Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2025
Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 4 Ιουνίου 2025, στην παραλία Fig Tree Bay του Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας, παρουσία της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κας Μαρίας Παναγιώτου, δεκαέξι παραλίες του Δήμου Αγίας Νάπας και η Μαρίνα Αγίας Νάπας βραβεύτηκαν με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Γαλάζια Σημαία για το έτος 2025.
Τις διακρίσεις παρέλαβε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, κ. Χρίστος Ζαννέττου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο του Δημοτικού Διαμερίσματος Λιοπετρίου του Δήμου Αγίας Νάπας, κ. Μάρκο Κουμή, τον Επιθεωρητή Παραλιών του Δήμου, κ. Δημήτρη Πατέρα, και τον κ. Τάσο Πατέρα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Ζαννέττου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επαναλαμβανόμενη επιτυχία του Δήμου, επισημαίνοντας ότι όλες οι παραλίες πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές της ευρωπαϊκής οδηγίας αναφορικά με την ποιότητα των υδάτων, την ασφάλεια των λουόμενων και την περιβαλλοντική διαχείριση.
Συνεχάρη επίσης, τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα το Τμήμα Παραλιών και τον Επιθεωρητή του τμήματος κ. Δημήτρη Πατέρα, τονίζοντας τη διαρκή τους προσπάθεια για αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών και τη διατήρηση υψηλών προτύπων ποιότητας. Παράλληλα, ευχαρίστησε το κοινό - Κύπριους και ξένους επισκέπτες για την εμπιστοσύνη και στήριξή τους, οι οποίες ενισχύουν διαχρονικά την τουριστική ταυτότητα της Αγίας Νάπας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.
Ειδική μνεία έγινε και στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, η οποία για τέταρτη συνεχή χρονιά τιμήθηκε με τη Γαλάζια Σημαία, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών και τη δέσμευσή της στην περιβαλλοντική αριστεία.
Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να εκφράσει ευχαριστίες προς τον Εθνικό Κριτή του προγράμματος της Γαλάζιας Σημαίας, την οργάνωση Cymepa και όλους όσοι συμβάλλουν στην υλοποίηση και παρακολούθηση του θεσμού.
Οι παραλίες που βραβεύτηκαν φέτος είναι οι εξής: Κόννος, Λιμνάρα, Άμμος του Καμπούρη, Γλυκύ Νερό, Πανταχού, Λούκκος του Μάντη, Κατσαρκά, Περνέρα, Βαθιά Γωνιά, Παραλία Νησί, Κόλπος Νησί, Λάντα, Μακρόνησος, Ζιάτζι, Λούμα και Αγία Θέκλα.
Σχετικά
Επιχορηγημένες διακοπές για χαμηλοσυνταξιούχους σε ορεινά θέρετρα και Πύργο Τυλληρίας
Στους δικαιούχους θα χορηγείται τετραήμερη διαμονή (τρεις διανυκτερεύσεις), με πλήρη διατροφή,
Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις-αφετηρίες στην Ευρώπη για ημερήσιες αποδράσεις
Νέα έρευνα αποκάλυψε τις πόλεις στην Ευρώπη που οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν ως ορμητήρια για ημερήσιες εκδρομές, από αποδράσεις από το Λονδίνο στο Στόουνχεντζ έως επισκέψεις σε νησιά από την Αθήνα
Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί το 2026 για Αμερικανούς, Βρετανούς, Γάλλους και Γερμανούς επισκέπτες
9 στους 10 επισκέπτες σχεδιάζουν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του ταξιδιού τους
Σταθερά πρώτη η Κρήτη στον θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας και το 2026
Με 154 Γαλάζιες Σημαίες διατηρεί την πρωτιά στις βραβευμένες ακτές 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ο Graphic Stories ConFest στη Λάρνακα
Διαλέξεις, εργαστήρια, βραβεύσεις και εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης αφίσας “Poetry Speaks Loud” στο Alexander College
Ισχυροί άνεμοι και πιθανές βροχές σήμερα-Άνοδος θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
FIFA WORLD CUP PREVIEW SERIES:Πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου και κάθε Πέμπτη με Σάββατο στις 21.00
Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, η διοργάνωση που ενώνει χώρες, γενιές και συναισθήματα, γίνεται φέτος εμπειρία ΣΙΓΜΑ
«ΚΥΠΡΙΑ 2026»: Αυτά είναι τα 17 φεστιβάλ που παίρνουν το «πράσινο φως» για χρηματοδότηση
Το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Προγράμματος «ΚΥΠΡΙΑ 2026» για τη χρηματοδότηση φεστιβάλ τεχνών που θα πραγματοποιηθούν το 2026
Η νέα λειτουργία στο Instagram: Τι άλλαξε στα DMs
Πώς λειτουργεί - Πρόκειται για έναν νέο τρόπο για να μοιράζονται οι χρήστες τις στιγμές τους
Το «La Casa de Papel» επιστρέφει - «Η επανάσταση δεν τελείωσε ακόμη»
«Tο επόμενο σχέδιο είναι ήδη σε κίνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά η Netflix
Το ENAVSMA γέμισε το Amyth of Nicosia με γεύσεις και μουσική
Ένα βράδυ γεμάτο λάμψη και ξεχωριστές στιγμές για καλό σκοπό