Μουσική , Music News

«Κυπρίων Συναυλία» στο Μέγαρο Φίλων Μουσικής της Βιέννης

Δύο κυπριακά μουσικά σύνολα νέων συντελεστών, παρουσιάστηκαν στην Brahms-Saal του ξακουστού ανά το παγκόσμιο Μεγάρου Φίλων Μουσικής της Βιέννης

Δημοσιεύτηκε στις 01 Δεκεμβρίου 2022

Το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο Βιέννης διοργάνωσε την «Κυπρίων Συναυλία» στο MUSIKVEREIN BRAHMS-SAAL την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, με την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Η “Κυπρίων Συναυλία” (Zypriotisches Galakonzert) αποτελεί πλέον θεσμό για τα μουσικά δρώμενα της Βιέννης, μετά από πρωτοβουλία του κύπριου Βαρύτονου Κύρου Πατσαλίδη.

Για έκτη χρονιά στη φετινή “Κυπρίων Συναυλία”, παρουσιάστηκαν στην Brahms-Saal του ξακουστού ανά το παγκόσμιο Μεγάρου Φίλων Μουσικής της Βιέννης (Musikverein), δύο κυπριακά μουσικά σύνολα νέων συντελεστών, το κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων της Κύπρου και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας, πλαισιώνοντας καταξιωμένους σολίστ από την Κύπρο και την Ελλάδα.

ΣΟΝΚ.jpeg

Κατά τη διάρκεια της γενικής δοκιμής, παρουσία της Πρώτης Κυρίας κ. Άντρη Αναστασιάδου, του Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Πρόδρομο Προδρόμου και της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Ι.Σ.Ο.Κ. κ. Αθηνάς Ξενίδου, οι νεαροί μουσικοί της ορχήστρας ανακοίνωσαν ομόφωνη απόφασή τους και ανακήρυξαν τον κ. Κύρο Πατσαλίδη σε Επίτιμο Σολίστ της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, μια τιμή η οποία απονέμεται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Συντελεστές της συναυλίας ήταν οι Κύρος Πατσαλίδης (βαρύτονος), Κάρλος Οσούνα (τενόρος), Ελένη Βουδουράκη (μετζοσοπράνο), Τζούλη Καραγούνη (σοπράνο), Κατερίνα Κουρξ (σοπράνο κολορατούρα), Κωνσταντίνα Νικολάου (σοπράνο), Γιώργος Ιωάννου (βαρύτονος), Αλίσα Φεϊζούλλοβα (σόλο φλάουτο), η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας Αγγελίνα Νικολάου, και το κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων της Κύπρου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Κουντούρη και της βοηθού μαέστρου Κυριακή Κουντούρη.

ΣΟΝΚ2.jpg

Στόχος της πραγματοποίησης της συναυλίας είναι η προβολή και η προώθηση του Κυπριακού Πολιτισμού στο εξωτερικό.

Σάββια Ιακώβου | Διοικητική Λειτουργός | Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

s.iakovou@cyso.org.cy | 22 463149

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close