Θέατρο , News

Οι άνθρωποι του πολιτισμού "φωνάζουν" #ανοίξτεταθέατρα

Σύσσωμοι οι καλλιτέχνες εκφράζουν την αγανάκτηση τους ως προς τη θέση του Υπουργείου Υγείας για την μη επαναλειτουργία των θεάτρων και των υπολοίπων χώρων πολιτισμού.

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2021

Σύσσωμοι οι καλλιτέχνες μέλη της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου και της Κλαδικής Καλλιτεχνών Θεάτρου ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων επανεκκίνησης της οικονομίας, εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση μας ως προς τη θέση του Υπουργείου Υγείας για την μη επαναλειτουργία των θεάτρων και των υπολοίπων χώρων πολιτισμού.

Η πρόκληση γίνεται μεγαλύτερη όταν είναι διαπιστωμένο ότι στο χώρο μας δεν υπήρξαν αναφορές για διάδοση του ιού ή ασυλλογιστης και ανευθυνης συμπεριφοράς, σε αντίθεση με αλλους χώρους που τοσο εύκολα μπαίνουν σε επαναλειτουργία.
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και ολους τους εμπλεκομενους αρμόδιους φορείς όπως επανεξετάσουν τα δεδομένα και οπως επιτρέψουν την άμεση επαναφορά της λειτουργίας όλων των χώρων θεάτρου και πολιτισμού. Από την πλευρά μας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να απαιτούμε όπως όλοι οι θεατρικοί και πολιτιστικοί φορείς λαμβάνουν πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των πολιτών και των εργαζομένων του, όπως γινόταν και την περίοδο που λειτουργούσαν με περιοριστικά μέτρα.

Κύριοι, ο Πολιτισμός και οι άνθρωποί του ειναι αυτοί που εχουν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, με ελάχιστα κονδύλια και στήριξη απο το κράτος! Το αύριο των παιδιών σας και της πολιτείας, σας κοιτάει στα μάτια και απαιτεί την στήριξη σας. Μην κατεβάζετε τους διακόπτες στον Πολιτισμό! #ανοίξτεταθέατρα Δείτε λιγότερα
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close