Μουσική , Music News

Το «Λευκωσιάζω» μετακόμισε Πρωταρά για ένα βράδυ

Το Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω» και το Cavo Zoe Seaside Hotel ένωσαν δυνάμεις για τους «Μικρούς Ήρωες»

Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2021

Το Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω», όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας και δράσης του επιδεικνύει εμπράκτως την ευαισθησία του στην προσφορά στον συνάνθρωπο, με ιδιαίτερη έμφαση στις τέχνες και τον πολιτισμό. Φέτος, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεών του, αφιέρωσε όλες τις εκδηλώσεις του στους «Μικρούς Ήρωες», την πρωτοβουλία του κ. Λουκά Φουρλά, που στοχεύει στην ενίσχυση των παιδιών που παλεύουν με τον καρκίνο. 

Έτσι, ως αρωγός στην προσπάθεια των «Μικρών Ηρώων», το Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω», σε συνεργασία με το Cavo Zoe Seaside Hotel, διοργάνωσαν την Πέμπτη 19 Αυγούστου μία μουσική, φιλανθρωπική βραδιά, στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου, με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα και τον σπουδαίο ενορχηστρωτή και πιανίστα Γιώργο Παπαχριστούδη, που τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα. 

Το «Λευκωσιάζω» μετακόμισε Πρωταρά 
Για τον σκοπό αυτό, το «Λευκωσιάζω» άφησε για λίγο την έδρα του, την Λευκωσία και μετακόμισε στον Πρωταρά, με σκοπό την οργάνωση αυτής της μουσικής βραδιάς που ήταν αφιερωμένη σε αυτό τον ιερό σκοπό. Η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε θερμά από τους τοπικούς παράγοντες και την κοινωνία της ευρύτερης περιοχής. Το γεγονός αυτό ενισχύει τους διοργανωτές ώστε να προχωρήσουν στην καθιέρωση ενός ετήσιου φιλανθρωπικού, μουσικού θεσμού με έδρα τον υπαίθριο χώρο του Cavo Zoe Seaside Hotel, πλάι στη θάλασσα. 

Ο διευθυντής του Cavo Zoe Γιώργος Μότσιος

Το βράδυ της 19ης Αυγούστου, στο Cavo Zoe Seaside Hotel στήθηκε ένα ιδιαίτερο σκηνικό που εναρμονιζόταν απόλυτα με τον χαρακτήρα, το ύφος και το νόημα της εκδήλωσης που δεν ήταν άλλο από την προσφορά στα παιδιά. Ο διευθυντής του Cavo Zoe Seaside Hotel κ. Γιώργος Μότσιος πήρε πρώτος τον λόγο, ως ο οικοδεσπότης της βραδιάς, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους αναφέροντας τη σημασία της προσφοράς στον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα στα παιδιά. 

H κ. Λεώνη Ορφανίδου με τους δημάρχους Αγίας Νάπας (αριστερά) και Σωτήρας (δεξιά)

«Η στήριξή μας, έκφραση αγάπης σ’ όλα τα παιδιά»
Η Πρόεδρος του Δικτύου Εθελοντών «Λευκωσιάζω» κ. Λεώνη Ορφανίδου καλωσορίζοντας το κοινό ανέφερε ότι: «Αποφασίσαμε και μετακομίσαμε μαζί με το “Λευκωσιάζω” στον Πρωταρά και οργανώσαμε αυτή τη μουσική βραδιά κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου. Αγκαλιάσαμε την προσπάθεια που γίνεται για τους “Μικρούς Ήρωες” και είμαστε απόψε μαζί για να δώσουμε τη στήριξή μας, έκφραση αγάπης σ’ όλα τα παιδιά που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα. Έτσι, γινόμαστε συνοδοιπόροι σ’ έναν αγώνα που μας καταξιώνει ως ανθρώπους και στέλνουμε το μήνυμα αγάπης και προσφορά ως φωτοδότες σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες ότι κανένας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μόνος του.   

Στη συνέχεια η κ. Ορφανίδου κάλεσε στη σκηνή την διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κ. Χριστίνα Γιαννάκη, που εκπροσώπησε τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η βραδιά. Η κ. Γιαννάκη συνεχάρει τους διοργανωτές για αυτή την πρωτοβουλία και αναφέρθηκε στη συνέχιση στήριξης και ενίσχυσης των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους που μάχανται με τον παιδικό καρκίνο. 

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των παιδιών με καρκίνο τίμησε την βραδιά με την παρουσία της και απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό. Η κ. Δημητρίου τόνισε τη σημασία στήριξης αυτών των παιδιών και δήλωσε πως το κράτος θα συνεχίσει να είναι αρωγός. Με την παρουσία τους τίμησαν την βραδιά βουλευτές, δήμαρχοι και τοπικοί παράγοντες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. 

Η υπέροχη τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα, με την εξαιρετική φωνή της και τις μοναδικές  ερμηνείες της ταξίδεψε το κοινό με μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένα από το φεγγάρι. Ο σπουδαίος ενορχηστρωτής και πιανίστας Γιώργος Παπαχριστούδης συνόδευσε τη Φωτεινή Δάρρα στο πιάνο η οποία ερμήνευσε δικά της γνωστά και διαχρονικά τραγούδια, μεγάλες ελληνικές και ξένες επιτυχίες αλλά συγκίνησε ιδιαίτερα τους παρευρισκόμενους τραγουδώντας το «Χρυσοπράσινο Φύλλο», ένα θρυλικό τραγούδι-ύμνο για την Κύπρο σε στίχους Λεωνίδα Μαλένη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Διοργανωτές: Cavo Zoe Seaside Hotel, Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω»
Χορηγός επικοινωνίας: Alpha Κύπρου

Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα
Tα καθαρά έσοδα της μουσικής βραδιάς θα διατεθούν στην πρωτοβουλία του κ. Λουκά Φουρλά «Μικροί Ήρωες», για ενίσχυση των παιδιών που παλεύουν με τον καρκίνο.

Σχετικά

Ατζέντα
December 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close