Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γιορτινές Προτάσεις Οινοχόων - μέρος Β

Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για το πρωτοχρονιάτικο βράδυ. Εφέτος, για πρώτη φορά, φίλοι και συνάδελφοι οινοχόοι επιλέγουν το κρασί της Πρωτοχρονιάς, προσπαθώντας να λύσουν το γρίφο των δύσκολων οινικών ταιριασμάτων του πιο πλούσιου σε γεύσεις τραπεζιού της χρονιάς

Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2013

Ηρακλής Χριστοφόρου, Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Οινοχόων

Πιστός στις παραδόσεις ο Πρόεδρος προτείνει 2008 Chateau Phelan Segur 2008, Saint-Estephe, Bordeaux, €35-45 (από διάφορες κάβες). Ένα πλούσιο και εκλεκτό μπορντολέζικο ερυθρό που ανυπομονεί να μας πει πολλά... Βαθύχρωμο, πολύπλοκο, με ευγενή αρώματα φρούτων του δάσους όπως φραγκοστάφυλο, και σκούρα αρώματα από καφέ και ξηρούς καρπούς. Ένα κρασί με καλοδουλεμένες τανίνες, που ο χρόνος έχει λειάνει με πραγματική μαεστρία, ενώ στο στόμα είναι ευγενές και μεταξένιο, με σωστή οξύτητα. Το κομψό αυτό κρασί δείχνει την κλασάτη καταγωγή του και στολίζει υπέροχα το γιορτινό μας τραπέζι.

 

Alissa Gorchinskaya, Οινοχόος στο Paphos Amathus hotel

Η πρωταθλήτρια του 2012 μάς ταξιδεύει με την εισήγησή της στην Ισπανία, με ένα πολύ όμορφο ερυθρό κρασί, το 2007 Marques de Murrieta, Reserva, Rioja, €25 (La Maison du Vin). Από τις πιο ποιοτικές ετικέτες Rioja που κυκλοφορούν στην αγορά. Βαθυκόκκινο χρώμα βατόμουρου, έντονη και πικάντικη μύτη με αρώματα ώριμων κερασιών και βατόμουρων, ζεστό και βαθύ, με πικάντικη πολυπλοκότητα, φρουτώδη γεύση, καλές και ώριμες τανίνες και σωστή διάρκεια. Υπάρχουν πολλοί φαν των ερυθρών της Rioja στην Κύπρο και η συγκεκριμένη ετικέτα σίγουρα θα τους ενθουσιάσει.

 

Σάββας Παπαθωμάς, Four Seasons Hotel, Λεμεσός

2009 Penfolds Bin 28 Kalimna Shiraz, South Eastern Australia, €25 (La Maison Du Vin). Νεαρό, πορφυρό, πυκνό, γεμάτο και πικάντικο ερυθρό κρασί (πικάντικο όσο πρέπει), με σωστές τανίνες -πυκνές και στρογγυλές-, νεύρο, εκχύλισμα, διάρκεια και όμορφη επίγευση. Στη μύτη έχει αρώματα μέντας, βοτάνων, βανίλιας και μαρμελάδας. Είναι ένα πολύ αξιόλογο δείγμα αυστραλέζικου Shiraz για τους (πολλούς) φαν του συγκεκριμένου στυλ κρασιού.

 

Γεώργιος Ζαχάρογλου, Υπεύθυνος Εστιατορίων Le Meridien, Λεμεσός

Ο Γιώργος, πρωταθλητής οινοχόος 2007, προτείνει 2008 Ξινόμαυρο Reserve, Παλαιά Κλήματα, Κτήμα Άλφα, Αμυνταίο, Ελλάδα, €25.50 (La Maison du Vin). Ο Γιώργος πιστεύει ότι τα κρασιά με βάση το ξινόμαυρο είναι από τα πιο ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Ένα πληθωρικό ερυθρό κρασί -γενικά-, για πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις. Χαρακτηρίζεται από περίτεχνη πικάντικη μύτη, είναι ένα σύνθετο μπουκέτο με χαρακτηριστικά αρώματα αποξηραμμένου δαμάσκηνου και ντομάτας. Γεμάτο στόμα, εξαιρετικής ποιότητας φαινολικό δυναμικό, έντονες τανίνες, με ισορροπημένη οξύτητα και μακράς διάρκειας επίγευση. Οίνος με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης.

 

Γεώργιιος Κασσιανός, οινογράφος - οινοκρίτης

2007 Κτήμα Γαία, Ερυθρός Magnum, Ονομασία Προέλευσης Νεμέα, Ανωτέρας Ποιότητας (Senaga)

Εντυπωσιακό βαθυκόκκινο κρασί, με ιώδες χρώμα, μεγάλη και περίτεχνη αρωματική ένταση, καθαρότητα και πολυπλοκότητα, με συνιστώσες από φρούτο, ξύλο, βανίλια και γαρίφαλο. Στο στόμα δυνατές τανίνες, σωστή οξύτητα και μακρά επίγευση. Το Κτήμα Γαία είναι η πιο τρανή απόδειξη της πολυδυναμικότητας του Αγιωργίτικου της Νεμέας. Τέλος, η λιπαρότητα, ο όγκος, το σώμα, η δομή και η γευστική διάρκεια συμπληρώνουν το γευστικό καμβά της ασυνήθιστης αυτής Νεμέας που σερβίρεται στο πιο ιδανικό μπουκάλι για παλαίωση οίνου, σε συσκευασία Magnum.

R» Ruinart Brut, (La Maison du Vin)

Εκλεκτή ξηρή σαμπάνια, με δυνατό αφρισμό, που διαρκεί και δροσίζει. Θα ενθουσιάσει εκείνους που προτιμούν τις έντονες σαμπάνιες και ξέρουν να τις εκτιμήσουν στο τραπέζι ή και μακριά από αυτό. Πρόκειται για μία από τις πιο φιλικές και ευχάριστες σαμπάνιες της αγοράς, που δίνουν έμφαση στη σωστή ισορροπία μεταξύ των στοιχείων που τη συνθέτουν. Κομψή αλλά και πολυεπίπεδη, αποτελεί το τέλειο απεριτίφ, ενώ μπορεί να συνοδεύσει μεγάλη γκάμα φίνων γεύσεων.

Moet & Chandon Imperial Rose Champagne, (Photiades Distributors)

Μπορεί να ανήκει στο Νο. 1 luxury brand στον κόσμο, ωστόσο η Moet & Chandon Imperial Rose είναι μία απόλυτα ολοκληρωμένη ροζέ σαμπάνια. Πίνεται μόνη της ή με φαγητό, αναγνωρίζεται από το απαλό σομόν χρώμα της και δίνει μία απόλυτα exclusive διάσταση στην περίσταση που καλείται να αναδείξει. Μία σοβαρή και συγκροτημένη ροζέ σαμπάνια που δεν περνά απαρατήρητη. Το χαρμάνι της δίνει έμφαση στο Pinot Noir, το οποίο με τη σειρά του χαρίζει αρώματα άγριων φρούτων, στυλ και χαρακτήρα.

2011 Castellare di Castellina Chianti Classico DOCG, Tuscany, Italy, (Cellar and Bottega)

Εξαιρετική ετικέτα Chianti Classico DOCG προερχόμενη από ένα εκ των πιο ποιοτικών boutique οινοποιεία της περιοχής. Αρωματικό στη μύτη, γεμάτο και πολύπλοκο στο στόμα, είναι ένα κρασί που κάνει περήφανη την πιο διάσημη οινοπαραγωγική περιοχή της Τοσκάνης. Όσοι φίλοι του Chianti Classico δεν έχουν δοκιμάσει την ετικέτα του Castellare di Castellina, πρέπει να το κάνουν άμεσα!

2007 Allesimo, Brunello di Montalcino DOCG, Tuscany, Italy (Cellar and Bottega)

Κορυφαία ετικέτα Brunello Di Montalcino από έναν από τους πιο φημισμένους παραγωγούς της περιοχής. Πλούσιο, τανικό κρασί, με ώριμα αρώματα κόκκινων φρούτων και όμορφες πικάντικες νότες από την παλαίωση στο βαρέλι. 

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close