Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Marina, Marina, Marina… o mia bella!

Γνωριμία με την όμορφη Μαρίνα που έβαλε τη Λεμεσό στον παγκόσμιο χάρτη!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου 2014

Η Μαρίνα άνοιξε τον Ιούνιο και πραγματικά τράβηξε τα βλέμματα και κίνησε το ενδιαφέρον όλων μας. Είπα κι εγώ λοιπόν να πάω να την επισκεφθώ. Όχι για να κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί έγινε στη χώρα μας ένα τόσο σημαντικό έργο κι εγώ δεν μπορώ να του γυρίσω την πλάτη. Με το που μπαίνεις στο χώρο της Μαρίνας, νομίζεις ότι είσαι σε άλλη χώρα! Συγγνώμη κιόλας αλλά δεν βλέπεις κακοτεχνίες και αυτό είναι το βασικό! Βλέπεις ένα δημιούργημα που έγινε για να υπηρετεί σωστά τον κοινωνικό ιστό, καθώς έχει μελετηθεί ιδιαιτέρως η τοποθεσία (ακόμα και η πόλη) στην οποία κτίστηκε, χωρίς υπερβολικές κορόνες και design, αλλά με κυρίαρχο στοιχείο την αρμονία. Άλλωστε είναι αυτό ακριβώς που λένε και οι άνθρωποι της μαρίνας… living on the sea. Με έμπνευση τη θάλασσα και με σεβασμό στο περιβάλλον έχει δημιουργηθεί μια άκρως λειτουργική μαρίνα η οποία μπορεί να εξυπηρετεί 650 γιοτ!

 

Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;

Αν έχεις και εσύ το κατιτί σου, το σκάφος σου βρε αδερφέ, και θέλεις να αράξεις στη Μαρίνα, καλά θα κάνεις γιατί τέτοιο σέρβις δεν θα βρεις πουθενά. Αυτό μου λέει η Ελευθερία –σε ελεύθερη απόδοση– αγναντεύοντας από το παράθυρο της Cybarco που βρίσκεται στη Μαρίνα Λεμεσού. ‘Απίστευτη θέα’ της λέω. ‘Καμιά φορά δεν προλαβαίνουμε να την απολαύσουμε’. Εγώ αν δούλευα εδώ θα ήταν εργασιακός παράδεισος! Επιμένω. Ένα χαμόγελό της μου λύνει κάθε απορία. Είμαστε έτοιμες για μια βόλτα στην πιο όμορφη Μαρίνα της Μεσογείου. Και εγώ αισθάνομαι σαν τον Charlie στο εργοστάσιο σοκολάτας! Μη με ρωτάς γιατί. Προσωπική ξενάγηση, σπα, βόλτα στα μαγαζιά και ένα ωραίο γεύμα, με παγωτό και καφέ… δεν είναι και λίγα για μια μέρα…

 

Οι υπηρεσίες

Περπατώντας κοντά στα βαρκάκια όπως έλεγα εγώ, η Ελευθερία μού εξηγούσε πόσο λειτουργικές είναι οι υπηρεσίες της Μαρίνας. Διάβασε λοιπόν τι έμαθα σε μια βόλτα:

  • Οι προβλήτες είναι 8 και 115 μέτρων
  • Εξυπηρετεί πλεούμενα μέχρι και 115 μέτρα
  • Παρέχει φρέσκο νερό
  • Παρέχει ανεφοδιασμό καυσίμων
  • Έχει τελωνείο
  • 24ωρο προσωπικό στη μαρίνα
  • Βοήθεια στις προβλήτες
  • Ντουζιέρες, τουαλέτες και δωμάτια για να αλλάζεις
  • Ειδικό πάρκιγκ
  • Wi-fi και υπηρεσίες διαδικτύου
  • Μονοφασικό και τριφασικό ρεύμα
  • Απόβλητα πετρελαίου
  • Buggies για μεταφορές εντός της μαρίνας
  • Υδροσυλλέκτη
  • 24ωρη φύλαξη με security

Τι άλλο να θες ο πλοιοκτήτης; Είναι η μοναδική μαρίνα με υπηρεσία concierge. Όλα τα έχεις, εξυπηρέτηση 5άστερου ξενοδοχείου και όλα αυτά σε μια μαρίνα!

 

Με θέα στη Μεσόγειο
Αφού έμεινα με το στόμα ανοιχτό, είπαν τα παιδιά να συνεχίσουν την ξενάγηση στα σπίτια που παρέχει η μαρίνα. Περπατήσαμε μέχρι το συγκρότημα διαμερισμάτων Νηρηίδες. Σε περίπτωση που εσύ είσαι ο ‘ζαμπλούτογλου’, σίγουρα θα πεις δεν παίρνω τη σκούνα και την οικογένεια να αράξουμε στη Λεμεσό σε εκείνη τη σούπερ ντούπερ μαρίνα; Και το πράττεις ο βαθύπλουτος! Και αγοράζεις σπιτικό με προβλήτα για να αράζει το πλεούμενο. Απλά, καθημερινά πράγματα! Επειδή είμαι υπερβολική, τα παιδιά με προσγειώνουν. Και με ενημερώνουν ότι δεν είναι όλα τόσο ακριβά όσο νομίζω εγώ, η απλή εργαζόμενη. 162 πολυτελή διαμερίσματα και 74 επαύλεις με προσωπικές προβλήτες και πρόσβαση σε παραλία σε περιμένουν για να ανακαλύψεις την πιο σικ πλευρά της ζωής. Η επιτομή του living on the sea είναι η χερσόνησος με τις island villas όπου δίπλα είναι το σκάφος και εσύ το καμαρώνεις από τη βεράντα. Εκείνη όμως που ξεχώρισα εγώ και θα μου την κάνω δώρο με το εφάπαξ μου όταν χτιστεί, είναι εκείνη η ιδιωτική απομακρυσμένη έπαυλη που έχει και πισίνα και προβλήτα και όλα τα καλά! Πόσο κοστίζει μη με ρωτήσεις… Αν όμως θέλεις κάτι απλό, πολυτελές και καθημερινό, αλλά συνάμα γουστόζικο και… χρωματιστό είναι οι Νηρηίδες (οι θεές της ήρεμης θάλασσας κατά τη μυθολογία), η Θέτις (μια εκ των Νηρηίδων) και η Διώνη (που ήταν μια εκ των πρώτων Θεών και φημολογείται ότι ήταν Ωκεανίδα). Τα συγκροτήματα αυτά έχουν εξαιρετική θέα και προβλήτα αν τη χρειάζονται. Διαβάζοντας και ρωτώντας έμαθα ότι:

 

Στις επαύλεις:

Θα βρεις επαύλεις των 2, 3 και 4 υπνοδωματίων

Θα έχεις την προσωπική σου προβλήτα

Έχεις άμεση πρόσβαση στην παραλία

Διαθέτουν ιδιωτικούς κήπους και πισίνες

 

Στα συγκροτήματα:

Είναι του ενός, των δύο και τριών υπνοδωματίων

Θα έχεις την προβλήτα σου και εσύ

Θέα στη θάλασσα και στη μαρίνα

Μεγάλη κοινόχρηστη πισίνα

 

Πάμε για shopping στη Μαρίνα;

Αφού είδα το συγκρότημα Νηρηίδες, είδα εκεί κοντά το spa center, Limegrove spa & Fitness center, και είπα δεν κάνω ένα μανικιούρ, ένα πεντικιούρ, μια κούρα ομορφιάς και ένα χαλαρωτικό μασάζ; Και τα έκανα και τα απόλαυσα και χαλάρωσα. Αν σε ενδιαφέρει το spa προσφέρει διατροφικές συμβουλές αλλά και τη δυνατότητα για να έχεις το δικό σου personal trainer. Όχι ότι το χρειαζόμουν, άλλωστε τι να το κάνω εκείνη τη στιγμή, σε λίγο θα πηγαίναμε για φαγητό. Βγαίνοντας από το σπα αισθανόμουν άλλος άνθρωπος. Ευχαρίστησα τα χαμογελαστά κορίτσια στο spa και είπα να κάνω μια βόλτα στην πιο εμπορική πλευρά της μαρίνας. Ε ναι! Πήγα για shopping! Η αλήθεια είναι ότι έκανα window shopping αλλά το απόλαυσα. Τι να σου περιγράψω τώρα! 40 καταστήματα είναι στη διάθεσή σου. Μπουτίκ όπως Ralph Lauren, Iceberg, Paul Smith, Nicole Farhi, Just Cavalli, Armani Jeans, Paul Shark, Diesel, Crocs ενώ υπάρχουν και καταστήματα εξειδικευμένα για ντύσιμο ‘σκαφάτο’, όπως Feretti, Riva, Azimut, Princess, Sunseeker, Pershing, Beneteau, Crnaci κ.ά. Στον εμπορικό δρόμο της μαρίνας μπορείς να βρεις ένα μίνι μάρκετ Άλφα Μέγα, τα Leos Car Rentals, το Φαρμακείο Dora Theophilou, αρωματοπωλείο, τα κατάστημα οπτικών Νικολαΐδης κ.ά.

Εκτός όλων αυτών θα βρει ένα πάρκινγκ 750 θέσεων και ένα πολιτιστικό κέντρο για εκδηλώσεις.

Όμως με τόσο περπάτημα η όρεξη ανοίγει! Γι’ αυτό και περπάτησα κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου για να δω τι επιλογές έχω. Εκεί λοιπόν υπάρχουν η ψαροταβέρνα Πυξίδα, το Wagamama, το T.G.I. Friday’s, η Pizza Hut, το KFC, το Derlicious, το Caffé Nero, το Hobo Mediterraneo και το Marina Cool Bar. Πρόσφατα άνοιξαν και το Crystal Marina Lounge του Breeze Group, το εστιατόριο του Χαρουπόμυλου, το Calma Café και το Yacht Club.

Εγώ κάθισα στην ‘Πυξίδα’ και έτσι για το μεσημέρι απόλαυσα ψαράκι, βέβαια δεν θα άφηνα τον Σκαρμούτσο παραπονεμένο και έτσι έκλεισα για βραδινό στο Hobo ‘Mediterraneo’. Με θέα στη θάλασσα, με καθαρό μυαλό και ψυχή, καθόμουν και απολάμβανα το καλοκαίρι σε ένα χώρο που είχε τόσο πολύ ανάγκη το νησί. Σε έναν μικρόκοσμο που αποτελεί ίσως το μοναδικό σημείο στην Κύπρο με θέα στο μέλλον.

 

Πληροφορίες 25020020/www.limassolmarina.com 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close