Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Αυτό ψηφίστηκε ως το ομορφότερο chalet στον κόσμο

Βρίσκεται κοντά στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Val-d'Isère στις γαλλικές Άλπεις

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιανουαρίου 2024

Αν έπρεπε να αποδώσουμε ένα αρχιτεκτονικό στιλ σε κάθε εποχή, ο χειμώνας θα συμβολιζόταν αναμφίβολα από τα chalet. Εκεί απ' όπου μπορεί κανείς να απολαύσει με τον πιο πολυτελή τρόπο την ομορφιά του χειμώνα, το χιονισμένο τοπίο και την ηρεμία του φυσικού περιβάλλοντος τη συγκεκριμένη εποχή μέσα στον χρόνο.

Τέτοια είναι η περίπτωση του Étoile du Nord, σε απόσταση αναπνοής από τις πλαγιές του Val d'Isère στις γαλλικές Άλπεις. Αυτό το τεράστιο κτίριο 710 τετραγωνικών μέτρων, που ανήκει στον όμιλο ενοικίασης πολυτελών βιλών "Le Collectionist", κέρδισε πρόσφατα το διάσημο βραβείο World's Best New Ski Chalet 2023, καθιστώντας το ως το πιο όμορφο chalet στον κόσμο για έκτη συνεχή χρονιά. Μεταξύ άλλων, διακρίνεται για ένα mix σύγχρονου και παραδοσιακού στιλ, είναι απίστευτα κομψό και σχεδιάστηκε από τον Manuel Nogueira, owner της AndArchitects.

sale2.jpg

Το επίκεντρο των τεράστιων ορόφων καθιστικού/τραπεζαρίας είναι μια σειρά από εντυπωσιακά ψηλά παράθυρα που πλημμυρίζουν τον χώρο με φυσικό φως και προσφέρουν υπέροχη θέα στις χιονισμένες βουνοπλαγιές. Στο κέντρο των σαλέ, δύο μπρούτζινες χαλύβδινες σκάλες αποτελούν το κεντρικό σημείο του κάθε σαλέ και είναι πραγματικά έργα τέχνης, επιτρέποντας στο ηλιακό φως να ρέει μέσα στις ιδιοκτησίες.

Η ανοιχτή κουζίνα διαθέτει δρύινα ντουλάπια, συσκευές Miele και μια μεγάλη πέτρινη νησίδα, κι εξυπηρετεί τόσο σε αποκλειστικές γευστικές εμπειρίες όσο και σε χαλαρά οικογενειακά δείπνα. Ένα μεγάλο σαλόνι φιλοξενεί άνετα τους καλεσμένους γύρω από ένα ανοιχτό τζάκι - το ιδανικό μέρος για τσάι ή ζεστή σοκολάτα μετά το σκι, ή ακόμα και cocktail πριν το δείπνο.

Στην ανατολική πτέρυγα, μια εντυπωσιακή εσωτερική (και ταυτόχρονα εξωτερική) πισίνα γίνεται ο βασικός λόγος για να λατρέψει κανείς τον χώρο του spa. Η πισίνα διαχωρίζεται από τα στοιχεία της φύσης μέσω ενός πτυσσόμενου γυάλινου τοίχου, o οποίος μπορεί να κατεβαίνει ή να ανυψώνεται κατά βούληση και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Είναι επιλογή του επισκέπτη να κολυμπήσει έξω στο χιόνι ή να παραμείνει στη ζεστασιά του chalet. Το spa φιλοξενεί, επίσης, ένα μεγάλο ατμόλουτρο, ντους και αίθουσα μασάζ. Μια εξωτερική βεράντα και ένα υδρομασάζ είναι επίσης προσβάσιμα απευθείας από το spa.

etoile-du-nord-east-wing-25141.jpg

Ομοίως στη δυτική πτέρυγα, μια τεράστια πισίνα βάθους τεσσάρων μέτρων είναι ορατή από την κεντρική σκάλα, προσθέτοντας ένα επίπεδο ασφάλειας για τις οικογένειες και εισάγοντας μια μοναδική αίσθηση χώρου και φωτός. Γενικότερα, στο chalet υπάρχουν πολλοί χώροι ψυχαγωγίας για τους μικρούς φίλους, με παιχνίδια και σινεμά, όπου μπορούν να περάσουν ανενόχλητοι τον χρόνο τους και οι γονείς να παραμείνουν ψύχραιμοι. Το Étoile du Nord διαθέτει, ακόμα, κοινόχρηστο γυμναστήριο (η αποκλειστική χρήση του οποίου μπορεί να κανονιστεί κατόπιν κράτησης).

Ο εκλεκτός και προσεγμένος σχεδιασμός συνεχίζεται στα ευρύχωρα υπνοδωμάτια, όπου οι κομψές λεπτομέρειες και ταπετσαρίες προσφέρουν ένα απίστευτα ζεστό και πολυτελές τελικό αποτέλεσμα. Φιλοξενούνται, στη μία πλευρά του chalet, επτά υπνοδωμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός δωματίου με κουκέτα. Στην άλλη πλευρά, υπάρχουν πέντε ακόμα υπνοδωμάτια (plus, άλλο ένα με μια μεγάλη κουκέτα). Το Étoile du Nord προσφέρει ευέλικτη διαμονή για ενήλικες, εφήβους ή μικρά παιδιά.

Όλα τα υπνοδωμάτια διαθέτουν πολυτελή ιταλικά λευκά είδη, ηχοσύστημα "Sonos" και private μπάνια με επιφάνειες από μάρμαρο - ορισμένα με τεράστια ντους, άλλα με μπανιέρες για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης μετά από μια γεμάτη μέρα στις χιονοδρομικές πίστες. Όσο για το χρώματα των δωματίων, αυτά κινούνται σε μια παλέτα γήινων αποχρώσεων, ενώ το τελικό αποτέλεσμα απογειώνεται με μερικές πιο pop πινελιές.

vile9898-lq.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close