Δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2025
Λευτέρης Παπαδόπουλος. Ένα όνομα στον κόσμο των μουσικών δρώμενων του Ελληνισμού συνώνυμο του μύθου. Οι μεγαλύτεροι τραγουδιστές της Ελλάδας είπαν τραγούδια του, όλοι οι μεγάλοι συνθέτες τον μελοποίησαν, δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος ανάμεσά μας που να μην έχει σιγοψιθυρίσει- έστω, κάποια στιγμή στη ζωή του- ένα στίχο του.
Τον μεγαλύτερο εν ζωή Έλληνα στιχουργό τιμά το Πολιτιστικό και Αθλητικό Σωματείο Μακράσυκα. Μέσα από το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Υφυπουργείου Πολιτισμού ενώνει δυνάμεις με τους Μουσικούς Συνοδοιπόρους και με τη συνοδεία της χορωδίας Απόπλους θα μας μεταφέρουν σε ένα μουσικό ταξίδι με στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα από ότι μας είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνοδοιπόρων, Χρίστος Στασής. «Από που να ξεκινήσει κανείς.
Δυσκολευτήκαμε να διαλέξουμε ανάμεσα στα 1200 τόσα τραγούδια για τα οποία έχει γράψει στίχους. Τον κάναμε αίμα μας εμείς οι μουσικοί. Τον τραγουδήσαμε και θα συνεχίσουμε να τον τραγουδάμε. Αλλά και όλος ο κόσμος μαζί. «Όλες του κόσμου οι Κυριακές», «Αχ, χελιδόνι μου», «Κουτσή κιθάρα», «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Δεν θα ξαναγαπήσω», «Θα πιω απόψε το φεγγάρι», «Το άγαλμα», «Τι γλυκό να σ αγαπούν», «Χρόνια Χελιδόνια» και δεκάδες άλλα τραγούδια συνόδευσαν τις ζωές μας. Με τους στίχους του πονέσαμε, ερωτευτήκαμε, κλάψαμε, χαρήκαμε, διαμαρτυρηθήκαμε. Όλα του τα τραγούδια είναι ζωντανοί μύθοι μιας εποχής που μοιάζει να μην τελείωσε ποτέ, να αναπνέει ακόμα και να ξαναζεί. Σαν τον δημιουργό τους. Δεν γράφονται στις μέρες μας τραγούδια σαν την «Άπονη ζωή» ή τη «Φτωχολογιά»».
Τέτοια τραγούδια θα ακούσουν όσοι βρεθούν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας στις 7.30 μ.μ. που θα ερμηνεύσουν καλλιτεχνικό σχήμα Μουσικοί Συνοδοιπόροι, νέα ταλέντα του σωματείου Μακράσυκα και η χορωδία Απόπλους.
Συμμετέχουν: Χρίστος Στασής αφήγηση – μπουζούκι – φυσαρμόνικα – τραγούδι, Στέλλα Κακουλλή τραγούδι, Δημήτρης Τσουλάκος τραγούδι – κιθάρα, Μάριος Σολωμού κρουστά – τραγούδι, Άγγελος Δούκας πιάνο. Τη χορωδία διευθύνει η Αγγέλα Κωνσταντινίδου.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
€10
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ticketmaster.cy και καταστήματα ACS Courier
>> Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 19:30.
-
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
22 Οκτωβρίου 2025
Σχετικά
Η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στο Vinylio για μια βραδιά με μουσική και κρασί
Η αγαπημένη ερμηνεύτρια εγκαινιάζει τις φθινοπωρινές μουσικές παραστάσεις του χώρου, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό.
Το «Purple Rain» του Prince ανεβαίνει στο Μπρόντγουεϊ 42 χρόνια μετά
Το «Purple Rain» δεν επιστρέφει ως απλή νοσταλγική αναβίωση. Ανήμερα της 42ης επετείου της ταινίας, ανακοινώθηκε ότι ανεβαίνει στο Μπρόντγουεϊ το 2027, με νέο δημιουργικό επιτελείο και πάνω από 20 τραγούδια του Prince.
Οι συναυλίες του 15Αυγούστου στην ορεινή Κύπρο
Όλες οι συναυλίες στα χωριά μας που δεν πρέπει να χάσεις την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου
Οι Alcatrash έρχονται για ένα μεγάλο πάρτι στο χωριό
Ένα από τα πιο επιτυχημένα καλοκαιρινά events επιστρέφει και φέτος
Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία του Γιάννη Κότσιρα στην Πάφο
Όσα πρέπει να ξέρεις
Βιολέτα Ίκαρη και Γιάννης Διονυσίου στήνουν «Της Γειτονιάς το Πάλκο» στο Σκαλί Αγλαντζιάς
Μια όμορφη μουσική βραδιά με διαχρονικά τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών
Μία από τις πιο δυνατές συναυλίες του φθινοπώρου θα στηθεί... στο λατομείο!
Mε μία δημοφιλή τραγουδίστρια να ανεβαίνει στη σκηνή
Ο Πέτρος Ιακωβίδης έρχεται στη Λευκωσία για μία μεγάλη συναυλία
Το SeptemberFest 2026 προσκαλεί έναν από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες της γενιάς του, για να μας διασκεδάσει
Oasis: Το Morning Glory αναδείχθηκε το εμπορικότερο άλμπουμ όλων των εποχών στη Βρετανία
Στη συνολική κατάταξη, ο δίσκος βρίσκεται πίσω μόνο από δύο Greatest Hits
Το φεστιβάλ που θα γεμίσει την Αγλαντζιά με τζαζ ήχους, επιστρέφει και φέτος
Κάλεσμα Υποβολής Προτάσεων για το AglanJazz 2026