Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Η επιτομή της κυπριακής φιλοξενίας βρίσκεται στον Καλοπαναγιώτη

Ανακάλυψε την όμορφη ζωή στο χωριό μέσα από ένα πολυτελές συγκρότημα resort και spa που σέβεται την παράδοση

Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2016

Το ιστορικό χωριό Καλοπαναγιώτης φημίζεται για τις ιαματικές πηγές του στις επιβλητικές βόρειες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους. Τα τελευταία χρόνια φημίζεται και για το υπέροχο συγκρότημα καταλυμάτων του, το Casale Panayiotis, που βρίσκεται στην καρδιά της κοινότητας. Το Casale Panayiotis έδωσε την απαραίτητη ανάσα ζωής στο χωριό και αναβίωσε με θαυμαστό τρόπο τις ομορφιές του.

Έλα στον Καλοπαναγιώτη!
Σήμερα, το φιλόξενο, παραδοσιακό χωριό και το επιβλητικό Casale Panayiotis προσκαλεί τους επισκέπτες να βιώσουν το παρελθόν σε μια αναγεννημένη, περήφανη κυπριακή κοινότητα. Με 43 δωμάτια επισκεπτών -σε 8 σπίτια διάσπαρτα στο χωριό- αλλά και με καφετέριες και εστιατόρια, το Casale Panayiotis έδωσε νέα ώθηση στους κατοίκους του χωριού ώστε να εμπνευστούν και να επενδύσουν στην κοινότητά τους, να ανακατασκευάσουν τα σπίτια τους και να ανοίξουν μικρές επιχειρήσεις. Κι έτσι σήμερα το γραφικό χωριό ζει μία εντυπωσιακή άνθηση και έναν αξιοσημείωτο κοσμοπολίτικο αέρα.

Διαμονή στο Casale Panayiotis
Αφού περιπλανηθείς στα μονοπάτια που σε οδηγούν σε πανέμορφα τοπία, χαλάρωσε στο spa, ανακάλυψε το τοπικό φαγητό και τα εγχώρια ποτά, γνώρισε τους ανθρώπους και ζήσε τον τρόπο ζωής τους. Καθένα από τα 43 δωμάτια του Casale Panayiotis –που ήταν κάποτε κατοικίες του χωριού-, έχουν όλα αναπαλαιωθεί διατηρώντας τον αυθεντικό τους χαρακτήρα, προβάλλοντας το μοναδικό κυπριακό στυλ με ένα πολυτελές φινίρισμα.

Μυριανθούσα spa
Οι υπηρεσίες του spa του Casale Panayiotis προσφέρουν αναζωογόνηση με φυσικές θεραπείες, εμπνευσμένες από τις θεραπευτικές θειούχες πηγές του ιστορικού χωριού. Χρησιμοποιούμε ένα συνδυασμό από τοπικά υλικά και προϊόντα της ελληνικής εταιρείας APIVITA που αποτελούνται από φυσικά φυτά της Μεσογείου και αγνά αιθέρια έλαια και εμπνεόμαστε από τη μεσογειακή διατροφή.

Γεύσεις και αρώματα
Το Εστιατόριο Βυζαντινό σερβίρει παραδοσιακές κυπριακές συνταγές με έμπνευση τις τοπικές γεύσεις του βουνού. Απόλαυσε δείπνο υπό το φως στην ξύλινη βεράντα ή στην ταράτσα, από τις 12.30-23.00. Το Café Βυζαντινό σερβίρει κυπριακό καφέ, τοπικό τσάι του βουνού, φρούτα από το περιβόλι μας και πολλά άλλα. Χαλάρωσε με ένα ποτήρι κρασί στην αυλή ή κατά τους χειμερινούς μήνες ξεφύλλισε ένα βιβλίο δίπλα στο τζάκι στο lounge-βιβλιοθήκη. Το Πάνθεον υποδέχεται τους επισκέπτες, αλλά και τους ντόπιους με σπιτικά μπέργκερ και τις σαλάτες μας, και αν θέλεις για κάτι γλυκό, απόλαυσε τις νόστιμες κρέπες και τις βάφλες μας μεταξύ 12.30-23.00.

Και τέλος, στο ολοκαίνουργιο Λουτράκι Grill, απολαμβάνεις -σε ένα boutique περιβάλλον εμπνευσμένο από τα μέσα του 20ού αιώνα-, την κυπριακή εκδοχή ενός ψητοπωλείου, με ένα απλό μενού σε έναν σύγχρονο χώρο, πάλι με συνεχές ωράριο 12.30-23.00.

(22952444/www.casalepanayiotis.com) Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close