Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2025
Αντίστροφα έχουν ξεκινήσει και μετρούν οι οπαδοί της Eurovision για τον τελικό του μουσικού διαγωνισμού στις 17 Μαΐου στη Βασιλεία της Ελβετίας.
Μετά την ολοκλήρωση του Α' ημιτελικού, το βράδυ της Τρίτης 13 Μαΐου και τον αποκλεισμό της Κύπρου, σειρά έχει απόψε στις 22:00 ο Β' ημιτελικός και η ελληνική συμμετοχή με την Κλαυδία, στην προσπάθειά της Ελλάδας να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.
Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 7η θέση του Β’ Ημιτελικού (15 Μαΐου), με την Κλαυδία και το τραγούδι «Αστερομάτα», μια δημιουργία σε σύνθεση των Arcade και της Klavdia και στίχους των Arcade. Creative director της ελληνικής συμμετοχής είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Η «Αστερομάτα» θα παρουσιαστεί στη Βασιλεία, με το σκηνικό να ενισχύει την αφήγηση του τραγουδιού που θέτει στο επίκεντρο τον αποχωρισμό: Ο αποχωρισμός με όποιο νόημα έχει για τον καθένα, στην προσωπική του διαδρομή που οδηγεί στο Φως.
Τη δημιουργική ομάδα της σκηνικής εμφάνισης συνθέτουν οι: Χρήστος Μαγκανάς (video artist), Deux Hommes (fashion designer), Γιάννης Μουρίκης (set designer), Γιώργος Τέλλoς (light designer).
Να σημειωθεί πως στον δεύτερο ημιτελικό θα λάβουν μέρος 16 χώρες. Από αυτές, οι 10 με την υψηλότερη βαθμολογία θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό.
Η Κλαυδία με το τραγούδι «Αστερομάτα» θα εμφανιστεί στην 7η θέση του διαγωνισμού.

Τα προγνωστικά
Σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων η Κλαυδία φαίνεται να εξασφαλίζει μία θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου αφού σήμερα έχει σημειώσει άνοδο. Αυτή τη στιγμή η Αστερομάτα βρίσκεται στην 7η θέση του δεύτερου ημιτελικού με μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης. Αυτό όμως είναι απλά μία πρόβλεψη αφού οι ανατροπές μπορούν να συμβούν όπως είδαμε με τον αποκλεισμό της Κύπρου που είχε φαινομενικά μία εύκολη πρόκριση.
Ο δεύτερος ημιτελικός φέρνει στην πρώτη θέση το Ισραήλ ενώ η πεντάδα συμπληρώνεται από τις Αυστρία, Φιλανδία, Μάλτα και Αυστραλία.
Όσον αφορά στον τελικό και τα προγνωστικά η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 22η θέση.
Οι διαγωνιζόμενες χώρες θα εμφανιστούν με την εξής σειρά:
Αυστραλία
Μαυροβούνιο
Ιρλανδία
Λετονία
Αρμενία
Αυστρία
Ελλάδα
Λιθουανία
Μάλτα
Γεωργία
Δανία
Τσεχία
Λουξεμβούργο
Ισραήλ
Φινλανδία
Θυμίζουμε πως τα αποτελέσματα του πρώτου ημιτελικού ανέδειξαν δέκα χώρες που εξασφάλισαν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.
Οι χώρες που προκρίθηκαν, είναι:
Νορβηγία
Αλβανία
Σουηδία
Ισλανδία
Ολλανδία
Πολωνία
Σαν Μαρίνο
Εσθονία
Πορτογαλία
Ουκρανία
Στη Eurovision 2025 συμμετέχουν 37 χώρες, από τις οποίες οι έξι συμμετέχουν απευθείας στον Μεγάλο Τελικό, δηλαδή οι λεγόμενες «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και η διοργανώτρια Ελβετία. Στον Α’ Ημιτελικό εμφανίζονται και ψηφίζουν η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελβετία, ενώ στον Β’ Ημιτελικό η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα τραγούδια που θα προκριθούν από κάθε Ημιτελικό, καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από την ψήφο του κοινού.
Σχετικά
Η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην Κύπρο, με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου
Δύο μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού και μια θαυμάσια ορχήστρα συναντιούνται στη σκηνή του Παττιχείου!
Θοδωρής Φέρρης: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη μεγάλη συναυλία του στη Λάρνακα
Με μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, οι συναυλίες της περιοδείας υπόσχονται μοναδικές μουσικές εμπειρίες, γεμάτες ένταση, συναίσθημα και ατμόσφαιρα
Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για το 38ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ
Δίνουμε και φέτος ραντεβού στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2026, στον γνωστό χώρο της τάφρου της Πύλης Αμμοχώστου, στη Λευκωσία
H Mελίνα Ασλανίδου έβαλε την Κύπρο στο summer tour της
Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της στην Κύπρο
Λύμπια 2026: Οι 9 «καυτές» συναυλίες αυτό το καλοκαίρι στα Λύμπια
Aνακοινώθηκαν τα πιο δυνατά live του φετινού καλοκαιριού
O Δημήτρης Μπάσης έρχεται Κύπρο το καλοκαίρι
μια ξεχωριστή μουσική παράσταση γεμάτη συναίσθημα, μεγάλες επιτυχίες και αυθεντική λαϊκή ψυχαγωγία
Eurovision 2026: Ο Akylas στον μεγάλο τελικό - Ποιες χώρες πέρασαν από τον Α' Ημιτελικό
Ο Έλληνας καλλιτέχνης εντυπωσίασε το κοινό και κέρδισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, διεκδικώντας την πρώτη θέση στον φετινό διαγωνισμό
Eurovision 2026: Η Ελλάδα πέρασε στον Μεγάλο Τελικό (βίντεο)
Δείτε την εμφάνιση της Ελλάδας στον Α’ Ημιτελικό
Eurovision 2026: 10 facts που πρέπεις να ξέρεις πριν τον πρώτο ημιτελικό
Η Eurovision 2026 βρίσκεται στην τελική ευθεία, με τους eurofans να μετρούν αντίστροφα για τις πρώτες εμφανίσεις.
Αναβάλλεται η συναυλία του Νίκου Μακρόπουλου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»
Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία
Eurovision: Από τον Ρακιντζή μέχρι την Conchita – Οι εμφανίσεις που σόκαραν και έγραψαν ιστορία
H σκηνή της Eurovision έχει χαρίσει μερικές από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές στην ποπ κουλτούρα.