Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2013
Συγκεντρώνοντας τις περισσότερες υποψηφιότητες στα φετινά Όσκαρ, 12 στο σύνολο, (αν και τελικά περιορίστηκε προς έκπληξη πολλών σε 2 μόνο βραβεία), ο Steven Spielberg μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα ‘Team of Rivals’ της Doris Kearns Goodwin, το οποίο αφηγείται τις τελευταίες εβδομάδες της ταραχώδους ζωής ενός εκ των σημαντικότερων προέδρων της Αμερικής, του Abraham Lincoln και παρουσιάζει ίσως την καλύτερή του ταινία των τελευταίων χρόνων. Σε σενάριο του βραβευμένου με Πούλιτζερ, Tony Kushner, ο Spielberg φωτίζει τις πιο επικίνδυνες και αποκαλυπτικές στιγμές του Αμερικανού ηγέτη, σε μια περίοδο όπου η σκοτεινή πλευρά της δουλείας ανυψώνεται (ο Lincoln είχε πει το 1865 ότι ‘Αν η δουλεία δεν θεωρείται λάθος, τότε τίποτα δεν είναι λάθος’) και η χώρα οδηγείται σε απίστευτες καταστροφές από τον εμφύλιο πόλεμο. Ο Abraham Lincoln προσπαθεί να πείσει τον αμερικανικό λαό και αυτούς που απαρτίζουν την κυβέρνηση και έχουν αντίθετη γνώμη, να αλλάξουν πορεία και να στοχεύσουν ψηλότερα, προς ένα καλύτερο δρόμο για όλη την ανθρωπότητα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο βραβευμένος με Όσκαρ Βρετανός ηθοποιός για την ερμηνεία του, Daniel Day-Lewis, ο οποίος ηγείται ενός εξαιρετικού cast ηθοποιών, ανάμεσα τους ο (αγέλαστος) Tommy Lee Jones και η Sally Field (επίσης υποψήφιοι για Όσκαρ). Ο Spielberg ‘κυνηγούσε’ για περίπου μια δεκαετία τον Day-Lewis μέχρι να τον κάνει να πει το μεγάλο ‘ναι’ για το ρόλο και, όταν θα δεις την ταινία, θα καταλάβεις το γιατί. Ο Day-Lewis μάς χαρίζει για ακόμα μια φορά μια μεγαλειώδη ερμηνεία, του ίδιου βεληνεκούς με αυτές που μας έχει χαρίσει ξανά στο παρελθόν (‘In The Name of the Father’, ‘The Last of the Mohicans’, ‘Gangs of New York’) και γράφει την δική του ιστορία στον θεσμό, ως ο πρώτος ηθοποιός που έχει κερδίσει τρία Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου (‘My Left Foot’ 1989 και ‘There Will Be Blood’ 2007). Η ταινία απέσπασε επίσης το Όσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης.
-
Ρίο 1-7 Πάφος
22 Μαρτίου - 29 Μαρτίου 2013
Σχετικά

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ από την ταινία για τη ζωή του Μπρους Σπρίνγκστιν με τον Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ
Παρακολουθώντας τα γυρίσματα, το «Αφεντικό» επαίνεσε την ερμηνεία του Γουάιτ, τον οποίο χαρακτήρισε έναν «εξαιρετικό ηθοποιό» που «τραγουδάει πολύ καλά».

Ο 16χρονος γιος του Τζέισον Μομόα στο Dune 3
Ο ρόλος που θα υποδυθεί, η έναρξη των γυρισμάτων και η ημερομηνία προβολής της τρίτης ταινίας

Το "Υπάρχω" και οι άλλες 27 ταινίες που θα δούμε κάτω από τον έναστρο ουρανό του Πρωταρά
Ανακοινώθηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του 11ου Protaras Summer Film Festival

14 θερινά σινεμά μάς περιμένουν και αυτό το καλοκαίρι με αγαπημένες ταινίες
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα του κάθε υπαίθριου κινηματογραφου στην Κύπρο

Ο Τομ Κρουζ θα πάρει επιτέλους Όσκαρ αλλά όχι για ερμηνεία
Στην ίδια τελετή της Ακαδημίας θα τιμηθεί και η Ντόλι Πάρτον

Πέθανε ο ηθοποιός του «Lilo & Stitch» David H.K. Bell, λίγο μετά την πρεμιέρα της ταινίας
Λίγες εβδομάδες μετά το κινηματογραφικό του ντεμπούτο

Θερινός Κινηματογράφος «Κωνστάντια»: Μάθαμε πότε ξεκινούν οι προβολές
Ο αγαπημένος θερινός κινηματογράφος της πρωτεύουσας επιστρέφει

Σηκώνει αυλαία το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου»
Το Φεστιβάλ κάνει αρχή με ένα αφιέρωμα (In Memoriam) στον σπουδαίο δημιουργό David Lynch

Η Λευκωσία (από τη Δευτέρα) θα βλέπει εναλλακτικό σινεμά στην αυλή
Έναρξη για το Φεστιβάλ "Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου"

Τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, στις Πλάτρες θα βλέπουμε σινεμά κάτω από τα αστέρια
Η καρδιά των Πλατρών μεταμορφώνεται σε ένα παλιό, αγαπημένο σινεμά

Το θερινό σινεμά στην όμορφη αυλή της παλιάς Λευκωσίας, αρχίζει τις προβολές!
Ξεκινά ένα ακόμη καλοκαίρι κινηματογραφικών εμπειριών στον όμορφο θερινό κινηματογράφο της παλιάς πόλης

Η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη έχει ημερομηνία πρεμιέρας
«Ένα σύγχρονο καθαρόαιμο αστικό δράμα, με τραγικούς ήρωες και μοιραίους χαρακτήρες, σε έναν κόσμο γκρίζο και ναρκοθετημένο».