Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Σάρωσε η Λευκωσία στα Eating Awards 2017

Ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, απένειμε και φέτος τα βρβαεία στα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2017

Απονεμήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 28 Νοεμβρίου, στο Royal Hall της Λευκωσίας, τα Check In Eating Awards 2017. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χρονιάς που για 13η συνεχόμενη χρονιά φέτος επιβράβευσε τους καλύτερους της γεύσης, αυτούς που τη σέβονται και την αναδεικνύουν, δημιουργωντας τις πιο γευστικές αναμνήσεις.

Και φέτος 74 εστιατόρια από κάθε πόλη του νησιού, διεκδίκησαν ένα βραβείο στις εξής 10 κατηγορίες: Νέα Άφιξη (εστιατόρια που άνοιξαν από τον Μάιο 2016 μέχρι τον Μάιο 2017), Ψάρι, Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου (εστιατόρια που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακής μονάδας και εξαιρούνται από άλλες κατηγορίες), Bar/Restaurant, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Nice Price (εστιατόρια που σερβίρουν ποιοτικό φαγητό σε προσιτή τιμή), Μεσογειακή Κουζίνα, καθώς και το Best Beer Place by KEO (ξεχωρίζει το μέρος, στο οποίο μπορείς να συνδυάσεις με επιτυχία το κατάλληλο πιάτο με την μπίρα σου).

Ενώ, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, βραβεύθηκε και το εστιατόριο που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους (συνολικά 78.506) από τους αναγνώστες του Check In ως «Το αγαπημένο των αναγνωστών» και είναι ανεξάρτητο από κατηγοριοποίηση.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι δόθηκαν και τέσσερα τιμητικά βραβεία, στο Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς, στο εστιατόριο με την Καλύτερη Κάβα Κρασιών, στο Σεφ της Χρονιάς, όπως και ο τιμητικός έπαινος για την ανάδειξη του κυπριακού οίνου.

H Λευκωσία σάρωσε στα βραβεία
Η 13η απονομή των Check In Eating Awards 2017 εξελίχθηκε σε μεγάλο θρίαμβο της πρωτεύουσας, η οποία φαίνεται να καταβάλλει πολλές προσπάθειες τελευταία ώστε να κρατά ψηλά την ποιότητα της και να ξεχωρίζει στον έντονα ανταγωνιστικό τομέα της γαστρονομίας.

Η Λευκωσία κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 7 βραβεία, ανάμεσά τους τα βρβαεία στις κατηγορίες Νέα Άφιξη (Skinny Fox), Μεσογειακή Κουζίνα (Το Παντοπωλείο "Καλή Όρεξη"), Ψάρι (Η Μαγιοπούλα), Σουβλάκι (Κυριάκος), Nice Price (Cook Shop), Καλύτερη Κάβα Κρασιών (Vino Cultura Wine Bar & Cellar) και Best Beer Place by KEO Beer (Moondog's Bar & Grill).

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι και ο βραβευμένος ως Σεφ της Χρονιάς 2017 είναι ο Executive chef του λευκωσιάτικου Skinny Fox.

Η Λεμεσός ακολουθεί...
Σημαντική εκπροσώπηση στο θεσμό είχε και η Λεμεσός, η οποία κατάφερε να ξεχωρίσει για άλλη μία χρονιά, αποσπώντας μάλιστα 4 αξιόλογες διακρίσεις, σε 4 κατηγορίες. Καλύτερη Διεθνή Κουζίνα (Epsilon Resto Bar), Καλύτερο Εστιατόριο Ξενοδοχείου (Vivaldi by Mavrommatis- Four Seasons Hotel), Αγαπημένο Εστιατόριο των Αναγνωστών (To Kυπριακόν, το οποίο μάλιστα έλαβε και τον τιμητικό έπαινο για την ανάδειξη του κυπριακού οίνου), όπως και για το καλύτερο Bar/Restaurant (Pier One Restobar).

Λάρνακα και ελ. Αμμόχωστος στο "παιχνίδι" των Check In
Παρουσία στα 13α Check In Eating Awards είχε και η Λάρνακα, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει 7 υποψηφιότητες και 1 βραβείο, αυτό για την Καλύτερη Ταβέρνα της Χρονιάς (Δημιουργική Ταβέρνα "Το Πατρικόν", Τερσεφάνου), ενώ το Κολοκάσι Σωτήρας, το μοναδικό τρόφιμο της Κύπρου, που είναι βραβευμένο ως Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης, ήταν φέτος το Κυπριακό Προϊόν που ξεχώρισε, εξ ου και τιμήθηκε με το βαρύτιμο βραβείο!

 

Υποφήφια και η Πάφος...
Ανάμεσα στα 74 εστιατόρια που διεκδίκησαν βραβεία στις 10 κατηγορίες ήταν και 4 εστιατόρια στην Πάφο, τα οποία κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να λάμψουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε, διεκδικώντας μία θέση στην ελίτ των εστιατορίων. Ανάμεσά τους ήταν το Amorosa Annabelle Hotel (Εστιατόριο Ξενοδοχείου), Τα Τρία Γουρουνάκια (Σουβλάκι), το Κουτουρού Ουζερί (Nice Price) και το Oniro by the Sea στην Πέγεια που βρέθηκε στην κατηγορία Bar/Restaurant.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πάφο γίνονται αξιόλογες προσπάθειες, τις οποίες το Check In ξεχώρισε και επιβράβευσε τις χρονιές που μας πέρασαν. Λαμπρά παραδείγματα αποτελούν η ταβέρνα Λετύμπου που το 2014 αναδείχθηκε ως Καλύτερη Ταβέρνα της Χρονιάς, το Risto La Piazza, το βραβευμένο για την Καλύτερη Κάβα Εστιατορίου το 2013 και άλλα πολλά (ΔΕΣ όλα τα βραβευμένα και για τα 13 χρόνια του θεσμού, ΕΔΩ).

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close