Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αυτές είναι οι παραλίες του Πρωταρά με Γαλάζια Σημαία

Ο Δήμος Παραλιμνίου είναι οπρώτος Δήμο παγκύπρια σε αριθμό Γαλάζιων Σημαιών

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2022

Δεκαεπτά Γαλάζιες Σημαίες απονεμήθηκαν σήμερα στον Δήμο Παραλιμνίου κατά την εκδήλωση απονομής Γαλάζιων Σημαιών στις παραλίες της Κύπρου που πληρούν τα κριτήρια και απονέμονται από τον Εθνικό Κριτή της Γαλάζιας Σημαίας και τον Οργανισμό CYMEPΑ, καθιστώντας τον τον πρώτο Δήμο παγκύπρια σε αριθμό Γαλάζιων Σημαιών. 

Γαλάζιες Σημαίες απονεμήθηκαν σε 17 παραλίες του Δήμου Παραλιμνίου από τις 76 που απονεμήθηκαν παγκύπρια, και συγκεκριμένα στις παραλίες: Γλυκύ Νερό, Κάππαρης, Σκουταρόσπηλιοι, Αγία Τριάδα, Βρυσούδια, Μηνάς, Λούμα, Περνέρα, Ποτάμι, Βρύση Α, Βρύση Β, Βρύση Γ, Βρύση Δ, Fig Tree Bay, Βυζακιά, Νησιά και Νησιά Gardens.

Η Γαλάζια Σημαία, είναι ένας διεθνής θεσμός που προωθεί την περιβαλλοντική συνείδηση και απονέμεται σε παραλίες που πληρούν τα κριτήρια της αξιολόγησης του Εθνικού Κριτή για την καθαρότητα των νερών κολύμβησης. Αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο, που επιβραβεύει τις οργανωμένες ακτές και απονέμεται με αυστηρά κριτήρια. 

Μέσα από τον θεσμό βραβεύονται οι παραλίες οι οποίες επιτυγχάνουν υψηλούς ποιοτικούς περιβαλλοντικούς στόχους. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μιας ακτής με τη Γαλάζια Σημαία είναι η εξαιρετική ποιότητα των νερών κολύμβησης. Λαμβάνονται, επίσης, υπόψη άλλα 33 κριτήρια αξιολόγησης για τις ακτές και 38 για τις μαρίνες, που πιστοποιούν, ανάμεσα σε άλλα, την ασφάλεια των λουομένων, την όσο το δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση των επισκεπτών, την καθαριότητα και οργάνωση της ακτής και του παράκτιου χώρου, την προστασία του φυσικού πλούτου και την προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close