Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

14 εστιατόρια και ταβέρνες για ψάρια και θαλασσινά, για όλη τη Σαρακοστή

Μαλάκια και γευστικά πιάτα θαλασσινών… για το τραπέζι σου

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2024

Γιορτάζουμε την έναρξη της πιο σημαντικής νηστείας, της Σαρακοστής, σε ψαροταβέρνες, που παραμένουν κλασικοί «ναοί» ψαροφαγίας εδώ και χρόνια!

pentaschoinos3.jpg

PENTASCHOINOS SEAFOOD EXPERIENCE
Ένα ξεχωριστό ταξίδι στη θαλασσινή γεύση προσφέρει το Pentaschoinos Seafood Experience, λίγο έξω από την πόλη, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο πλάι στο κύμα. Αν ακόμη δεν το έχεις επισκεφθεί θα το βρεις δίπλα από την παραλία του Αγίου Θεοδώρου στην ορεινή Λάρνακα, μόλις 10 λεπτά από το Zύγι. Η minimal αισθητική τού ανανεωμένου χώρου με τη μοναδική θέα που ταξιδεύει το βλέμμα, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που αναδεικνύουν τη μαγειρική παράδοση του τόπου μας είναι σίγουρο ότι θα σου χαρίσουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Με ιστορία σχεδόν 40 ετών, το Pentaschoinos Seafood Experience συνδυάζει κλασικές αξίες με δημιουργικές προτάσεις, προτείνοντας ένα μενού αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στους θησαυρούς του βυθού με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Θεοδώρου. Με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις για αυτό το καλοκαίρι, αφού θα απολαύσεις πιάτα χτισμένα με έμπνευση και τεχνική, που δίνουν άλλη διάσταση στο υλικό τους.
(24440044) Παραλία Αγίου Θεοδώρου, 7737 Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας (μόλις 10 λεπτά από τον παραλιακό δρόμο Ζυγίου). Ωράριο λειτουργίας: Δ-Σ 12.00-21.00 & Κ 12.00-17.00.

glaros.jpg

ΓΛΑΡΟΣ
Το 1977, εκεί που σήμερα βρίσκεται η Μαρίνα Λεμεσού, άνοιξε τα φτερά της πρώτη φορά η ψαροταβέρνα Γλάρος. Σήμερα, η οικογένεια του κ. Βασίλη, συνεχίζει ακάθεκτη με το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη για το καλό, φρέσκο ψάρι, στη νέα της τοποθεσία κοντά στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού. Το εσωτερικό απλό αλλά προσεγμένο, με παραδοσιακά τραπέζια ντυμένα στα γαλανόλευκα, να δημιουργούν ένα άκρως νησιωτικό σκηνικό, ενώ η βεράντα της αποτελεί το μεγάλο ατού της ψαροταβέρνας, πέραν από το φαγητό της. Οι γεύσεις και τα αρώματα της θάλασσας μεταφέρονται στο πιάτο σου, με το που θα καθίσεις στο τραπέζι σου. Με το απέραντο γαλάζιο να γεμίζει το μάτι σου, θα περάσει από μπροστά σου ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει η θάλασσα. Τηγανητό καλαμάρι, καβουράκια, γαρίδες, καβουροκεφτέδες, ψαροκεφτέδες, spring rolls με χαρίδες, μύδια, φιλέτο ψαριού, χταπόδι σχάρας είναι μόνο μερικές από τις νοστιμιές που συνθέτουν του ψαρομεζέδες. Ολόφρεσκοι και ψημένοι με μαεστρία, όπως πρέπει, που θα ικανοποιήσουν τους γευστικούς σου κάλυκες και με το παραπάνω.
(99357049) Ιντίρας Γκάντι 31, Τσιφλικούδια, Λεμεσός.

κουμπαρής1.jpg

ΛΟΪΖΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΗΣ FISH TAVERN
Έχοντας μια αξιοσέβαστη πορεία στον χώρο της εστίασης, ο Λοΐζος Κουμπαρής άνοιξε και λειτουργεί τη δική του ταβέρνα στο Ζύγι, το 1997. Μια οικογενειακή ψαροταβέρνα πλάι στο κύμα που καθιστά ξεκάθαρο ότι στοχεύει στη φιλοξενία και την καλοπέραση μικρών και μεγάλων. Τα παιδιά απολαμβάνουν παιχνίδι στον μεγάλο παιχνιδότοπο στον όμορφο, φροντισμένο κήπο που περιτριγυρίζεται από τραπέζια. Οι μεγάλοι δε, με τη θάλασσα να απλώνεται μπροστά τους, χαλαρώνουν στο καλοκαιρινό σκηνικό και γεύονται φρέσκο, καλοψημένο ψάρι. Με άξονα την άριστη ποιότητα και το σωστό ψήσιμο, ο Κουμπαρής προσφέρει απλόχερα εκλεκτούς μεζέδες. Περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, φρέσκο καλαμάρι, spring rolls με γαρίδες, καβουράκια, χταπόδι στη σχάρα κ.ά. Συνόδευσέ το με ένα ποτήρι κρασί από την προσεγμένη λίστα του, που περιλαμβάνει επιλογές από κυπριακά οινοποιεία.
(24332450) Γρηγόρη Αυξεντίου 34, Ζύγι, επ. Λάρνακας.

μελαντα.jpg

ΜΕΛΑΝΤΑ
Ένας από τους πλέον διαχρονικούς προορισμούς στην Αυδήμου για ψάρι και θαλασσινά, η Μελάντα, λειτουργεί από το 1979 ως μία οικογενειακή ψαροταβέρνα, την οποία σήμερα διαχειρίζονται οι δύο γιοι της οικογένειας Τσιόλου, ο Αντρέας και ο Άγγελος. Πρόκειται για ένα μαγαζί που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει καταφέρει να κερδίσει το πιστό κοινό της, χάρη στη σταθερή της αξία και την ποιότητά της, την άψογη εξυπηρέτηση και τη χαλαρή ατμόσφαιρα της. Η ταβέρνα, που βραβεύθηκε και στα Cyprus Eating Awards στην κατηγορία Καλύτερο Ψάρι, φημίζεται για το φρέσκο ψάρι ημέρας, που προμηθεύεται καθημερινά από τις κυπριακές ψαρόβαρκες, τα ολόφρεσκα θαλασσινά και τις αγνές πρώτες ύλες που στη συνέχεια ο σεφ Αντρέας Τσιόλος, μεταμορφώνει σε ενδιαφέροντα πιάτα. Στα οπωσδήποτε που πρέπει να δοκιμάσεις είναι επίσης οι σαλάτες, τα λαδερά, τα μαγειρευτά, αλλά και τα πιάτα σχάρας που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Ακόμα δοκίμασε το ψάρι ημέρας, το οποίο θα ψηθεί στη σχάρα, αλλά και το φρέσκο χταπόδι.
(99565336) Αυδήμου, Λεμεσός. Δ-Κ 09.30-22.00 (εκτός Τρ).

xefoto.jpg

ΤΟ ΞΕΦΩΤΟ
Στο όμορφο Ζύγι, αν κάνεις όρεξη για ψάρι, πας κατ' ευθείαν στο φημισμένο Ξέφωτο. Με το που θα το αντικρίσεις, θα σε ταξιδέψει σε νησί της Ελλάδας, τόσο με την αισθητική του όσο και με τα αρώματα της θάλασσας. Παρόλο που διαθέτει έναν όμορφο εσωτερικό χώρο, λόγω καιρού θα επιλέξεις την αυλή του. Λευκά τραπεζάκια και γαλάζιες καρέκλες δένουν άψογα με ένα σκηνικό όπου επικρατούν τα δύο αυτά χρώματα, σαν ξεκάθαρη αναφορά στην Ελλάδα και το καλοκαίρι στα νησιά της. Η ψαροταβέρνα "Το Ξέφωτο" διατηρώντας τη φιλοσοφία της φρέσκιας πρώτης ύλης, σερβίρει πιάτα φτιαγμένα με σεβασμό στις παραδοσιακές συνταγές, μεράκι και απόλυτη αφοσίωση. Εξάλλου, πρόκειται για έναν προορισμό που παραμένει σταθερή αξία ποιότητας και γεύσης, με το μενού του να τα προσφέρει όλα: από ολόφρεσκες σαλάτες, ορεκτικά και ντόπια φρέσκα ψάρια, που φτάνουν κάθε πρωί στην ταβέρνα κατευθείαν από τις κυπριακές θάλασσες, μέχρι πλούσιους ψαρομεζέδες, που σου δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσεις με ευχαρίστηση θαλασσινά και ψάρια σε μεγάλη ποικιλία. Από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείψουν βέβαια ούτε τα θαλασσινά εδέσματα, όπως το καλαμάρι, το χταπόδι, οι γαρίδες, οι σουπιές, τα μύδια και όλα τα άλλα καλούδια της θάλασσας.
(99459906, 24332378) Παραλιακός Δρόμος Ζυγίου.

pyxida.jpg

ΠΥΞΙΔΑ
Οι λάτρεις του φρέσκου ψαριού έχουν προορισμό, σε δύο πόλεις. Από τη μία, αν είσαι Λευκωσία, δεν χρειάζεται να πας μακριά αφού η Πυξίδα φέρνει τις γεύσεις και την αισθητική της θάλασσας σε ένα ωραίο περιβάλλον στο κέντρο της πόλης. Από την άλλη, αν βρεθείς παραθαλάσσια, στη Λεμεσό, μπορείς να απολαύσεις ψάρι και θαλασσινά σε έναν όμορφο, κομψό χώρο με υπέροχη θέα στη θάλασσα, στη νέα Μαρίνα Λεμεσού. Όποιο από τα δύο κι αν επιλέξεις όμως, ξέρεις σίγουρα πως η ποιότητα είναι εγγυημένη. Το μόνο σίγουρο είναι πως και στα δύο εστιατόρια, η Πυξίδα προσφέρει εκλεκτό ψάρι με γευστικές επιρροές από τη διεθνή κουζίνα και γκουρμέ πιάτα. Αφού ξεκινήσεις με τα νόστιμα ορεκτικά – που πέραν από τις αλοιφές περιλαμβάνουν ελιές για τσίμπημα, γαύρο μαρινάτο, χταπόδι ξιδάτο ή καρπάτσιο, έχεις μπροστά σου τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για κυρίως. Ξιφίας σουβλάκι, σουπιές μαγειρευτές, ρύζι με θαλασσινά, επιλογές για γαρίδες και μύδια αλλά και λαχταριστές μακαρονάδες είναι μόνο μερικά απ’ όσα προσφέρονται. Επιπλέον, μπορείς να «καταφύγεις» στις σταθερές αξίες – τον πλούσιο ψαρομεζέ, με φρέσκια σαλάτα, ποικιλία ψαριών και θαλασσινών, τηγανητών ή μαγειρευτών. Βάλε στις επιλογές και τα φρέσκα ψάρια ημέρας, ψάρι στο αλάτι, αστακό θερμιδόρ ή καλαμάρι γεμιστό.
(22 445636) Μενάνδρου 5, 1066 Λευκωσία./ (25 051200) Μαρίνα Λεμεσού, 3601 Λεμεσός.

stefanos.jpg

ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Είναι ένας λόγος για να βρεθείς στη Λάρνακα. Εκεί, στην περίφημη παραθαλάσσια οδό Παλιέ Πασά, με τον ανανεωμένο πεζόδρομό της που ενώνει την παραλία των Φοινικούδων με την παραλία Μακένζι, ένα θαλασσινό μαγαζί σε μπλε αποχρώσεις θα σε ταξιδέψει σε νησιωτικούς προορισμούς και θα σε ενθουσιάσει με τις γεύσεις του. Στην κουζίνα του Στέφανου οι άνθρωποί του "παίζουν" με ό,τι φρέσκο θαλασσινό βρίσκουν και φτιάχνουν νόστιμους, ανεπιτήδευτους μεζέδες. Δοκίμασε φρέσκο ψάρι αλλά και ένα από τα δυνατά χαρτιά του, που είναι η γαριδομακαρονάδα τού “Στέφανου” ή τα σπαγγέτι με θαλασσινά. Μύδια, γαρίδες, καβουράκια, ολόφρεσκες σουπιές και χταπόδι. Μην παραλείψεις ωστόσο να παραγγείλεις πιάτα όπως οι καβουροκεφτέδες και οι ψαροκεφτέδες, ορεκτικά όπως η φέτα σαγανάκι, η φέτα με ελαιόλαδο και ρίγανη, τα μανιτάρια, τα λαχανικά, αλλά και αλοιφές όπως χούμους, τυροκαυτερή, ταχίνι και τζατζίκι. Επιπλέον, στο μενού θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες (από ελληνική και χωριάτικη μέχρι σαλάτα θαλασσινών και με κοτόπουλο). Για ένα ολοκληρωμένο γεύμα, επίλεξε ψαρομεζέδε ή μία από τις περίφημες πιατέλες του και απόλαυσε όσα περισσότερα ψάρια και θαλασσινά μπορείς. Ιδανικά συνόδευσε με ούζο ή κάποιο από τα κρασιά της κάρτας του.
(24252628 & 99583887) Σακκαριά (Πιαλέ Πασά) 3, Λάρνακα.

psaropoylos2.width-800.jpg

ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Πιστή στην ποιότητα των παροχών της η ψαροταβέρνα Ψαρόπουλος, που βρίσκεται στη διάσημη λεωφόρο Ακάμαντος στο Λατσί, σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο που απολαμβάνει απρόσκοπτη θέα προς τον κόλπο της Πόλης Χρυσοχούς, προσφέρει σε όσους αγαπούν το ψάρι, υψηλή ποιότητα σε προσιτές τιμές, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου! Εδώ θα απολαύσεις από το ψάρι της ημέρας που έρχεται κατευθείαν από τις ψαρόβαρκες της περιοχής στις βιτρίνες του και τα εποχικά πιάτα που φτιάχνει με σπιτική φροντίδα, μέχρι το φημισμένο του χταπόδι στη σχάρα, που μόνο αυτός ξέρει να φτιάχνει τόσο επιτυχημένα, αλλά και τον πλουσιότατο ψαρομεζέ του, στον οποίο περιλαμβάνονται πιάτα όπως σαλάτα, ταχίνι, ταραμοσαλάτα, καλαμάρι, μύδια, καβουροπόδαρα, ψάρι μικρό τηγανητό, γαριδούλες, σουπιές και ολόφρεσκη τσιπούρα. Άλλωστε ο σεφ του Ψαρόπουλου εμπνέεται από ό,τι φρέσκο βρίσκει στην αγορά της περιοχής, όπου έχει τους προμηθευτές του, και ετοιμάζει με μαεστρία και δεξιοτεχνία νόστιμα πιάτα που μυρίζουν θάλασσα. Μεγάλη σημασία, επιπλέον, δίνει και στην εποχικότητα, με τις σαλάτες, τα χόρτα και τα ψαράκια να εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή. Εξ ου λοιπόν κι εδώ θα βρεις νόστιμα, παραδοσιακά πιάτα που ικανοποιούν κάθε γούστο.
(26321089) Λεωφ. Ακάμαντος, Λατσί, Πόλη Χρυσοχούς, επ. Πάφου. Δ-Κ 11.00-23.00.

filiotis.jpg

FILIOTIS BY THE SEA
Στην Τίμη της Πάφου, εκεί που -σχεδόν κυριολεκτικά- σκάει το κύμα, συναντάς ένα όμορφο μαγαζί, με μεσογειακή αισθητική. Το Filiotis By The Sea έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για ντόπιους και επισκέπτες που αποζητούν έναν ωραίο χώρο για φρέσκο ψάρι, με τη νέα βεράντα να επιβλέπει το απέραντο γαλάζιο, σε ένα κατάλευκο σκηνικό βγαλμένο από ελληνικό νησί. Με τον αέρα της θάλασσας και την νησιώτικη αισθητική να σε βάζουν αμέσως στο κλίμα, ξεκινάς την εμπειρία σου με διάφορες αλοιφές – σταθερή αξία σε ψαροταβέρνες – και σαλάτα για ορεκτικό. Στα κυρίως, χταποδάκι σχάρας και ξιδάτο, καλαμάρι τηγανιτό, μύδια σε κόκκινη σάλτσα, σουπιές, γαρίδες, bites ξιφία και κροκέτες, μπαρμπούνι, τσιπούρα, σαργός και αθερίνα ανάμεσα στις νόστιμες επιλογές. Πλούσιες μερίδες, μαγειρεμένα και ψημένα με τέχνη, με γεμάτες γεύσεις που θα σε ενθουσιάσουν, όλα φρέσκα και λαχταριστά για να χορτάσεις και με το παραπάνω. Για επιδόρπιο, έχεις ζουμερά, εποχιακά φρούτα, μαχαλεπί λιβανέζικο και νόστιμη σιροπιαστή τσιπόπιτα.
(26991555) Δρόμος Αεροδρομίου, Τίμη, επαρχία Πάφου.

kingfisher.jpg

KINGFISHER
Στην ίσως πιο γνωστή και πολυσύχναστη λεωφόρο της Πάφου, βρίσκεται μια ψαροταβέρνα που θα σου φτιάξει τη μέρα. Στη λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων, το Kingfisher είναι… ο βασιλιάς των θαλασσινών! Πρόκειται για έναν κομψό, περιποιημένο χώρο που θα σε παρασύρει σε ένα ταξίδι θαλασσινών γεύσεων, γι’ αυτό άλλωστε παραμένει σταθερό στις προτιμήσεις του κόσμου με την πάροδο του χρόνου. Στη βιτρίνα του θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια για να επιλέξεις εκείνο (ή εκείνα) που τραβά η όρεξή σου. Ολόφρεσκιες σαλάτες και αλοιφές για ορεκτικό, ποικιλία από ενδιαφέρουσες πιατέλες, καλαμάρι, γαρίδες, μύδια, special ψαρόσουπα για ορεκτικό, παστό χταπόδι, εκλεκτό παστράμι τόνου και απίστευτη αστακομακαρονάδα είναι ανάμεσα στις γεύσεις που σε περιμένουν. Έρχονται στο τραπέζι σου, στημένα με προσοχή σε προσεγμένα πιάτα και απίστευτη γεύση που θα σε παρασύρει στο πιο νόστιμο ταξίδι στη Μεσόγειο.
(26944252, 99563686) Επαμεινώνδα 2, Πάφος.

LANDA RESTAURANT.jpg

LANDA RESTAURANT
Ο Άγιος Θεόδωρος, στην επαρχία Λάρνακας, είναι πάντα μια καλή ιδέα για εκδρομή. Όταν τελειώσεις την περιήγησή σου στο όμορφο χωριό, ή όταν θέλεις απλά ένα διάλειμμα για να γεμίσεις μπαταρίες, η ιδανικότερη επιλογή είναι να αράξεις πλάι στο κύμα, με μια σειρά από νόστιμα φαγητά. Αυτό ακριβώς είναι η συγκεκριμένη ψαροταβέρνα. Στην πλακόστρωτη αυλή του που επιβλέπει την θάλασσα, θα καθίσεις με την παρέα ή την οικογένεια σου στα τραπέζια με τα χαρακτηριστικά γαλανόλευκα τραπεζομάντηλα, και θα απολαύσεις ολόφρεσκο, ολόκληρο καλαμάρι τηγανητό και λαχταριστό χταπόδι ψημένο στην εντέλεια. Εκτός αυτών όμως, έχεις πιατέλες με εκλεκτά ψάρια και θαλασσινά, μύδια, γαρίδες και άλλα τόσα, που θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον αρχικά με το ιδιαίτερο, προσεγμένο στήσιμο στο πιάτο και στη συνέχεια με τη γεύση. Από την πρώτη μπουκιά ξεκινάς ένα γαστρονομικό ταξίδι στη μεσόγειο, και με κάθε πιρουνιά γίνεται ακόμα καλύτερο. Συνόδευσέ τα με ρύζι ή φρεσκοκαθαρισμένες πατάτες τηγανητές. Εναλλακτικά, πας για ψαρομεζέδες, με τα ψάρια και τα θαλασσινά σου, με ολόφρεσκιες σαλάτες και αλοιφές.
(24 440002) Λεωφόρος Ελλάδος 39, Άγιος Θεόδωρος, Λάρνακα

periyiali 3.jpg

PERIYIALI BEACH
Στον κεντρικό, παραθαλάσσιο δρόμο στο Λατσί, θα βρεις ένα ωραίο οικογενειακό εστιατόριο που σίγουρα θα σε ταξιδέψει, αφενός με τον μοντέρνο χώρο και αφετέρου με τις γεύσεις, σε κάποιο νησί της Μεσογείου. Με έντονο το στοιχείο του ξύλου και το λευκό χρώμα, στο Periyiali Beach θα πας άμα θες να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να χαλαρώσεις δίπλα στη χρυσή άμμο, με θέα την ονειρεμένη θάλασσα του Λατσιού. Eδώ θα σου φέρουν τις πιο νόστιμες επιλογές που έχει να προσφέρει η ελληνική και η μεσογειακή κουζίνα. Ολόφρεσκα ψάρια από τους ψαράδες, στη βιτρίνα για να διαλέξεις αυτό που λαχταράς περισσότερο, νόστιμα θαλασσινά τα οποία θα φτάσουν στο τραπέζι σου ψημένα στο τηγάνι ή στη σχάρα αναλόγως της επιλογής σου, αλλά και άλλα, εκλεκτά πιάτα από δικές τους συνταγές. Όλα φτιαγμένα με τέχνη και στημένα προσεκτικά για να χορτάσει το μάτι πριν τα απολαύσεις. Εναλλακτικά, υπάρχει πάντα η επιλογή για τους αγαπημένους ψαρομεζέδες, που θα σε ικανοποιήσουν και με το παραπάνω τόσο με την ποιότητα όσο και με τη γεύση.
(26321288) Λεοφόρος Ακάμαντος, Λατσί, Πάφος.

kalamies2.jpg

ΚΑΛΑΜΙΕΣ
Ένας αγαπημένος γαστρονομικός προορισμός με μια κληρονομιά που αγγίζει τα 40 χρόνια. Μια οικογενειακή ψαροταβέρνα που έχει χαράξει τον δικό της μύθο, πετυχαίνοντας να γίνει ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός κάθε καλοκαιριού. Σε απόσταση αναπνοής από το κύμα, στις Καλαμιές θα φας φρέσκο ψάρι και απλές, μα όχι απλοϊκές συνταγές που ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις. Όσον αφορά στο μενού του, που δημιούργησε κατά βάση η ιδιοκτήτρια και σεφ Μαρία Ζαχαριάδου Μουστακά, έχει ως πρωταγωνιστές τη θάλασσα και τα καλούδια της. Φρέσκα μύδια και χτένια, ένα εξαιρετικό tuna tartare και σολομός carpaccio μαζί με ολόφρεσκο ψάρι, εξαιρετικά ζυμαρικά και καλά επιλεγμένα, ντόπια κρεατικά. Δοκίμασε ακόμα τα νόστιμα στρείδια, τους λουκουμάδες χαλλουμιού με μέλι, τις εποχικές κουρκούνες που θα σου τις ετοιμάσουν στο τηγάνι, τα άψογα ψημένα μπαρμπούνια, την αστακομακαρονάδα με λιγκουίνι και νιφάδες παρμεζάνας, τις γαρίδες με κανταΐφι και σάλτσα πορτοκαλιού, το πεντανόστιμο κριθαρότο με γαρίδες και φυσικά τον ορφό! Μην παραλείψεις να παραγγείλεις και τα καλοφτιαγμένα του sushi.
(23 831145) Περνέρα, ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, Πρωταράς. Δ-Κ 11.00-23.00 (κουζίνα).

theta 1.jpg

THETA MEDITERRANEAN
Ένα εστιατόριο-κόσμημα, βραβευμένο με Cyprus Eating Award στην κατηγορία Ψάρι, που βρίσκεται σε μία προνομιακή θέση στην παραλία Φάρος στα Περβόλια της επαρχίας Λάρνακας και είναι φτιαγμένο από όλα εκείνα τα συστατικά που το κατατάσσουν στα talk of the town. Ευρύχωρο, με μία βεράντα δύο επιπέδων, που στη μία κυριαρχεί το εντυπωσιακό outdoor bar, γήινα χρώματα, ψάθινο υπόστεγο, καστανή ξυλεία και κομψό εσωτερικό, μα κυρίως με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, το Theta Mediterranean –όνομα και πράμαεστιάζει στη μεσογειακή κουζίνα με ένα μενού που δίνει έμφαση στα ψάρια και στα θαλασσινά και στις ποιοτικές πρώτες ύλες, δημιουργημένες με φαντασία από τον Ελλαδίτη σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου. Φρεσκοζυμωμένο ψωμί και γεμάτη δροσιά και φρεσκάδα σαλάτα με ντοματίνια, φράουλες, παξιμάδια χαρουπιού και ξινομυζήθρα εντυπωσιάζουν από την πρώτη μπουκιά. Τα τηγανητά κολοκυθάκια με γιαούρτι, ακολουθούν και συναρπάζουν, για να δώσουν τη θέση τους στο αριστοτεχνικά κομμένο σεβίτσε, με λάιμ και φρέσκο κόλιανδρο, που χαρακτηρίζεται από σωστή οξύτητα. Κριθαρώτο με φρέσκες γαρίδες και καλαμάρι σχάρας με σάλτσα ajo blanco, πράσινο σταφύλι, και crumble προζυμένιου ψωμιού, δίνουν ναι μεν μια μαμαδίστικη νότα –ειδικά στα μεσημέρια Κυριακής- ταξιδεύουν δε τον ουρανίσκο σου με τις γεύσεις και τα αρώματά τους! Δοκίμασε και τα linguine με ταρτάρ από φρέσκο ψάρι ημέρας και αρωματισμένη σάλτσα με lime και lemongrass, θα σου αφήσουν επίσης μία δροσερή επίγευση και τις καλύτερες εντυπώσεις. Πάρε όμως και ένα από τα ολόφρεσκα ψάρια ημέρας που θα δεις στη βιτρίνα ψαρικών, το οποίο ο σεφ και η ομάδα του θα σου ψήσουν στη σχάρα όπως ακριβώς πρέπει. Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα φημισμένα γλυκά του, όπως η τάρτα λεμονιού με φιστίκια Αιγίνης και φράουλες, θα σε ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο.
(99774433) Φάρου 1, Περβόλια, Λάρνακα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close