Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουλίου 2025
Ένα νέο κεφάλαιο στην κυπριακή γαστρονομία γράφεται αυτόν τον Ιούλιο στη Λευκωσία, με την άφιξη του «Τατά» – ενός μαγαζιού αφιερωμένου αποκλειστικά στη σωστή, αυθεντική εκδοχή του πιο αγαπημένου street food της Κύπρου: το σουβλάκι.
Πίσω από την ιδέα βρίσκονται οι αδερφοί Γιώργος και Χρήστος Χειμωνίδης, οι οποίοι μας έχουν ήδη συστήσει επιτυχημένες γευστικές εμπειρίες όπως το βραβευμένο Salt & Fire, το ανερχόμενο Cor στη Λεμεσό (σε συνεργασία με τον σεφ Chris Theofanous) και το αγαπημένο μας στέκι με τη ναπολιτάνικη πίτσα Biga στην παλιά Λευκωσία. Τώρα επιστρέφουν με μια νέα, φαινομενικά απλή αλλά ουσιαστικά ριζοσπαστική αποστολή: να "σώσουν" το Σουβλάκι.
Το Σουβλάκι με κεφαλαίο «Σ»
Η έμπνευση πίσω από τον «Τατά» είναι ξεκάθαρη: το Σουβλάκι που μεγαλώσαμε με αυτό, το Σουβλάκι που δεν σε απογοήτευε ποτέ, πρέπει να ξαναβρεί τη χαμένη του τιμή. Όπως δηλώνει η ομάδα: «Δεν αρκούμαστε στο να φτιάξουμε κάτι νόστιμο. Θέλουμε να φτιάξουμε αυτό το ένα, σωστό σουβλάκι – το τίμιο, αυθεντικό, αξιόπιστο.»
Η τοποθεσία στην καρδιά της Λεωφόρου Στροβόλου δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για μια περιοχή που φέρει μνήμες από τις παλιές καλές εποχές, τότε που το σουβλάκι ήταν σταθερή αξία. Σήμερα, σε έναν κόσμο όπου η ποιότητα έχει θυσιαστεί στον βωμό της ταχύτητας, ο «Τατάς» έρχεται να επαναφέρει την αυθεντικότητα, τη συνέπεια και τον σεβασμό στην παράδοση.
Honest Souvlaki. Made quick. Made right. Made consistent.
Ο «Τατάς» δεν είναι ακόμη ένα σουβλατζίδικο. Είναι ένα κάλεσμα επιστροφής στην ουσία. Με πρώτες ύλες που επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, διαδικασίες που ακολουθούνται με συνέπεια και φιλοσοφία που βάζει στο επίκεντρο την κυπριακή γαστρονομική κληρονομιά, κάθε σουβλάκι αποτελεί δέσμευση.
Όπως αναφέρει και το επίσημο brand manifesto του καταστήματος:
«Κάθε σουβλάκι που φτιάχνουμε είναι μια υπόσχεση αυθεντικότητας. Όχι μόνο αναβιώνουμε τις γεύσεις που μεγάλωσες μαζί τους — τις προστατεύουμε και τις περνάμε στην επόμενη γενιά.»
Στον «Τατά» δεν υπάρχουν συμβιβασμοί
Είτε έρχεσαι για ένα γρήγορο γεύμα, είτε για να μοιραστείς με φίλους και οικογένεια ένα κομμάτι της κυπριακής κουλτούρας, ο «Τατάς» σε καλεί να νιώσεις ξανά τι σημαίνει αυθεντική, τίμια γεύση. Χωρίς εκπλήξεις. Χωρίς απογοητεύσεις. Απλώς το σουβλάκι όπως πρέπει να είναι.
Γιατί, τελικά, το σουβλάκι δεν είναι απλώς φαγητό. Είναι μνήμη. Είναι παράδοση. Είναι ταυτότητα.
Και στον «Τατά», έρχεται να πάρει ξανά τη θέση που του αξίζει.
Σχετικά
Ο Μιχάλης και η Δάφνη Σάββα από το Κτήμα Δυμάτου κατεβαίνουν στη Λεμεσό για ένα βράδυ
Μια βραδιά γεμάτη γεύση, άρωμα και ζεστή ατμόσφαιρα, σε ένα ξεχωριστό εστιατόριο
Το brunch που έλειπε από τη Λεμεσό μόλις σερβιρίστηκε στη μαρίνα
Επισκεφθήκαμε το Jamie Oliver Kitchen στη Μαρίνα Λεμεσού για brunch... και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως είναι το νέο πρωινό ritual που έλειπε από την πόλη
Pizza, κρασιά (Τσιάκκας) και βινύλια σε ένα κουκλίστικο εστιατόριο
Vino, Vinyl & Pizza Vol. 2, για ένα βράδυ, στην παλιά Λευκωσία
Το νέο fried chicken delivery που απογειώνει το comfort food στη Λευκωσία
Λίγες επιλογές, best sellers μόνο και απόλυτο crunch μέχρι την τελευταία μπουκιά
Japanese cheesecake: Η συνταγή για το γλυκό με τα τρία υλικά που έχει τρελάνει το Ίντερνετ
Δεν χρειάζεται καν να λερώσετε κατσαρόλες και ταψιά, μπορείτε σε ένα κεσεδάκι γιαούρτι να το φτιάξετε
Steak & Wine Nights: Βραδιές με εξαιρετικές κοπές και καλό κρασί εντός κι εκτός πόλης
8 επιλογές εντός κι εκτός πόλης για αυθεντικές steak εμπειρίες.
20 ατμοσφαιρικά ρομαντικά εστιατόρια στη Λευκωσία για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Ιδέες για ξεχωριστά δείπνα, υπό το φως των κεριών, για ζευγάρια που θέλουν να γιορτάσουν τον έρωτα με στυλ
Ο Πέτρος πήρε το χρυσοχοείο των γονιών του και το έκανε το πιο ιδιαίτερο café της πόλης
Ένας χώρος με παρελθόν, ένα όνομα εμπνευσμένο από ημιπολύτιμο λίθο και ένας καφές που κάνει τη διαφορά
Ο Chef του Novikov Limassol, Luca Natalini, ανάμεσα στους Κορυφαίους Σεφ του Κόσμου για το 2025
Από τη στιγμή που ανέλαβε τον ρόλο του Culinary Director στο Novikov Limassol, ο Luca Natalini μετέφερε αυτή τη διεθνή εμπειρία και τη σύγχρονη αισθητική του στην Κύπρο
Πάμε για εξαιρετικό brunch, σε ένα υπέροχο σημείο, δίπλα στη θάλασσα
Το Jamie Oliver Kitchen στη Μαρίνα Λεμεσού έβαλε το brunch στο menu του
Την Τετάρτη δοκιμάζουμε ελληνικά αποστάγματα στη Λευκωσία
Ένα βράδυ, 4 ελληνικά, εκλεκτά αποστάγματα