Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2026
Νικητής του «Sing for Greece 2026» αναδείχθηκε ο Akylas με το τραγούδι «Ferto» και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2026, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη της Αυστρίας.
Ο μεγάλος τελικός μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ το βράδυ της Κυριακής (15/2), με 14 καλλιτέχνες να διεκδικούν το εισιτήριο για τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού. Το αποτέλεσμα προέκυψε από τον συνδυασμό της ψήφου του κοινού (50%), της ελληνικής κριτικής επιτροπής (25%) και της διεθνούς επιτροπής (25%), με την τελική απόφαση να ανακοινώνεται μέσα σε κλίμα έντονης αγωνίας.
Ο Akylas, ο οποίος από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ένα από τα απόλυτα φαβορί της διοργάνωσης, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και τις στοιχηματικές αποδόσεις που τον ήθελαν σε θέση ισχύος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Σε πολλές πλατφόρμες εμφανιζόταν σταθερά στην κορυφή ή σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση, με σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων συμμετοχών.
Το «Ferto» ξεχώρισε ήδη από τον Α’ Ημιτελικό, όπου και προκρίθηκε με άνεση στον μεγάλο τελικό. Το κομμάτι συνδυάζει σύγχρονα στοιχεία με έντονη σκηνική παρουσία, δημιουργώντας μια δυναμική και άμεσα αναγνωρίσιμη ταυτότητα. Η εμφάνισή του στον τελικό χαρακτηρίστηκε από ένταση, ρυθμό και υψηλή ενέργεια, στοιχεία που φαίνεται πως έπεισαν τόσο το κοινό όσο και τις επιτροπές.
Υπενθυμίζεται ότι στους δύο ημιτελικούς η πρόκριση καθορίστηκε αποκλειστικά από την ψήφο του κοινού, ενώ στον αποψινό τελικό συμμετείχαν συνολικά 14 καλλιτέχνες που είχαν εξασφαλίσει το «χρυσό εισιτήριο».
Ανάμεσα στους βασικούς διεκδικητές της βραδιάς συγκαταλέγονταν, μεταξύ άλλων, η Evangelia με το «Paréa», η Marseaux με το «Χάνομαι», καθώς και ο Good Job Nicky με το «Dark Side of the Moon», ωστόσο τελικά το «Ferto» ήταν εκείνο που κατάφερε να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη στήριξη.
Σχετικά
Η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην Κύπρο, με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου
Δύο μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού και μια θαυμάσια ορχήστρα συναντιούνται στη σκηνή του Παττιχείου!
Θοδωρής Φέρρης: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη μεγάλη συναυλία του στη Λάρνακα
Με μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, οι συναυλίες της περιοδείας υπόσχονται μοναδικές μουσικές εμπειρίες, γεμάτες ένταση, συναίσθημα και ατμόσφαιρα
Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για το 38ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ
Δίνουμε και φέτος ραντεβού στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2026, στον γνωστό χώρο της τάφρου της Πύλης Αμμοχώστου, στη Λευκωσία
H Mελίνα Ασλανίδου έβαλε την Κύπρο στο summer tour της
Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της στην Κύπρο
Λύμπια 2026: Οι 9 «καυτές» συναυλίες αυτό το καλοκαίρι στα Λύμπια
Aνακοινώθηκαν τα πιο δυνατά live του φετινού καλοκαιριού
O Δημήτρης Μπάσης έρχεται Κύπρο το καλοκαίρι
μια ξεχωριστή μουσική παράσταση γεμάτη συναίσθημα, μεγάλες επιτυχίες και αυθεντική λαϊκή ψυχαγωγία
Eurovision 2026: Ο Akylas στον μεγάλο τελικό - Ποιες χώρες πέρασαν από τον Α' Ημιτελικό
Ο Έλληνας καλλιτέχνης εντυπωσίασε το κοινό και κέρδισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, διεκδικώντας την πρώτη θέση στον φετινό διαγωνισμό
Eurovision 2026: Η Ελλάδα πέρασε στον Μεγάλο Τελικό (βίντεο)
Δείτε την εμφάνιση της Ελλάδας στον Α’ Ημιτελικό
Eurovision 2026: 10 facts που πρέπεις να ξέρεις πριν τον πρώτο ημιτελικό
Η Eurovision 2026 βρίσκεται στην τελική ευθεία, με τους eurofans να μετρούν αντίστροφα για τις πρώτες εμφανίσεις.
Αναβάλλεται η συναυλία του Νίκου Μακρόπουλου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»
Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία
Eurovision: Από τον Ρακιντζή μέχρι την Conchita – Οι εμφανίσεις που σόκαραν και έγραψαν ιστορία
H σκηνή της Eurovision έχει χαρίσει μερικές από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές στην ποπ κουλτούρα.