25 September-5 October 2019
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

"Όλα τα υπέροχα πράγματα": Νέος κύκλος παραστάσεων σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα

Το έργο, ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

Δημοσιεύτηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2019

Έπειτα από 21 παραστάσεις σε  Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο καθώς και στο Υπαίθριο Φεστιβάλ «Αντί-σκηνο», η Θεατρική Ομάδα Persona ανακοινώνει  επιπλέον παραστάσεις σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα για τη διαδραστική παράσταση  «Όλα τα υπέροχα πράγματα» των Duncan MacMillan και Jonny Donahoe η οποία ήδη αγκαλιάστηκε ζεστά από κριτικούς και  θεατές εισπράττοντας εγκωμιαστικά σχόλια.  

Συγκεκριμένα, θα δοθούν 4 παραστάσεις στη Λευκωσία, οι οποίες ξεκινάνε στις 27 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 9 Οκτωβρίου στο «Wherehaus 612», δύο παραστάσεις στη Λεμεσό στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου στο «Vinylio Wine Etc.» και μία παράσταση στη Λάρνακα στις 5 Οκτωβρίου στην «Αποθήκη 79».

Τη μετάφραση του έργου υπογράφει η Μαρία Κωνσταντίνου, τη σκηνοθεσία η Μαρίνα Βρόντη και επί σκηνής βρίσκεται η Χριστίνα Κωνσταντίνου με την ενεργή  συμμετοχή του κοινού, όπου κάθε φορά διαφορετικοί θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας. 

 «Είσαι εφτά χρονών. Η μαμά είναι στο νοσοκομείο. Ο μπαμπάς λέει ότι η μαμά έκανε κάτι πολύ ανόητο γιατί της είναι δύσκολο να είναι ευτυχισμένη. Τότε εσύ κάνεις μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα που υπάρχουν  στον κόσμο. Μια λίστα με όλα αυτά για τα οποία αξίζει να ζεις.»

Το έργο, ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας το βραβείο «Critics’ Pick» των New York Times και διθυραμβικές κριτικές από τους Guardian, Time Out, Independent, Evening Standard, Telegraph και Sunday Times. Η επιτυχία του και η σημαντικότητά του ως κείμενο συνίσταται στην αμεσότητα και το χιούμορ που χρησιμοποιεί για να προσεγγίσει το φλέγον ζήτημα  που καταδυναστεύει τον σύγχρονο άνθρωπο:  την κατάθλιψη. Οι συγγραφείς με περίτεχνο τρόπο τοποθετούν απέναντι στην κατάθλιψη την απόλυτη χαρά, απέναντι από την αίσθηση της ματαιότητας τον ενθουσιασμό για το καθετί «μικρό κι ασήμαντο», κι απέναντι στην αυτοχειρία τη λαχτάρα για να ζήσεις: ένα «αντικαταθλιπτικό» έργο, ένας ύμνος στη ζωή  που μιλάει κατευθείαν στις καρδιές των θεατών.

Συγκινητικότατο, ξεκαρδιστικό… ίσως ένα από τα πιο αστεία έργα που θα δείτε ποτέ." ★★★★ The Guardian

"Αστείο, έξυπνο, απρόσμενα εμψυχωτικό." ★★★★ The Telegraph

"Υπερχειλίζει χαρά… πανέμορφο, συγκινητικό. Και πολύ αστείο." ★★★★ Time Out London

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ: 
Ένα επτάχρονο κορίτσι μετά την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας της μητέρας της ξεκινάει να φτιάχνει μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα που υπάρχουν γύρω της, προκειμένου να δώσει στη μητέρα της κίνητρο για να ζήσει. Μεγαλώνοντας, μεγαλώνει και η λίστα της αλλά και η κατάθλιψη της μητέρας της. Κι όταν το κορίτσι γίνεται γυναίκα, αρχίζει να μοιάζει επικίνδυνα στη μητέρα της. Τι θα κάνει άραγε; Θα το παλέψει; Θα παραιτηθεί; Θα σκίσει τη λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα ή θα την επεκτείνει τόσο μέχρι που να καλύψει κάθε σκιά, προκειμένου να ξαναβγεί στο φως;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μαρία Κωνσταντίνου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Μαρίνα Βρόντη
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Χριστίνα Κωνσταντίνου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Σεσίλια Τσελεπίδη
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βέρθερος
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ: Άννα- Μαρία Χαραλάμπους

Παραστάσεις:
Λευκωσία:  27 Σεπτεμβρίου, 2, 4 και 9 Οκτωβρίου (Τετάρτη και Παρασκευή)  στο Wherehaus612 (Mιχαήλ Κουσουλίδη 5, Βιομηχανική Περιοχή Παλλουριώτισσας)
Λεμεσός:  25 και 26 Σεπτεμβρίου (Τετάρτη και Πέμπτη) στο Vinylio Wine Etc (Αγκύρης 33)
Λάρνακα: 5 Οκτωβρίου (Σάββατο) στην «Αποθήκη 79» (Αγίου Λαζάρου 81-83)
Ώρα Έναρξης: 20:30
Διάρκεια: 75 Λεπτά
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ
Τηλέφωνο Επικοινωνίας και Κρατήσεων: 70000138
*Οι θεατές θα πρέπει να προσέρχονται στις 20:00
Η παράσταση έχει εξασφαλίσει έγκριση από την Ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και μπορεί να παρουσιαστεί σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.  Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 70000138.
 

Σχετικά

Ατζέντα
June 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close