Things to Do , Προσεχώς

Όλα όσα θα δούμε τον Οκτώβριο στο Θέατρο Ριάλτο

10 εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής και κινηματογράφου τον Οκτώβριο στο Ριάλτο

Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2020

Τι θα παρακολουθήσουμε τον Οκτώβριο στο Θέατρο Ριάλτο!

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, 20:30 (60’)
«Πολιτισμός στα 60 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας»
Με την ευκαιρία των 60 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τον πολιτισμό, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κύριος ομιλητής ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Παύλος Παρασκευάς με θέμα: «Πολιτισμός στα 60 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας – Ορόσημα και Προοπτικές». Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το Amalgamation Project από τους Βασιλική Αναστασίου, Ερμή Μιχαήλ, Μιχάλη Κουλουμή και τις Αργυρώ Χριστοδούλου, Μυρτώ Αριστείδου, Χριστίνα Αντωνιάδου και Χριστίνα Παπαμιχαήλ.
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η προεξασφάλιση δελτίων εισόδου.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου, 11:00 (85’)
Retrospective* Jérôme Bel, Open House Festival, 18+
Στη θέση μιας νέας παραγωγής, της 20ης, ο Jérôme Bel ρίχνει μια υποκειμενική ματιά στα προηγούμενα έργα του. Αντλώντας από τα αρχειακά του βίντεο, συνθέτει ένα νέο έργο με είκοσι χορογραφίες του για να αναδείξει τις κεντρικές ανησυχίες του (σώμα, γλώσσα, κουλτούρα, εξουσία, ευθραυστότητα…), εστιάζοντας στο ζήτημα της σύνδεσης μεταξύ του χορού και της πολιτικής. Ο Jérôme Bel αποτελεί έναν από τους πιο πολυσυζητημένους καλλιτέχνες της εποχής μας και αυτή η ψηφιακή του σύνθεση, ενδεχομένως δίνει απαντήσεις στο διαχρονικό ερώτημα: «Tι είναι χορός;».
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Θεάτρου Ριάλτο με τη Στέγη Χορού Λεμεσού. Η προβολή περιέχει γυμνό. Είσοδος: € 8

Κυριακή 4 Οκτωβρίου, 20:30, (90’)
«Το Δάνειο» του Jordi Galceran
Το θεατρικό έργο του βραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Jordi Galceran σε μετάφραση του Els de Paros είναι μια απολαυστική και επίκαιρη όσο ποτέ κωμωδία που αντλεί έμπνευση από το υπαρξιακό αδιέξοδο που γεννά η σύγχρονη χρηματοπιστωτική κρίση. Ο Αντόνιο επιθυμεί διακαώς να λάβει ένα τραπεζικό δάνειο, όμως ως μοναδική εγγύηση έχει να επιδείξει… τον λόγο της τιμής του. Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να εγκρίνει το πολυπόθητο δάνειο, ο επίδοξος δανειολήπτης απειλεί τον τραπεζίτη ότι θα «αποπλανήσει» τη γυναίκα του αξιοποιώντας την ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στο γυναικείο φύλο!
Ένα απολαυστικό ρεσιτάλ ερμηνείας από τους Σωτήρη Χατζάκη και Δημήτρη Μυλωνά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Σκηνικά: Έρση Δρίνη, Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ. Είσοδος: €15 / €12

Σάββατο 10-Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, 20:30
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2020
Με δεκάδες προβολές ταινιών μικρού μήκους, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και ταινίες κινουμένων σχεδίων από ολόκληρο τον κόσμο, το φετινό 10ο φεστιβάλ προβάλλει επιλεγμένες ταινίες Κύπριων και ξένων σκηνοθετών, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία του παγκόσμιου σινεμά μικρού μήκους. Το φεστιβάλ, το οποίο συμμετέχει στο δίκτυο των φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, περιλαμβάνει δίπλα από το διαγωνιστικό, παράλληλες δράσεις και προγράμματα σε καλλιτεχνική διεύθυνση Ιωακείμ Μυλωνά και Αλεξίας Roider.
Διοργάνωση: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και Θέατρο Ριάλτο. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η προεξασφάλιση δελτίων εισόδου.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου, 20:30 (120’)
On Stage: Arcadian Child/Delirium Elephants
Το Θέατρο Ριάλτο, συνεχίζοντας τον κύκλο των επί σκηνής συναντήσεων, προσκαλεί τα δύο σημαντικά σχήματα της εναλλακτικής μουσικής σε μια σχεδόν προσωπική επικοινωνία με τους φίλους και θεατές τους.
Σκοτεινοί και υπερβατικοί οι Arcadian Child, βυθισμένοι σε ενστικτώδη υπαρξιακά ρήγματα, δημιουργούν ένα ηλεκτρισμένο αμάλγαμα rock, έντασης και κάθαρσης ξεκινώντας απο τις ανατολίτικες ρίζες και καταλήγοντας στις παρυφές του δυτικού psych. Οι Delirium Elephants παίζουν ένα δυναμικό κράμα indie rock με 70ς ψυχεδέλεια όπου οι σαφείς pop αναφορές τους ξεχειλίζουν και χρωματίζουν τον ήχο τους. Πολυδιάστατοι και εκκεντρικοί, οι Delirium Elephants αποτυπώνουν τις έντονες κοινωνικές ανησυχίες τους στον στίχο τους.
Είσοδος: €10 / €8

Πέμπτη 22 & Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, 20:30, (100′)
Νατάσσα Μποφίλιου Monologue
Η Νατάσσα Μποφίλιου, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και μία από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της, παρουσιάζει μία ειδικά σχεδιασμένη για την Κύπρο παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.
Σε ένα κοσμοπολίτικο συναυλιακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις μεγάλες τους επιτυχίες, πρωτότυπες διασκευές γνωστών τραγουδιών της διεθνούς σκηνής, αλλά και τα ολοκαίνουργια τραγούδια τους που μόλις κυκλοφόρησαν, η εσωτερικότητα της Δύσης θα συναντήσει την εξωστρέφεια της Μεσογείου, με το πάθος και τη συγκίνηση της ερμηνείας της Νατάσσας Μποφίλιου.
Συντελεστές: Νατάσσα Μποφίλιου / Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης / Επιμέλεια Προγράμματος: Γεράσιμος Ευαγγελάτος / Μουσικοί: Θέμης Καραμουρατίδης – πιάνο, Άρης Ζέρβας – τσέλο, Γιώργος Μπουλντής – κοντραμπάσο, Λάμπης Κουντουρογιάννης – κιθάρες, Στέφανος Σακελλαρίου – τύμπανα.
Είσοδος: € 30 / €25

Σάββατο 24 Οκτωβρίου, 20:30, (65’)
ΣΟΚ/Beethoven 5/Martino Tirimo
H Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου αποτίει φόρο τιμής στον Ludwig van Beethoven, με ένα από τα σπουδαιοτερα του έργα, το Πέμπτο Κοντσέρτο για Πιάνο, προσκαλώντας στη σκηνή τον διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα Μαρτίνο Τυρίμο. Στο κοντσέρτο, θα ακουστεί επίσης η λαμπρή Δεύτερη Συμφωνία του Saint-Saëns, ένα έργο γεμάτο φαντασία και νεανική ενέργεια.
Διεύθυνση Ορχήστρας: Charles Olivieri-Munroe.
Είσοδος: €12 / €7 / €5

Κυριακή 25 Οκτωβρίου, 20:30, (90’)
Λουδοβίκος των Ανωγείων / Η Υποκλοπή μιας Συνομιλίας
Με τον δικό του μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια που στοχεύουν κατευθείαν στην καρδιά, θα ψιθυρίσει αλήθειες που μοιάζουν σαν παραμύθια, θα σκαρώσει στίχους και θα μας χαρίσει απλόχερα σκέψεις και συναισθήματα που δίνουν νόημα στη ζωή. Λυρικά, χαμηλόφωνα και ουσιαστικά. Κιθάρα, ο Αντώνης Μυτακίδης.
Είσοδος: €15/ €10

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, 19:00, (300’)
The night of the AD eaters! 
Ο μεγαλύτερος γνώστης της παγκόσμιας διαφήμισης και ιδιοκτήτης μιας απίστευτης συλλογής με περισσότερες από ένα εκατομμύριο διαφημίσεις, o Jean Marie Boursicot, παρουσιάζει τo παγκόσμια επιτυχημένο show The Night of the Ad Eaters! Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν περισσότερα από 400 αριστουργηματικά βίντεο αυτής της συλλογής, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα πιο συγκλονιστικά, σκανδαλώδη και συναρπαστικά βίντεο από όλο τον κόσμο, με πρωταγωνιστές διάσημα αστέρια. Ένα εμπνευσμένο πρόγραμμα που δεν παρουσιάζει απλώς σπουδαίες και μη προσβάσιμες διαφημίσεις, αλλά προβάλλει την τέχνη της διαφήμισης, καθιστώντας την παρουσίαση μια αξέχαστη εμπειρία. Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι το Halloween.
Είσοδος: €30

Σάββατο 31 Οκτωβρίου, 20:30 (65’)
Πτήση 1702 08 Κόσοβο/Θέατρο Τσέπης
Οι καλλιτέχνες του Εθνικού Θεάτρου του Κοσόβου λαμβάνουν κυβερνητική εντολή να φτιάξουν εκ του μηδενός μία νέα παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα την ημέρα της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της χώρας. Η εντολή τούς φέρνει αντιμέτωπους με τα όριά τους: Ποια είναι η κόκκινη γραμμή μεταξύ προσωπικής ζωής, καλλιτεχνικής ιδιότητας και εθνικής ταυτότητας; Τι εκχωρήσεις είναι διατεθειμένοι να κάνουν; Το Θέατρο Τσέπης, με το αντιεθνικιστικό δράμα του Jeton Neziraj σε μετάφραση Ελεάνας Ζιάκου και σκηνοθεσία Μάριου Θεοχάρους θέτει επί σκηνής ζητήματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και πολιτικής που ταλανίζουν τις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες.
Σκηνικά & Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου / Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης/ Μουσική & Κίνηση: Δημήτρης Σπύρου / Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Βάρσια Αδάμου, Γιάννης Ιωάννου, Ανδρέας Νικολαΐδης, Μιράντα Νυχίδου, Αθηνά Σάββα & Κωνσταντίνος Τσιόλης.
Είσοδος: €10

Θέατρο Ριάλτο
Πληρ. 25343900 / info@rialto.com.cy / http://www.rialto.com.cy/

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close