Θέατρο , News

Το Buffer Fringe Performing Arts Festival ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Πάφο

Η παράσταση ‘Home Visits Europe’ με τους Rimini Protokoll ταξιδεύει και στην Πάφο,μόνο για δώδεκα άτομα

Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2018

Το Buffer Fringe Performing Arts Festival ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Πάφο, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Satellite, και σε συνεργασία με το Τεχνόπολις 20, παρουσιάζουν την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 8:30μμ, την παράσταση ‘Home Visits Europe’, η οποία αντιπαραβάλλει την αόριστη ιδέα της Ευρώπης με την ατομικότητα ενός ιδιωτικού διαμερίσματος, με το ερώτημα ‘Πόση Ευρώπη βρίσκεται σε όλους μας;’

Την παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν αλλά και να γίνουν μέρος της μόνο δώδεκα άτομα, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε ένα χώρο μυστικό, σε ένα σαλόνι, στο σπίτι ενός μέλους του κοινού, στο κέντρο της πόλης, όπου οι πολιτικοί μηχανισμοί της Ευρώπης συγκρούονται με τις προσωπικές ιστορίες των συμμετεχόντων, εξερευνώντας μια σειρά ερωτημάτων που αγγίζουν την έννοια της Ευρώπης.

Το Home Visit Europe είναι μια performance στην οποία μπορείτε να προσθέσετε στις δικές σας ‘χειραποσκευές’ - οι μεγάλες ιδέες σπάνια παρουσιάζονται με τέτοια οικειότητα. Τι είναι πραγματικά η Ευρώπη; Είναι ένα γεωγραφικό σύνορο, μια πολιτιστική ταυτότητα, ένας συνασπισμός κρατών; Λέγεται ξανά και ξανά ότι η Ευρώπη είναι μια διαρκώς μεταβαλλόμενη ιδέα - πολύ θεωρητική, όπως ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να πει μέσα από τη δική του προσωπική εμπειρία.

Το «Home Visit Europe» μπορεί να φιλοξενηθεί στο δικό σας σπίτι ή να είστε φιλοξενούμενος στον ιδιωτικό χώρο ενός αγνώστου. Κάθε performance πραγματοποιείται σε διαφορετικά σπίτια κι έτσι η παράσταση ταξιδεύει μέσω εκατοντάδων διαμερισμάτων σε όλη την Ευρώπη, δημιουργώντας ένα δίκτυο το οποίο, αντί να αναπτύσσεται από ένα κέντρο, εκτείνεται από πόρτα σε πόρτα από τη μια άκρη της ηπείρου στην άλλη. Για αυτό το λόγο το έργο έχει ταξιδέψει σε πέντε ηπείρους, 37 πόλεις και εκατοντάδες σπίτια ανά τον κόσμο. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί σε Γερμανία, Νορβηγία, Πολωνία, Δανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Τσεχία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Αίγυπτο, Ιταλία, Αυστρία, Ελβετία, Ρωσία, Βραζιλία, ΗΠΑ, Αυστραλία.

Πρόκειται για μια παραγωγή των Rimini Protokoll, οι οποίοι το φθινόπωρο του 2017 είχαν παρουσιάσει τη διαδρομή-παράσταση «Remote Pafos» στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017. Οι Rimini Protokoll προτείνουν εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες μορφές διαδραστικής τέχνης ως μέσο για την εξερεύνηση κοινωνικών, ψυχολογικών και πολιτικών ζητημάτων. Το πρωτοπόρο γερμανοελβετικό σχήμα με έδρα το Βερολίνο, που επηρεάζει όσο λίγα τα ευρωπαϊκά́ θεατρικά́ πράγματα τα τελευταία χρόνια αναπτύσσοντας συνεχώς νέες μορφές και μεθόδους.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Γκαίτε που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σπίτι της Συνεργασίας και εντάσσεται επίσης στις Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας.

Λευκωσία, 28 Οκτωβρίου - 24 Νοεμβρίου 2018
Λεμεσός, 5-7 Νοεμβρίου 2018
Πάφος, 9 Νοεμβρίου 2018
Ώρα: 20:30
Διάρκεια: 120’
H διεύθυνση του χώρου θα ανακοινωθεί την ημέρα της εκδήλωσης, σε όσους μόνο θα προλάβουν να πάρουν πρώτοι το εισιτήριό τους.
Είσοδος: 5 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες στο admin@home4cooperation.info.
Πληροφορίες: 70002420

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close