Πάμε Ταξίδι , Guide

Μια περιοχή στην Ιταλία σε πληρώνει για να την επισκεφτείς

Μαζί με τη δωρεάν είσοδο στα μουσεία και τα δημόσια μέσα μεταφοράς, καθώς και άλλες σημαντικές εκπτώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2022

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, υπάρχουν ιταλικά χωριά, στα οποία τα σπίτια πωλούνται για ένα κομμάτι ψωμί. Μέρη που μας πληρώνουν προκειμένου να μετακομίσουμε εκεί, ενώ υπάρχει και μια περιοχή που θα μας πληρώσουν μόνο και μόνο για να την επισκεφτούμε.

Το Φριούλι Βενέτσια Tζούλια, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, πληρώνει τα ταξίδια των επισκεπτών, εφόσον μετακινούνται με τρένο από οποιοδήποτε μέρος στην Ιταλία. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό για να πείσει κάποιον να επιβιβαστεί, αξίζει να γνωρίζει ότι η κοινότητα προσφέρει και μια κάρτα που εξασφαλίζει δωρεάν είσοδο στα μουσεία και τα δημόσια μέσα μεταφοράς, καθώς και άλλες σημαντικές εκπτώσεις.

Μοναδική προϋπόθεση είναι να μείνει κανείς στο χωριό για τουλάχιστον δύο νύχτες. Ωστόσο δεν πρόκειται για μεγάλη θυία, ειδικά αν σκεφτούμε τα αρχαία μνημεία και τους χώρους τέχνης, τα βουνά, και τις υπέροχες παραλίες του.

Από σήμερα και μέχρι τις 31 Μαΐου του 2023, η τοπική τουριστική επιτροπή θα επιστρέψει τα χρήματα του εισιτηρίου στους επιβάτες τρένου που ταξιδεύουν από το εσωτερικό της χώρας προς την Τεργέστη και το Ούντινε, καθώς και στα παράκτια θέρετρα Γκράδο και Λιγκνάνο Σαμπιαδόρε, σε μια προσπάθεια να προωθήσει το βιώσιμο τουρισμό.

Η Τεργέστη είναι μια από τις μεγάλες πόλεις της βόρειας Ιταλίας, με ανεπτυγμένη την κουλτούρα του καφέ και το βιεννέζικο στυλ της να εντυπωσιάζει όσους την επισκέπτονται.

Το Ούντινε από την άλλη, είναι μια μεγαλοπρεπή πόλη όπου φιλοξενούνται έργα του Καραβάτζιο και της Τιέπολο, σε ένα κάστρο που έχει μετατραπεί σε μουσείο, ενώ υπάρχει και ένας καθεδρικός ναός που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Σε ό,τι αφορά τους δύο παραλιακούς προορισμούς, πρόκειται για δύο από τα κορυφαία θέρετρα της Αδριατικής.

Πηγή: cnn.com

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close