20 June 2018
Θέατρο , News

"Φωνάζει ο κλέφτης" από το Θέατρο ΑντίΛογος

Την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά "Φωνάζει ο κλέφτης"παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι το Θέατρο ΑντίΛογος

Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2018

«Φωνάζει ο κλέφτης» για να φύγει ο νοικοκύρης…Και το δυστύχημα είναι ότι πολύ συχνά –προπάντων στην εποχή μας- φωνάζει τόσο δυνατά και τόσο θρασύτατα ο κλέφτης ώστε φεύγει ο νοικοκύρης πανικόβλητος, για να μη βρει τρικούβερτους μπελάδες! Την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης» παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι το Θέατρο ΑντίΛογος, ένα από τα πιο αγαπημένα, λαϊκά θεατρικά έργα της ελληνικής θεατρικής σκηνής, σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους.

Το έργο γράφτηκε το 1958 και έγινε μεγάλη θεατρική επιτυχία από τον θίασο Μαίρης Αρώνη - Ντίνου Ηλιόπουλου - Διονύση Παπαγιαννόπουλου και έγινε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία  το 1962 σε παραγωγή της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, με πρωταγωνιστές τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Διονύση Παπαγιανόπουλο.

Το «Φωνάζει ο κλέφτης» είναι έργο διασκεδαστικό με δραματικό υπόστρωμα που του δίνει ουσιαστικότερη γεύση. Οι συχνοί αφορισμοί του συγγραφέως , οι σχετικοί με διάφορα ζητήματα δημόσιας οικονομίας και κρατικής διοικήσεως- καταχρήσεις, φόροι κ.τ.λ.-προσφέρουν πρόσθετη τέρψη σε μια μερίδα του κοινού, που φαίνεται να πιστεύει ότι το πολιτικοκοινωνικό μας καθεστώς είναι το χειρότερο που μπορεί να γίνει. Η οξυδερκής ματιά και η καυστική πένα του Ψαθά παρουσιάζουν μια εικόνα της σύγχρονης κοινωνίας χωρίς υπερβολές. Οι καταστάσεις και οι χαρακτήρες είναι οικεία για τον θεατή, κωμικές καταστάσεις συνυπάρχουν με το επίκαιρο, ακόμα και για τις μέρες μας, ερώτημα «γιατί η αλήθεια να θεωρείται πολυτέλεια και όχι αρετή».

Υπόθεση του έργου
Ο Τιμολέων είναι έντιμος άνθρωπος, ο οποίος χάνει κάθε δουλειά που κάνει εξαιτίας της τιμιότητάς του! Σε όποια δουλειά κι αν πάει, βρίσκει κομπιναδόρους και καταχραστές, για να βρει όμως την τόλμη που του λείπει και να αποκαλύψει τις απάτες που ανακαλύπτει, παίρνει «το φάρμακο του θάρρους», όπως λέει κι ο ίδιος, το κρασί. Όταν ο Τιμολέων εργοδοτείται από τον Στρατηγό Καραλέων ως λογιστής στον Οργανισμό Προμήθειας Εφοδίων Στρατού, ανακαλύπτει ότι η Λία, γυναίκα του στρατηγού, κάνει πλάτες στον αδελφό της Αντώνη, ο οποίος κλέβει από το δημόσιο ταμείο. Ο Τιμολέων μεθυσμένος φωνάζει την αλήθεια όμως τον βγάζουν τρελό, απατεώνα και συκοφάντη και τελικά τον στέλνουν στη φυλακή.

Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη
Χορογραφίες: Αντιγόνη Τασουρή
Μουσική Επιμέλεια: Νεοκλής Νεοκλέους
Σχεδιασμός Φωτισμού: Κυριάκος Σιαμπτάνης

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Θέμιδα Νικολάου, Βασίλης Παφίτης, Μάριος Στυλιανού, Φώτης Φωτίου, Βαλάντω Χαραλάμπους, Χριστίνα Χριστόφια

Πρεμιέρα: Τετάρτη, 20 Ιούνιου 2018, Flea Market, Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί, Βιοτεχνική Περιοχή Λευκωσίας

Μόνο για τέσσερις παραστάσεις: Τετάρτη 20 και 27 Ιουνίου και Παρασκευή 22 και 29 Ιουνίου
Η παράσταση ξεκινά στις 21:00 (διάρκεια 70 λεπτά)

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close