Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τρώμε νόστιμα μεζεδάκια δίπλα στο ζεστό τζάκι, στο χωριό!

Σ' ένα οικογενειακό ταβερνάκι, με παράδοση 30 χρόνων στην ορεινή Λεμεσό!

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2022

Ενώ η παγωνιά σαρώνει τη χώρα, εμείς αναζητούμε τρόπους να αποδράσουμε λίγο από τη ζεστασιά του σπιτιού μας, και να φάμε σε μέρη με θαλπωρή, όπου το κρέας μοσχοβολάει και το τζάκι προσθέτει στον χώρο χωριάτικη αύρα.

Κι ένα τέτοιο μέρος θα το βρεις στο πανέμορφο χωριό Λόφου της επαρχίας Λεμεσού. 

Πρόκειται για την ταβέρνα Καμάρες, η οποία εξακολουθεί να κερδίζει τις εντυπώσεις των καλοφαγάδων και των φίλων της αυθεντικής ταβέρνας εδώ και 30 και πλέον χρόνια. Θα την βρεις σε ένα μαγευτικό τοπίο στη λιθόστρωτη πλατεία του χωριού και θα απολαύσεις ααυθεντικές γεύσεις από την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα σε ένα σκηνικό ζεστό και ατμοσφαιρικό! 

Ένα ζεστό περιβάλλον, όπου η παραδοσιακή διακόσμηση κυρίως από ξύλο, πέτρα, παλαιά αντικείμενα και εργαλεία, παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή, ενώ η φωτιά από τα δύο παραδοσιακά πέτρινα τζάκια συνοδεύει τα νόστιμα κυπριακά εδέσματα.

Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις εύγευστους μεζέδες που αποτελούνται από 16 ορεκτικά (μπουφέ), χωριάτικη σαλάτα και 13 κυρίως πιάτα, ανάμεσά τους νόστιμο κότσι, κλέφτικο, χοιρινό κοντοσούβλι και άλλα.

Σπεσιαλιτέ της ταβέρνας είναι το χαλούμι τηγανισμένο σε χυλό με χαρουπόμελο, έψημα, μέλι και σουσάμι.

Για επιδόρπιο, μεγάλη ποικιλία από σπιτικά γλυκά σε μπουφέ, ανάμεσά τους η αναρόκρεμα, το ραβανί, η σοκολατόκρεμα και όχι μόνο.

Τις καθημερινές προσφέρεται μενού a la carte, κυρίως είδη σχάρας από φρέσκα κυπριακά κρέατα.  Από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, προσφέρεται επίσης μενού a la carte επιμελημένο από τον βραβευμένο σεφ Σταύρο Φιλιππίδη, αποτελούμενο από ξεχωριστά πιάτα.

Η ταβέρνα διαθέτει επίσης μεγάλη γκάμα από κρασιά (σπιτικό κόκκινο κρασί σε καράφα, ζεστό κρασί), καθώς και αυθεντική σπιτική κουμανταρία και ζιβανία. Επιπλέον, εδώ θα δοκιμάσεις αφιλτράριστη μπύρα ΒES που παράγεται στο μικρό ζυθοποιείο της Λόφου, καθώς και αυθεντική σπιτική κουμανταρία και ζιβανία.

Ενίοτε στην ταβέρνα παίζει live μουσική από σαξόφωνο! Στα πλακόστρωτα δρομάκια της Λόφου, εκτός από την πανέμορφη παραδοσιακή ταβέρνα Καμάρες, θα βρεις και το καφενείο/σουβενίρ, το μπακάλικο και το καφέ, τα οποία επίσης διαχειρίζεται η οικογένεια! 

INFO: (25470719) Ηλία Καννάουρου, Λόφου, επ. Λεμεσού. Τρ-Κ 12.00-21.00 (Παρ-Σ μέχρι τις 22.00). 

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close