News , Guide

Επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ των επαρχιών;

Δες για ποιους σκοπούς μπορείς να μετακινηθείς από μία πόλη σε άλλη

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2021

Μετά την χιονόπτωση στο Τρόοδος, άλλαξε άρδην το σκηνικό στο νησί, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ενώ ξέσπασε και ένα "κύμα" ερωτήσεων σχετικά με το ποιοι μπρούν να μεταβούν στην περιοχή αλλά και για ποιο σκοπό, τι sms πρέπει να στείλουν και πόσες ώρες μπορεί να παραμείνει στην περιοχή. 

Μιλώντας στο Sigma και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Αστυνομικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι όλοι οι Κύπριοι μπορούν, με βάση τα κυβερνητικά διατάγματα, να μεταβούν σε άλλες επαρχίες για σκοπούς άθλησης και μόνο σε μονοπάτια της φύσης και δασικές περιοοχές, στέλνοντας 6 στο 8998. Μπορεί να παραμείνει για 3 ώρες ή να στείλει και το δεύτερο μήνυμά του σε περίπτωση που δεν προλαβαίνει να επιστρέψει στη βάση του.  

Τόνισε επίσης ότι οι συναθροίσεις σε πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές κ.ά. απαγορεύονται.

 

 

Πιο κάτω παραθέτουμε τις διευκρινιστικές απαντήσεις: 

Επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών;
Ναι, η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στα σημεία της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες, με συγκεκριμένες εύλογες εξαιρέσεις, όπως μετακίνηση για σκοπούς κυνηγίου και ψαρέματος, για μεταφορά οπλιτών και για μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο, για κηδεία, για φροντίδα ηλικιωμένων και μη αυτό-εξυπηρετούμενων σε διαφορετική Επαρχία από αυτή της μόνιμης διαμονής ή για σκοπούς γεωργικών και κτηνιατρικών εργασιών.

Πόσα άτομα μπορούν να επιβαίνουν σε ιδιωτικό όχημα
Στα ιδιωτικά οχήματα μπορούν να επιβαίνουν άτομα της ίδιας οικογένειας (νοικοκυριού), περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων της οικογένειας, ανάλογα με τη χωρητικότητα του οχήματος, χωρίς τη χρήση μάσκας. Σε περιπτώσεις μετακίνησης με όχημα ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά, επιτρέπεται να επιβαίνουν στο όχημα μέχρι τρία (3) άτομα, περιλαμβανομένου του οδηγού, με απαραίτητη τη χρήση μάσκας. Για μετακινήσεις για σκοπούς εργασίας με ιδιωτικό όχημα χωρητικότητας πέραν των πέντε (5) ατόμων (π.χ. εργαζόμενοι σε εργοτάξια, μεταφορείς, κτλ), επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τέσσερα (4) άτομα, με απαραίτητη χρήση μάσκας. Για σκοπούς εργασίας και σε περίπτωση που το ιδιωτικό όχημα είναι χωρητικότητας κάτω των πέντε (5) ατόμων, επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τρία (3) άτομα, με απαραίτητη χρήση μάσκας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close