Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Brunch στο χωριό, σε 20 όμορφα μέρη!

Τα σαββατοκύριακα και τις αργίες το κυπριακό μπούκωμα έχει την τιμητική του. Και μιας και πλησιάζουν και τα δύο, είναι η ιδανική ευκαιρία για εξορμήσεις!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου 2024

Το brunch παίρνει άλλες διαστάσεις όταν το απολαμβάνεις στα χωριό. Τώρα όλο και περισσότερα μαγαζάκια στα χωριά του νησιού έχουν εντάξει στο μενού τους επιλογές για brunch, πρόγευμα ή αλλιώς μπούκωμα.

Στον Φαρμακά, θα συναντήσεις ένα καφενείο με το ιδιαίτερο όνομα 1842 που τον τζιησβέ στο fréddo (96343445), που αντικατοπτρίζει πλήρως το concept του μαγαζιού, μιας και συνδυάζει αρμονικά τα παραδοσιακά στοιχεία της κυπριακής κουζίνας με μία μοντέρνα αντίληψη.

Στο JinCo (99146860) στο γραφικό χωριό Πέρα Ορεινής, θα απολαύσεις καλοφτιαγμένα πιάτα μέσα από ένα μενού μικρό μεν πολύ προσεγμένο δε! Δοκίμασε οπωσδήποτε τα French toast και Veggie bagel.

Για brunch θα πας και στου Φιλήμων Γεύσεις (99036321) στο Πολιτικό. Εδώ κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 09:00 έως τις 15:00 θα νακαλύψεις τη μαγεία της κυπριακής παράδοσης μέσα από τα αυθεντικά και φρεσκοφτιαγμένα πιάτα, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι. Από χειροποίητα αλλαντικά έως εκλεκτά τυριά και φρέσκα ψωμιά, σου προσφέρουν μια ποικιλία που θα σε μεταφέρει στην καρδιά της Κύπρου.

boukoma.jpg

Στο Κοινοτικό Πάρκο της Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, στο κέντρο του χωριού, ένας νεαρός σεφ και ένας νεαρός αρχιτέκτονας, δημιούργησαν ένα στέκι που σερβίρει κυπριακό brunch τα σαββατοκύριακα, φτιαγμένο με τοπικά προϊόντα. Στο Boukkoma (95 966252) λοιπόν θα απολαύσεις λαχταριστό brunch σε μία υπέροχη τοποθεσία!

Αν περνάς από Λεύκαρα, κάνε μια στάση στο Stafilaris Coffee Shop (96559211), το παραδοσιακό πετρόκτιστο καφενεδάκι με την όμορφη αυλή και την κληματαριά, το οποίο σερβίρει νόστιμο πρόγευμα με αυθεντικές, κυπριακές γεύσεις.

Κυριακή στο Όμοδος και δεν ξέρεις πού να πρωτοδιαλέξεις να κάτσεις για brunch. Στο Fotini Bakery House (25422355) θα απολαύσεις ένα πλούσιο κυπριακό πρωινό με πρωταγωνιστή το διάσημο Αρκατένο της Φωτεινής. Στο κουκλίστικο καφέ / ζαχαροπλαστείο George’s daughter & son (99026849), δεν ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις από κέικ, αλμυρά σνακ, κρουασάν, μέχρι αυγά και λουκάνικα. Στο πλακόστρωτο της κεντρικής πλατείας του χωριού, θα απολαύσεις ένα υπέροχο πρωινό με μοντέρνες πινελιές στο Αρκατένο Ελένης (70004949). Το Κτήμα Γερόλεμο (99696025) σε υποδέχεται σε ένα εντυπωσιακό και παραμυθένιο σκηνικό, προσφέροντάς σου τις πιο παραδοσιακές και δημοφιλείς γεύσεις του πρωινού του χωριού, συνοδευόμενο από την πεντανόστιμη έκδοση ζεστού κρασιού. Ακόμη ένα οινοποιείο του χωριού, το αγαπημένο Οίνου Γη (25446000), σου προσφέρει πρόγευμα με πεντανόστιμα pancakes και πιάτα με το αυγό σε όλες του τις εκδοχές Παρασκευή με Κυριακή από τις 08.00-12.00.

43631-sites/default/files/kikas_brunch.jpg

Απο τα πλέον αγαπημένα και καθιερωμένα τα πρωινά στο Kika’s Garden (99459400), αξίζουν μια εκδρομή μέχρι την Καλλέπεια της Πάφου. Η κυρία Κίκα και η κόρη της Μάρλεν είναι εκεί για να σου προσφέρουν ποιοτικό πρόγευμα από βιολογικά προϊόντα που παράγουν εκεί όπως σπιτικά ψωμιά, κέικ, αυγά, φρέσκια αναρή, ντόπιο χαλλούμι, χειροποίητες μαρμελάδες σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση.

Κυπριακό πρόγευμα από τα χεράκια της κ. Νάνας θα απολαύσεις αν επισκεφθείς το Nanas Brunch & More (99020115) στην Τριμίκλινη. Ο κουκλίστικός του χώρος σε συνδυασμό με το μεράκι που βάζει στα πιάτα της θα σε δελεάσουν τόσο που μια επίσκεψη δε θα είναι αρκετή.

Μερακλίδικη πομηλοροτηανιά, αυγά ποσέ και τραγανό μπέικον με κουμανταρία και άλα τόσα καλούδια έχεις την ευκαιρία να γευτείς στο Κροκ Μαντάμ (99447477) στην ορεινή Επταγώνια. Όταν ανοίξει ο καιρός τα απολαμβάνεις στην όμορφη αυλή τους κάτω από τη σκιά ενός μεγάλου πεύκου αλλά και της καταπράσινης κληματαριάς.

galini.jpg

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά του νησιού, στην ορεινή Κακοπετριά και το Καφενείο Γαλήνη (97909806) θα συνοδεύσεις το καφεδάκι σου με σπιτικό κέικ, φρέσκο ψωμί τοστ με αλλαντικά και χαλλούμι και ό,τι άλλο σου τραβήξει τη μύτη.

Στο χωριό Παλιόμυλος, θα επισκεφθείς το νέο brunch spot, ονόματι Brunch ETC. - Paliomylos (70 001250). Εκεί ο Νικόλας, η Άννα και όλη η οικογένεια, πήραν το καφενείο του χωριού, το ανακαίνισαν πλήρως δημιουργώντας ένα πολύ ζεστό και γραφικό χώρο, και πλέον σε υποδέχονται για απολαυστικό brunch με προϊόντα του τόπου μας!

Στην δε Πάχνα, στο εστιατόριο της κ. Σωτήρας, ονόματι Linos Brunch and Lunch by Sotira (97672492) που αποτελεί κοινό μυστικό για τους καλοφαγάδες, θα απολαύσεις παραδοσιακό brunch με ολόφρεσκα προϊόντα του χωριού, όπως αναρή, χαλλούμι, λούντζα και αυγά, σπιτική μαρμελάδα και ψωμί.

Στο Ermi Brunch & Tavern (24 352202 & 99 311520) στους Αγίους Βαβατσινιάς θα σε υποδεχθεί η κυρία Έρμη και θα απολαύσεις χορταστικό, κυπριακό πρωινό με ψωμί φρυγανισμένο, μαρμελάδες Έρμη, αναρή με μέλι, λουκάνικο, λούντζα, μπέικον, αυγά, χαλούμι, τυρί, φρέσκα ή παστά φρούτα, ξηροί καρποί/σιουσιούκο,ελιές, ντομάτα και αγγουράκι και τηγανιτές πατάτες. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Στο Botanicus Bistro που λειτουργεί εντός του Cyherbia Botanical Park & Labyrinth (99915443, Αυγόρου, επ. Αμμοχώστου) θα πλας και για brunch. Στο μενού, λοιπόν, θα βρεις λαχταριστές επιλογές όπως τα Red Velvet Pancakes, τοστ με αβγά, πέστο, λιαστές ντομάτες, αναρί και αβοκάντο, τα Γλυκά Άνθη (που είναι χαλλούμι με μαρμελάδα βερύκοκο τυλιγμένο σε τραγανό φύλλο κρούστας) και άλλες επιλογές που σίγουρα θα σε αφήσουν ικανοποιημένο.

thekretancafekyp.png

Στο The Kretan (25532005) στην Kυπερούντα θα πας για καλό καφέ, υπέροχη ζεστή σοκολάτα, πεντανόστιμα γλυκά, γλυκιά μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, κυπριακό brunch και χορταστικό κρητικό brunch που περιλαμβάνει σαλάτα, ζυμωτό ψωμάκι, αυγά, ντάκο, τυρί γραβιέρα, λουκάνικο Κρήτης, ελιές, μαρμελάδα κ.ά.

Το Αρχοντικό Κυβερνήτη (96930007), το ξενοδοχείο στα Πάνω Λεύκαρα, μας δελεάζει με αφράτα pancakes και αλμυρό ή γλυκό, πεντανόστιμο brunch. Διάλεξε, αν θες κάτι αλμυρό, το Big Ben, που είναι τοστ με αβγά, μπέικον, τυρί και λουκάνικα ή το τοστ Acropolis, με αβγά scrambled, χαλούμι, λούντζα και ντομάτα. Στις επιλογες των pancakes, μπορείς να απολαύσεις τα Lefkaritika, με μπέικον, τυρί, αβγό, Φιλαδέλφια και αβοκάντο, ή τα Heavenly με μπισκότο Lotus.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close