Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου 2019
Τα ασχημογλυκούλια
Πολύ καιρό πριν, οι κούκλες δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν ζεστασιά και αγάπη στα παιδιά. Από που όμως προέρχονται οι κούκλες; Κάπου υπάρχει μια μαγευτική γη όπου ζουν όλες οι κούκλες. Όμως, μέχρι σήμερα καμία από όσες φτάνουν στα παιδιά δεν προέρχεται από την Ασχημούπολη. Αυτές οι κούκλες είναι ευχάριστα αδαείς για τις ιδιαιτερότητές τους με μια ευτυχή άγνοια για τη ζωή έξω από την πόλη τους, που είναι γεμάτη κέφι.
Σάββατο 3 Αυγούστου, 20.00, Πλατεία Λεύκολλα, Πρωταράς
The Lion King
Η κλασική ταινία της Disney από το 1994 (υπήρξε η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις παγκοσμίως τη χρονιά εκείνη), ζωντανεύει ξανά, αυτή τη φορά σε μία CGI και live action εντυπωσιακή κινηματογραφική μίξη. Ο 'Βασιλιάς των Λιονταριών' σε σκηνοθεσία του Jon Favreau ('Iron Man'), ταξιδεύει μέχρι την αφρικανική σαβάνα όπου ένας μελλοντικός βασιλιάς γεννιέται. Ο μικρός Simba είναι ο διάδοχος του πατέρα του, Mufasa. Δεν είναι όλοι χαρούμενοι στο βασίλειο, όμως, με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Scar, ο αδερφός του Mufasa -και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου- έχει άλλα σχέδια. Η μάχη για τον θρόνο θα ποτιστεί με προδοσία, οδηγώντας την κατάσταση σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να εξοριστεί ο Simba. Με την βοήθεια όμως των καινούργιων φίλων του, ο Simba θα μεγαλώσει και θα διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν και του στέρησαν. Στο remake του 'The Lion King' τις φωνές τους δανείζουν μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ στους αγαπημένους μας χαρακτήρες: η Beyonce είναι η Nala, ο Donald Glover ο Simba, ο James Earl Jones είναι ο Mufasa, ο Seth Rogan είναι ο Pumbaa και ο Chiwetel Ejiofor ο (κακός) Scar. Ο σπουδαίος συνθέτης και βραβευμένος με Όσκαρ Hans Zimmer υπογράφει και αυτή τη φορά τη μουσική.
Σάββατο 3 Αυγούστου, 22.00, Πλατεία Λεύκολλα, Πρωταράς
Bohemian Rhapsody
To Bohemian Rhapsody είναι μια ωδή στους Queen, τη μουσική τους και τον ξεχωριστό τραγουδιστή τους Freddie Mercury. O Mercury αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη. Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.
Σάββατο 4 Αυγούστου, 21.00, Πλατεία Λεύκολλα, Πρωταράς
Σχετικά
Πρώτο τρέιλερ του «Victorian Psycho» με τη Μάικα Μονρό σε έναν ανατριχιαστικό ρόλο
Μετά το «Sanctuary», ο Ζακ Γουίγκον επιστρέφει στο Φεστιβάλ Καννών με ένα γοτθικό ψυχολογικό θρίλερ που υπόσχεται ατμόσφαιρα, μυστήριο και μια πρωταγωνίστρια φτιαγμένη για τον κόσμο του τρόμου.
Η Σάντρα Χίλερ μπορεί να γράψει ιστορία στα Όσκαρ με τέσσερις υποψηφιότητες την ίδια χρονιά
Με το Fatherland να συζητιέται ήδη στις Κάννες, το Project Hail Mary να την κάνει γνωστή στο μεγάλο αμερικανικό κοινό και άλλες δύο ταινίες στον δρόμο προς τα βραβεία, η Σάντρα Χίλερ μπαίνει πρόωρα σε μια οσκαρική συζήτηση που μέχρι φέτος θα ήταν αδύνατη.
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: Το Star Wars επιστρέφει δυναμικά στη μεγάλη οθόνη
Από το πολυαναμενόμενο “The Mandalorian and Grogu” μέχρι horror, animation και συγκινητικά δράματα, αυτές είναι οι κινηματογραφικές πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στους κυπριακούς κινηματογράφους
Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ επιστρέφει στον θρόνο του ως «King Conan»
Υστερα από δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών, αλλαγών δημιουργικών ομάδων και αμέτρητων φημών, το «King Conan» φαίνεται επιτέλους να παίρνει τον δρόμο προς τη μεγάλη οθόνη.
Το Netflix κάνει remake το «The Getaway» με σκηνοθέτη τον Φίλιπ Μπαραντίνι
Η κλασική περιπέτεια του Σαμ Πέκινπα ετοιμάζεται να αποκτήσει νέα ζωή μέσα από τα χέρια του δημιουργού του «Adolescence», σε μια κίνηση που ήδη προκαλεί συζητήσεις στη βιομηχανία
Διάκριση στις Κάννες για το κυπριακό ντοκιμαντέρ «Tracking: The Cyprus Tigers»
Το πρόγραμμα Frontières επέλεξε μόλις έξι κινηματογραφικές παραγωγές από όλο τον κόσμο
Ο Τζέιμς Κάμερον μιλάει για το μέλλον του «Avatar»
Μετά τη σαρωτική αλλά πιο συγκρατημένη εμπορικά πορεία του «Avatar: Φωτιά και Στάχτη», ο Τζέιμς Κάμερον σκέφτεται να ολοκληρώσει τα επόμενα φιλμ πιο γρήγορα και με μικρότερο κόστος.
Οσκαρ: Ο Κόναν Ο’ Μπράιεν οικοδεσπότης της τελετής απονομής και το 2027
Ο βραβευμένος με 6 Primetime Emmy κωμικός παρουσίασε τις δύο προηγούμενες τελετές κερδίζοντας ως επί το πλείστον τις εντυπώσεις.
Ξεκίνησαν οι οντισιόν για τον νέο Τζέιμς Μποντ
Η Νίνα Γκολντ ανέλαβε το κάστινγκ για τον επόμενο 007 – Τη νέα ταινία θα σκηνοθετήσει ο Ντενί Βιλνέβ, με σενάριο του δημιουργού του «Peaky Blinders»
Οι 5 νέες ταινίες της εβδομάδας: Από το “Top Gun” μέχρι τον κόσμο του Guy Ritchie
Το cult αεροπορικό έπος επιστρέφει 40 χρόνια μετά στις αίθουσες, ενώ action, animation και rock ντοκιμαντέρ κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Iron Maiden: Burning Ambition
Ένα δυναμικό ντοκιμαντέρ καταγράφει την πορεία του θρυλικού συγκροτήματος