Καθαρίζουμε το βυθό στο Λιμανάκι της Πάφου

Σε καθαρισμός του βυθού στο λιμανάκι της Πάφου , από τα Δημοτικά Μπάνια μέχρι το Κάστρο, προχωρούν ο Δήμος Πάφου και το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες πολιτών και άλλα οργανωμένα σύνολα, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 από τις 9.00 το πρωί. 

Ο καθαρισμός έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Πρέσβειρας της Ιρλανδίας στην Κύπρο  Deirdre Ní Fhallúin, και την ενεργό  συμμετοχή  του Καταδυτικού Κέντρου Cydive, του Συνδέσμου Καταδυτικών Κέντρων Κύπρου, του Συνδέσμου  Ψαροτουφεκάδων Πάφου, του Σωματείου Χειμερινών Κολυμβητών “Βρυσούθκια Κέλπετρη” και του Συνδέσμο Ψαράδων Παράκτιας Αλιείας Πάφου.

Επαγγελματίες και εθελοντές θα καταδυθούν κατά μήκος της διαδρομής, για 45 περίπου λεπτά, όπως προνοεί το διεθνές πρωτόκολλο του Ocean Conservancy που υλοποιείται για την καταγραφή των απορριμμάτων και το διαχωρισμό στις πηγές. Τα δεδομένα εισάγονται στην διεθνή βάση δεδομένων του Διεθνούς Οργανισμού, ώστε να αποτελέσουν υλικό για δημιουργία χρονοσειρών και τη μελλοντική έρευνα.

Τα σκουπίδια στις κυπριακές ακτές και θάλασσες έχουν κυρίως χερσαία προέλευση και την ευθύνη έχει ο άνθρωπος. Με αυτή τη δράση, το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, ο Δήμος Πάφου και όλοι οι συμμετέχοντες θέλουν να αναδείξουν κυρίως το πρόβλημα της πλαστικής θαλάσσιας ρύπανσης. Οι βυθοί μας στην Κύπρο, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, «αναστενάζουν» από τα πλαστικά σκουπίδια. Το ότι δεν τα βλέπουμε δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν.

Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου title
Χρήσιμες πληροφορίες:
  • Τηλ. Επικ.:
  • Website:
Λιμανάκι Κάτω Πάφου, Πάφος

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30