Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2025
Με ένα φαντασμαγορικό φινάλε ολοκληρώθηκε ο τελικός της Eurovision 2025 στη Βασιλεία της Ελβετίας, με την Αυστρία να ανακηρύσσεται μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού, ενώ η Ελλάδα με την Κλαυδία και το τραγούδι «Αστερομάτα», κατέκτησε την 6η θέση, σε μία πολύ σημαντική πρόκριση. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το Ισραήλ, ενώ την τρίτη θέση η Εσθονία. Την 5αδα συμπλήρωσαν η Σουηδία και η Ιταλία.
Η πρώτη δεκάδα του μεγάλου τελικού διαμορφώθηκε ως εξής:
- Αυστρία – 436 βαθμοί
2. Ισραήλ – 357 βαθμοί
3. Εσθονία – 356 βαθμοί
4. Σουηδία – 321 βαθμοί
5. Ιταλία – 256 βαθμοί
6. Ελλάδα – 231 βαθμοί
7. Γαλλία – 230 βαθμοί
8. Αλβανία – 218 βαθμοί
9. Ουκρανία – 218 βαθμοί
10. Ελβετία – 214 βαθμοί
Η εξαιρετική εμφάνιση του εκπροσώπου της Αυστρίας, JJ, με το τραγούδι «Wasted Love» κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των επιτροπών και του κοινού, αποσπώντας την πολυπόθητη πρώτη θέση μετά από χρόνια. Η Αυστρία έλαμψε στη σκηνή με μια εκρηκτική και ταυτόχρονα συναισθηματική παρουσίαση, που συνδύαζε την πρωτοποριακή σκηνική αισθητική με ένα καλοδουλεμένο τραγούδι που μίλησε στην καρδιά των θεατών. Η νίκη της σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα, που ανέκαθεν συμμετείχε δυναμικά στον διαγωνισμό.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή του τελικού, ο JJ ερμήνευσε το απαιτητικό κομμάτι του ως κόντρα τενόρος, καθηλώνοντας κοινό και τηλεθεατές με την τεχνική του αρτιότητα αλλά και τη συναισθηματική ένταση που απέπνεε σε κάθε του λέξη. Το «Wasted Love», ένα δραματικό κράμα όπερας, ποπ και τέκνο στοιχείων, αποδόθηκε με μεγάλη επιτυχία, αποσπώντας ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τον κόσμο στην αρένα.
Η σκηνοθεσία ακολούθησε πιστά την ατμόσφαιρα του επίσημου βιντεοκλίπ, με σκηνικά εμπνευσμένα από ένα σκοτεινό δάσος και μια απόκοσμη λίμνη, πλαισιωμένα από μπλε και μοβ φωτισμούς που ενίσχυαν την αίσθηση εγκλωβισμού και λύτρωσης. Ο JJ ξεκίνησε την εμφάνιση μέσα σε έναν κύκλο φωτός, σαν να γεννιέται μέσα από τη μοναξιά του, για να καταρρεύσει στο φινάλε, μια συμβολική στιγμή κάθαρσης που συγκίνησε.
Σχετικά
Η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην Κύπρο, με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου
Δύο μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού και μια θαυμάσια ορχήστρα συναντιούνται στη σκηνή του Παττιχείου!
Θοδωρής Φέρρης: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη μεγάλη συναυλία του στη Λάρνακα
Με μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, οι συναυλίες της περιοδείας υπόσχονται μοναδικές μουσικές εμπειρίες, γεμάτες ένταση, συναίσθημα και ατμόσφαιρα
Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για το 38ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ
Δίνουμε και φέτος ραντεβού στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2026, στον γνωστό χώρο της τάφρου της Πύλης Αμμοχώστου, στη Λευκωσία
H Mελίνα Ασλανίδου έβαλε την Κύπρο στο summer tour της
Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της στην Κύπρο
Λύμπια 2026: Οι 9 «καυτές» συναυλίες αυτό το καλοκαίρι στα Λύμπια
Aνακοινώθηκαν τα πιο δυνατά live του φετινού καλοκαιριού
O Δημήτρης Μπάσης έρχεται Κύπρο το καλοκαίρι
μια ξεχωριστή μουσική παράσταση γεμάτη συναίσθημα, μεγάλες επιτυχίες και αυθεντική λαϊκή ψυχαγωγία
Eurovision 2026: Ο Akylas στον μεγάλο τελικό - Ποιες χώρες πέρασαν από τον Α' Ημιτελικό
Ο Έλληνας καλλιτέχνης εντυπωσίασε το κοινό και κέρδισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, διεκδικώντας την πρώτη θέση στον φετινό διαγωνισμό
Eurovision 2026: Η Ελλάδα πέρασε στον Μεγάλο Τελικό (βίντεο)
Δείτε την εμφάνιση της Ελλάδας στον Α’ Ημιτελικό
Eurovision 2026: 10 facts που πρέπεις να ξέρεις πριν τον πρώτο ημιτελικό
Η Eurovision 2026 βρίσκεται στην τελική ευθεία, με τους eurofans να μετρούν αντίστροφα για τις πρώτες εμφανίσεις.
Αναβάλλεται η συναυλία του Νίκου Μακρόπουλου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»
Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία
Eurovision: Από τον Ρακιντζή μέχρι την Conchita – Οι εμφανίσεις που σόκαραν και έγραψαν ιστορία
H σκηνή της Eurovision έχει χαρίσει μερικές από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές στην ποπ κουλτούρα.