Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2013
Η Hannah Maynard είναι κατήγορος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και ηγείται της δίκης ενός πρώην διοικητή του Εθνικού Στρατού της Γιουγκοσλαβίας, ο οποίος κατηγορείται για τον εκτοπισμό και τη δολοφονία εκατοντάδων Βόσνιων Μουσουλμάνων. Όταν ένας από τους βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης αυτοκτονεί, η υπόθεση φτάνει σε αδιέξοδο. Ελπίζοντας να βρει νέα στοιχεία, η Hannah ταξιδεύει στο Σαράγιεβο όπου στην κηδεία θα γνωρίσει τη Maira, την αδελφή του αυτόχειρα, η οποία γνωρίζει αρκετές λεπτομέρειες για την υπόθεση και πείθεται τελικά να καταθέσει στη δίκη. Οι δύο γυναίκες θα ρισκάρουν τη ζωή τους μέχρι να φτάσουν στη Χάγη για να ανακαλύψουν ότι οι προδότες βρίσκονται ανάμεσά τους. Δικαστικό δράμα τού Hans-Christian Schmid που επισκιάζεται από την προσήλωση του σκηνοθέτη στις τεχνοκρατικές τακτικές και τις διεκπεραιώσεις των δικαστικών υποθέσεων, όπου όμως πετυχαίνει να αποκαλύψει με τον πιο κυνικό τρόπο τις πολιτικές τακτικές και την ανάγκη της Δύσης για κυριαρχία πάνω στις φτωχότερες κοινωνίες του κόσμου.
-
Cine Studio
25 Φεβρουαρίου 2013
Σχετικά
Το Χόλιγουντ έρχεται στην Κύπρο με τον Clive Owen να πρωταγωνιστεί στο θρίλερ δράσης Scorpion της Copper Island
Τα γυρίσματα του Scorpion στην Κύπρο αποδεικνύουν ότι η χώρα διαθέτει τις δυνατότητες να φιλοξενεί και να υποστηρίζει διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές
Σινεμά κάτω από τα αστέρια: Τρεις δωρεάν προβολές στην Πάφο
Ο νέος κινηματογραφικός κύκλος του Δήμου Πάφου ξεκινά στο Θερινό «Αττικόν» με ταινίες που φωτίζουν τη σύγχρονη ιστορία και την κυπριακή πραγματικότητα.
«Dune»: Το τρίτο και σκοτεινότερο μέρος της τριλογίας έρχεται τον Δεκέμβριο
Στο μέρος αυτό φεύγουμε, θεωρητικά, εντελώς από το χολιγουντιανά ευάερο περιβάλλον της πρώτης ταινίας
Τρεις νέες πρεμιέρες που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Περιπέτεια, τρόμος και αγωνία συναντιούνται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 9 Ιουλίου.
Οι πρώτες αντιδράσεις για την «Οδύσσεια» αποθεώνουν το νέο έπος του Κρίστοφερ Νόλαν
Οι εντυπώσεις που αφήνει ήδη η ταινία είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιώδεις, με τους κριτικούς να μιλούν για ένα μεγαλειώδες κινηματογραφικό επίτευγμα που αξιοποιεί στο έπακρο τη δύναμη της μεγάλης οθόνης.
Θερινό σινεμά δίπλα στο κύμα: Η ταινία «Chef» προβάλλεται στην παραλία «Περιγιάλι»
Μια ξεχωριστή κινηματογραφική βραδιά κάτω από τα αστέρια διοργανώνει ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς με ελεύθερη είσοδο για το κοινό
Θα γυρίσει ο Ταραντίνο την τελευταία ταινία του το 2027;
Σύμφωνα με τον διευθυντή φωτογραφίας του σκηνοθέτη, Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον, ο Ταραντίνο μπορεί να γυρίσει τη δέκατη και τελευταία ταινία του το καλοκαίρι του 2027.
Τιμητικός Χρυσός Λέων Συνεισφοράς για τον Τζορτζ Κλούνεϊ στο προσεχές Φεστιβάλ της Βενετίας
Η 83η διοργάνωση του παλαιότερου κινηματογραφικού φεστιβάλ του κόσμου μόλις απέκτησε λίγη αίγλη παραπάνω.
Σινεμά δίπλα στο κύμα: Οι πιο καλοκαιρινές προβολές επιστρέφουν κι αυτό το καλοκαίρι
Τέσσερις βραδιές κινηματογράφου κάτω από τα αστέρια, σε δύο παραλίες, με ελεύθερη είσοδο
Ο «Άγιος Παΐσιος» στη μεγάλη οθόνη σε μία θερινή προβολή για καλό σκοπό
Φιλανθρωπική προβολή στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ιδαλίου, με όλα τα έσοδα να διατίθενται για τη στήριξη της Στέγης Ηλικιωμένων «Άγιος Δημητριανός»
Θερινό σινεμά κάτω από τα αστέρια στο χωριό με την ταινία «Υπάρχω»
Η κινηματογραφική ιστορία του Στέλιου Καζαντζίδη προβάλλεται στις 10 Ιουλίου στο Κοινοτικό Πάρκο Δωρού
«Οδύσσεια»: Νέο τρέιλερ λίγο πριν την πρεμιέρα της
Νέο κινηματογραφικό τρέιλερ για την πολυαναμενόμενη «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν