονής που συνδυάζει την πολυτέλεια, τη χαλάρωση και την κυπριακή παράδοση, σε ένα περιβάλλον που εμπνέει.
Σχετικά

Η Wizz Air επιστρέφει Ισραήλ – Οι πτήσεις για Τελ Αβίβ ξεκινούν από 8 Αυγούστου και τιμές από €39.99
Η νούμερο ένα αερογραμμή χαμηλού κόστους του Ισραήλ, επιστρέφει ένα μήνα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο

Έρχεται η 1η διεθνής Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ελλάδα
Μία μοναδική εμπειρία που συνδέει το σήμερα με το αύριο

Η μεγαλύτερη Legoland του κόσμου μόλις άνοιξε σε μια ασιατική χώρα
Σήμερα υπάρχουν 12 πάρκα σε όλο τον πλανήτη

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €16.99 (μόνο για 2 μέρες)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο

Οι 155+ προορισμοί που μπορείς να ταξιδέψεις από και προς Κύπρο το φετινό καλοκαίρι
Όλα τα δρομολόγια που εκτελούνται από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Επιστρέφει η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου - Λιβάνου και μάλιστα με στυλ!
Η νέα γραμμή ενώνει τη Λάρνακα και τη Λεμεσό με τα λιμάνια της Βηρυτού και της Τρίπολης, ξεκινώντας από τις 22 Ιουλίου

Αυτό είναι το νησί με τα καθαρότερα νερά σε όλο τον κόσμο και είναι ελληνικό
Η παραλία του που ξεχωρίζει


Αυτά είναι τα 15 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου
Ρεκόρ 9,4 δισ. επιβατών παγκοσμίως το 2024


10 κορυφαία «κρυμμένα διαμάντια» στην Ευρώπη για καλοκαιρινές διακοπές – Ποια ελληνική πόλη είναι στη λίστα
Πρόκειται για τους κορυφαίους «κρυμμένους θησαυρούς» της Ευρώπης

Το ιταλικό νησί που ανακηρύχθηκε ο πιο πολύχρωμος προορισμός στον κόσμο
Μια νέα μελέτη εξέτασε την «χρωματική ποικιλομορφία» και την «ένταση της ζωντάνιας» για να κατατάξει τα πιο ζωντανά, οπτικά ευχάριστα σημεία στον πλανήτη