Θέατρο , Μη χάσετε

12+1 θεατρικές παραστάσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο

13 θεατρικά έργα που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Αυτό το Σαββατοκύριακο βάλε στην ατζέντα σου το θέατρο.

Από το Μικρό Πρίγκηπα για τους μικρούς θεατρόφιλους μέχρι τη Δράκαινα, το Σαββατοκύριακο είναι γεμάτο με θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δεις. 

Η Δράκαινα 
ΘΟΚ
Η Λυδία Κονιόρδου, μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες Ελληνίδες καλλιτέχνιδες αναλαμβάνει τον διπλό ρόλο της σκηνοθέτιδας και της πρωταγωνίστριας στη νέα παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ, ‘Η Δράκαινα’ του Δημήτρη Μπόγρη. Πρόκειται για ένα σπουδαίο ελληνικό δράμα, το οποίο έχει στο επίκεντρό του μια αλύγιστη γυναίκα, μια σκληρή μητέρα που δεν διστάζει να συγκρουστεί με όλους για να πετύχει τον σκοπό της. Παίζουν: Χάρης Αττώνης, Πηνελόπη Βασιλείου, Φαίδων Καστρής, Βαλεντίνος Κόκκινος, Λυδία Κονιόρδου, Ντίνος Λύρας, Μαριλύ Μήλια. Μουσικοί επί σκηνής: Γιώργος Καλογήρου, Χαράλαμπος Παντελή.
>> Σ 15 (20.30) & Κ 16 Φεβ (18.00),  Κεντρική Σκηνή Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία. 
Πληρ. 77772717.

Η Γυναίκα με τα Mαύρα
Θέατρο Διόνυσος
Τα παιδιά του Άρθουρ Κιπς μοιράζονται ιστορίες φαντασμάτων και τον καλούν να διηγηθεί και αυτός μια δική του ιστορία. Ο ίδιος αρνείται, αφού έχει ζήσει μια πραγματική ιστορία φαντασμάτων. Ο Άρθουρ Κιπς αποφασίζει πως ο καλύτερος τρόπος να μοιραστεί την εμπειρία του στο Ιλ Μαρς είναι να ανεβάσει μια μικρή θεατρική παράσταση με τη βοήθεια ενός νεαρού ηθοποιού. ‘Η Γυναίκα με τα Mαύρα’ του Stephen Mallatratt, σε μετάφραση Φρίξου Μασούρα και σκηνοθεσία Ανδρέα Κυριάκου, αποτελεί μία σκοτεινή ιστορία τρόμου, στην οποία το ανεξήγητο σμίγει με το απρόσιτο σε ένα μοιραίο χορό συναισθημάτων επί σκηνής. Παίζουν: Χριστόδουλος Μαρτάς, Ανδρέας Κουτσόφτας, Άντρη Σεργίου.
>>Σ 15 (20.30) & Κ 16 Φεβ (18.30) ,Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία. 
Πληρ. 22818999, 99621845.

Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά
Σατιρικό Θέατρο
Την πασίγνωστη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι, ‘Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά’ ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου. Ο πολύ άτυχος και μονίμως πεινασμένος Τρουφαλντίνο, για να επιβιώσει αναγκάζεται να δουλέψει κρυφά, ως μπράβος και υπηρέτης, για δύο αφεντικά: τον Σικελιανό μαφιόζο Φεντερίκο Ρασπόνι και τον ερωτομανή στρατιωτικό Φλορίντο Αρετούτσι. Στην προσπάθειά του να μην συναντηθούν ποτέ τα δύο του αφεντικά, ώστε να μην αποκαλυφθεί το ψέμα του, ο Τρουφαλντίνο προκαλεί σωρεία μπερδεμάτων, ευτράπελων καταστάσεων και ξεκαρδιστικών παρεξηγήσεων. Παίζουν: Παναγιώτης Κυριάκου, Μαρία Φιακά, Ανδρέας Ρόζου, Βασίλης Μιχαήλ, Μάριος Δημητρίου, Σπύρος Γεωργίου, Αντρέι Κρουπά, Ζήνα Καυκαρίδου, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Μαρία Ανδρέου, Νικόλας Κουρουζίδης, Μιχάλης Αναγιωτός.
>>Σ 15 (20.30) & Κ 16 Φεβ (18.30), Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία.  Πληρ. 22312940, 22421609.

Ο Γυάλινος Κόσμος
Ανεμώνα
Το θέατρο Ανεμώνα παρουσιάζει το κλασικό αριστούργημα του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς. Μέσα από τις αναμνήσεις του Τομ εξιστορείται η ζωή της οικογένειας Γουίνγκφιλντ, η οποία ζει στον δικό της ‘γυάλινο κόσμο’. Είναι ένα έργο για τα διαψευσμένα όνειρα, τη μοναξιά και τις απατηλές ελπίδες των ανθρώπων, που συγκινεί πάντα τους θεατρόφιλους και αγαπιέται το ίδιο δεκαετίες μετά. Παίζουν: Ιωάννα Σιαφκάλη, Άγγελος Αγαθάγγελος, Βάρσια Αδάμου, Νικόλας Πέτρου.
>>Σ 15 (20.30) & Κ 16 Φεβ (19.00) ,Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία. Πληρ. 70007721.

Ο Μικρός Πρίγκιπας 
Θέατρο Ένα
«Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια», γράφει ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Το έργο που ανεβάζει το «θέατρο ένα» αποτελεί μια ευρηματική παράσταση που μεταφέρει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα σε σχέση με την φιλία, την αγάπη και τη δύναμη της φαντασίας. Ταυτόχρονα καυτηριάζει τις συμπεριφορές του κόσμου των μεγάλων που σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται από ματαιοδοξία, εγωισμό, δίψα για εξουσία και λεφτά, απληστία, συμπεριφορές που οδηγούν τους ανθρώπους στη μοναξιά. Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Θέμις Ππόλου, Βασιλική Ανδρέου
>> Σ 15, 15.00 & Κ 16 Φεβ, 11.00, Θέατρο Ένα, Λευκωσία. Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203. Γενική είσοδος: 8 ευρώ.

Πιτζιαμοήρωες Νο3 (Περιπέτεια στην πόλη)
Παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη
Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη γιορτάζει 35 χρόνια στον χώρο του παιδικού θεάματος με τη φαντασμαγορική παράσταση ‘Πιτζιαμοήρωες Νο.3 (Περιπέτεια στη Πόλη)’ σε κείμενο Κώστα Σχοινιού και σκηνοθεσία Δώρου Κυριακίδη. Τρεις φίλοι, ο Νικολάκης η Μαρία και ο Βαγγέλης ζητούν από τον μεγαλοεπιχειρηματία Δώρο Φιλανθρωπίδη να μετατρέψει ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο σε πάρκο για να παίζουν τα παιδιά. Τα σχέδια όμως αλλάζουν, όταν ξαφνικά καταφθάνει στη Κύπρο ο Νάιτ Νίτζια, ο οποίος προσπαθεί να πείσει τον κ. Φιλανθρωπίδη ο χώρος να γίνει σκουπιδότοπος. Τότε οι τρείς φίλοι μεταμφιέζονται σε Πιτζιαμοήρωες και η δράση αρχίζει. Παίζουν: Δώρος Κυριακίδης, Κώστας Σχοινιού, Μαρία Σάββα, Βαγγέλης Ιωάννου, Στέλιος Στυλιανού, Ερμιόνη Κωμοδρόμου.
>>Σ 15 Φεβ, Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης Λυκείου Ιδαλίου, Λευκωσία, 15.30. 
>>Κ 16 Φεβ | Κοινοτικό Θέατρο Περβολιών, Λάρνακα, 15.30. €8. 
Πληρ. 99055537.

Αβελάρδος και Ελοΐζα
Θέατρο Δέντρο
Με μια από τις μεγαλύτερες και τραγικότερες ιστορίες αγάπης ξεκινά τη θεατρική περίοδο για το 2020 η ΕΘΑΛ. Στο έργο ‘Αβελάρδος και Ελοΐζα’ του Γιάννη Καλαβριανού σε σκηνοθεσία Κώστα Συλβέστρου, ο 40χρονος θεολόγος και φιλόσοφος Πέτρος Αβελάρδος και η 16χρονη μαθήτριά του Ελοΐζα Φυλμπέρ ερωτεύθηκαν, αψήφησαν μία ολόκληρη κοινωνία, σκανδάλισαν την Εκκλησία και πλήρωσαν για όλη τους τη ζωή το τίμημα ενός έρωτα που δεν χώρεσε στον καιρό του. Η ιστορία τους έγινε μύθος και αφού δεν μπορούσαν να είναι μαζί εξέφραζαν την αγάπη τους μέσα από επιστολές που έχουν διασωθεί και έγιναν η βάση για το αριστουργηματικό κείμενο. Παίζουν: Βασιλική Κυπραίου, Αντωνία Χαραλάμπους, Θανάσης Γεωργίου.
>> Σ 15 (20.30) & Κ Φεβ  16 (18.30) Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Πληρ. 25877827.

Πράγματα δικά μου, αληθινά
ΘΟΚ
Γεμάτο ευαισθησία, τρυφερότητα και αλήθεια, το έργο αποτυπώνει στιγμές κρίσης μεταξύ γονιών και παιδιών, προσωπικές ανησυχίες και αδυναμίες και θέτει τα πρόσωπα μπροστά στις προκλήσεις των αλλαγών της καθημερινότητάς τους. O Αυστραλός συγγραφέας Άντριου Μπόβελ συνθέτει ένα οικείο σύμπαν, φέρνοντας στο προσκήνιο τους οικογενειακούς δεσμούς και την ανθεκτικότητά τους.Παίζουν: Πόπη Αβραάμ, Βασίλης Βασιλάκης, Γιώργης Βασιλόπουλος, Γιώργος Κυριάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Νιόβη Χαραλάμπους.
>> Σ 15 (20.30) & Κ Φεβ  16 (18.00) ,Νέα Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία. Πληρ. 77772717.

Βάφ’ τα μαύρα
Θέατρο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ
Η κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα διασκευασμένη στα κυπριακά από τη Μαρίνα Φραγκεσκίδου σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκα. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ντίνος Χαραλάμπους πεθαίνει αφήνοντας πίσω του δυο γυναίκες -πρώην και νυν- αλλά και δύο παιδιά, έναν γιο και μια κόρη. Μια αναποδιά τη μέρα της κηδείας στέκεται αρκετή για να καταλήξουν όλοι οι συγγενείς στο σπίτι του εκλιπόντος για μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις, ανατροπές, επιπλοκές και ένα σωρό παρεξηγήσεις. Παίζουν: Κώστας Καζάκας, Έλενα Ευσταθίου, Έλενα Χριστοφή, Μιχάλης Μουστάκας, Ζωή Κυπριανού, Μαρία Παπακώστα, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος, Ειρήνη Σαλάτα, Εύρος Βασιλείου.
>> Σ 15 Φεβ, Θέατρο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ, Λευκωσία, 20.30.
>> Κ 16 Φεβ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 18.00 & 20.30.

Το παράδειγμα του Δόκτορα Κόρτσακ
ΘΟΚ 
Είναι οι τελευταίες μέρες του Γιάνους Κόρτσακ στο ορφανοτροφείο στο γκέτο της Βαρσοβίας, το 1942. Ένα καινούριο μέλος, ο Άτζιο, ένα παιδί μεγαλωμένο στους δρόμους, θα κάνει τον Κόρτσακ να αναρωτηθεί τι νόημα έχουν όσα δίδαξε στα ‘παιδιά του’. Ο Σκοτσέζος συγγραφέας Ντέιβιντ Γκρεγκ εξετάζει την αξία τού να κάνει κανείς μια υψηλή ηθική επιλογή σε έναν κόσμο, όπου κάθε ανθρώπινη ιδιότητα μοιάζει να χάνεται. Παίζουν: Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Παναγιώτης Λάρκου, Αντρέας Μακρής, Τάριελ Μπερίτζε.
>> Κ 16 Φεβ  Θέατρο Αποθήκες, Λατσιά, Λευκωσία, 18.00. 
Πληρ. 77772727.  

CUT 
Δυο άντρες, ο ένα ς απέναντι στον άλλο. Έχουν διαλέξει διαφορετικές πορείες, διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, διαφορετική ζωή, φιλοσοφία. O γιος απέναντι στον πατέρα, το διαφορετικό απέναντι στο κατεστημένο. Τα ¨πρέπει¨ τα ¨μη¨ συγκρούονται με τα ¨θέλω¨. Η σύγκρουση όμως δεν παραμένει απλά μια λογομαχία, μεταμορφώνεται σε μια σύγκρουση γενεών και ιδεολογιών Ανάμεσα τους η κόρη, η αδερφή, η γυναίκα. Αυτή που τροφοδοτεί το μύθο του πατέρα. Αυτή που μόνο σαν καλή κόρη μπορεί να τον αγαπήσει και να τον μεταμορφώσει σε ιδανικό άντρα. Και τα διλήμματα, γιατί μένουμε σε ένα γάμο; Ποιος είναι πραγματικά ελεύθερος; Μπορεί να υπάρξει και άλλη ουσιαστικότερη σχέση πέρα από αυτήν με το εγώ μας; Τι είναι η ζωή; Ένα ταξίδι, το καθήκον ή ένα πάρτι; Πως βλέπει κάποιος αυτό που λέμε ζωή όταν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με το θάνατο; .Αυτός που πεθαίνει κουβαλά μαζί του έναν κόσμο που στοιχειώνει τους ζωντανούς εμποδίζοντας τους από το να ζήσουν το σήμερα; Παίζουν: Βαρνάβας Κυριαζής, Ερμίνα Κυριαζή, Θανάσης Ιωάννου καί Γρηγόρης Πετρή.
 
>> Κ 16 Φεβ, Θέατρο Ένα, Λεμεσός 20.30

Σ υμπέθ εροι από το Μπάκιγχαμ
Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ. Η θεατρική κωμωδία του Καλοκαιριού. Το ερωτικό ειδύλλιο της μοναχοκόρης ενος νεόπλουτου ζεύγους Ελληνοκυπρίων, η σοκαριστική γνωριμία με τους Συμπεθέρους και η ξεκαρδιστική πλοκή του έργου υπόσχονται ανατροπές και μπόλικο γέλιο στους θεατές. Η σκηνοθεσία και η διασκευή των κειμένων της παράστασης θα φέρουν την σφραγίδα του Λώρη Λοϊζίδη. Πρόκειται για την κυπριακή έκδοση του έργου Συμπέθεροι από τα Τίρανα των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέπα και σε αυτή θα πρωταγωνιστούν οι Λώρης Λοϊζίδης, Φώτης Γεωργίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους, Σοφία Καλλή,Πένυ Φοινίρη, Μαρίνα Βρόντη,Στέλλα Φιλιππίδου, Γιώργος Ευαγόρου και Σαββίνα Γεωργίου.
>> Κ
16 Φεβ, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών 20.30

Η σημασία να είσαι σοβαρός
Ο Τζακ, υποκρινόμενος τον φανταστικό νεότερο αδερφό του, Έρνεστ, κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Γκουέντολιν, η οποία την δέχεται. Ο Άλντζερνον, παριστάνοντας τον Έρνεστ, εμφανίζεται στο εξοχικό του Τζακ και γνωρίζει την προστατευόμενη του, Σέσιλυ, την οποία ερωτεύεται και ζητά σε γάμο. Όμως η θεία Αυγούστα, κατά κόσμον Λαίδη Μπράκνελ, έχει άλλα σχέδια τόσο για την τύχη της κόρης της όσο και για τον ανιψιό της κι εκεί ακριβώς περιπλέκονται τα πράγματα.
Στο Λονδίνο του 1890, δύο φίλοι νεαροί ο Τζακ Γουέρδινγκ και ο Άλτζι Μόνκριφ, χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο «Ερνέστος» για να αποφύγουν τις ανιαρές, ανεπιθύμητες κοινωνικές υποχρεώσεις που τους δημιουργούν γνωστοί και συγγενείς.Αυτό το όνομα όμως που μέχρι τότε τους γλίτωνε από μπελάδες, αρχίζει να τους δημιουργεί προβλήματα όταν ερωτεύονται αντίστοιχα δύο γυναίκες που η κάθε μια τους θεωρεί το όνομα Ερνέστος, ως το μεγαλύτερο προσόν εκείνου που το κατέχει, αφού παραπέμπει αυτόματα σε σοβαρότητα και άμεμπτο ήθος του προσώπου που το φέρει.Παίζουν: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Παρασκευή Αναστασίου, Δώρα Δημητρό, Δημήτρης Χ’Παύλου, Μαρία Μεσαρίτη, Γιώτα Ηλία, Στέφανος Κασάπη, Φοίβος Γεωργιάδης.
>> Σ 15 (20.30) & Κ 16 (18.30) Φεβ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ
 

   

 

     

   
        

     

 

  

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close