2-4 December 2022
Guide , Θέατρο , Προσεχώς

Η εμβληματική ''Λίμνη των Κύκνων'' στην Κύπρο

Μια αριστουργηματική παράσταση μπαλέτου που δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου 2022

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των τελευταίων 40 ετών και μετά τις πολυάριθμες θριαμβευτικές περιοδείες σε Γερμανία, Ελβετία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Καναδά, ΗΠΑ, Νορβηγία, Γαλλία, Μονακό, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Κολομβία, Βραζιλία και άλλες - συνολικά 58 χώρες, ήρθε η ώρα για μια περιοδεία στην Κύπρο!.

Η "Λίμνη των Κύκνων" (ή ''Swan Lake'' αν προτιμάτε) είναι ένα εξαιρετικό μπαλέτο στη μουσική του μεγάλου Ρώσου συνθέτη Pyotr Tchaikovsky στην αναγνωρισμένη κλασική σκηνοθεσία του Marius Petipa, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στο Θέατρο Mariinski στη Ρωσία το 1895. Έκτοτε, οι ρομαντικές εικόνες της Λίμνης των Κύκνων έχουν ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους και έχουν εμπνεύσει το έργο χορογράφων σε όλο τον κόσμο. Αυτό το σπουδαίο έργο, ευρέως γνωστό και αγαπητό από παγκόσμιο κοινό, που συμβολίζει την τέχνη του μπαλέτου γενικότερα, έχει γίνει μέρος του χρυσού κεφαλαίου του παγκόσμιου πολιτισμού. Η Λίμνη των Κύκνων είναι μια ιστορία αιώνιας και όμορφης αγάπης, προδοσίας, καλού και κακού.

Η πλοκή βασίζεται σε έναν παλιό γερμανικό μύθο για την όμορφη Οντέτ, που μεταμορφώνεται σε λευκό κύκνο. Μόνο η ανιδιοτελής αγάπη και η αφοσίωση μπορούν να άρουν τα μάγια της. Ο ρομαντικός νεαρός πρίγκιπας Ζίγκφριντ φτάνει στη μαγική λίμνη, βλέπει την Οντέτ, βρίσκει σε αυτήν το ιδανικό του, ερωτεύεται και ορκίζεται πίστη. Όμως μια σατανική ιδιοφυΐα στέκεται εμπόδιο στο να γίνει το όνειρο του πρίγκιπα πραγματικότητα... 

Η "Λίμνη των Κύκνων" κατέχει ξεχωριστή θέση στο ρεπερτόριο του θεάτρου "Ρωσικό Μπαλέτο". Σε αυτή την παραγωγή του Viacheslav Gordeyev, ο οποίος διατηρεί προσεκτικά την προσέγγιση του μεγάλου αυτού κλασικού έργου, μπορείτε να αισθανθείτε την προσωπική υπογραφή του χορογράφου και τον δημιουργικό του παλμό. Το μπαλέτο έχει αίσιο τέλος και συνεχίζει να ενθουσιάζει τις καρδιές και τις ψυχές των θεατών - το καλό θριαμβεύει.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για τις τρεις παραστάσεις που είχαν ακυρωθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Εισιτήρια προπωλούνται εδώ.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close