Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Career goals: 6 must βιογραφίες για να δεις πριν πεις «δεν μπορώ»

Σου λέει κάτι το «The Social Network» και το «Steve Jobs»;

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2021

Το να πιστεύεις στον εαυτό σου είναι μεγάλη υπόθεση, καθώς μπροστά σου μπορούν να βρεθούν χιλιάδες εμπόδια, είτε αυτά είναι χειροπιαστά, είτε αυτά είναι πρόσωπα και άπειρες καταστάσεις.  Αν στρέψεις το χρόνο πίσω και αν σκεφτείς καθαρά και λογικά θα πεις πως «δεν γεννιέται κανένας με γνώσεις», γι’ αυτό και κανείς δεν είναι τέλειος.

Αυτό σχετίζεται και με την επαγγελματική σου καριέρα που λίγο ή πολύ μπορεί να σε επηρεάσει, κάνοντάς σε να σκέφτεσαι χίλια δυο άλλα, αρνητικά.  Και πράγματι, μέρα με τη μέρα, μπορείς να παλέψεις, ν’ αγωνιστείς και εν τέλει να καταφέρεις αυτό που ονειρεύεσαι.

Άλλωστε, αυτό σου το επιβεβαιώνουν και πολλοί καλλιτέχνες και δημιουργοί που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στον επαγγελματικό τους «κόσμο», δεν τα παράτησαν ποτέ.  Πάρε, λοιπόν, το ζεστό ή κρύο ρόφημά σου, δες αυτά τα trailer και διάλεξε ποια από αυτές τις βιογραφίες μεγάλων προσωπικοτήτων, επιθυμείς να δεις.  Απόψε κιόλας.

 

 

The Social Network (2010)
Πρόκειται για τη βιογραφία του αμερικανού Mark Zuckerberg, εβραϊκής καταγωγής, προγραμματιστή που ενέταξε όλο τον πλανήτη σε μία πλατφόρμα είναι το απόλυτο success story. Από απλός φοιτητής κατέληξε να γίνει ένας από τους νεότερους αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους.

Σ’ αυτή την βιογραφία, θα καταλάβεις πως τίποτα δεν έρχεται εύκολα και πως πάντα θα υπάρχουν παράπλευρες απώλειες.  Ο ίδιος δηλώνει πως η συσσώρευση πλούτου είναι παράλογη, αλλά ταυτόχρονα η περιουσία του ανέρχεται σε περισσότερα από 80 δις. Η ιστορία πίσω από το «χρυσό παιδί» των 00s έχει όση δυναμική χρειάζεσαι για να πιστέψεις ότι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν.  Μπορείς, αρκεί να πιστέψεις σε σένα!

 

 

Chef (2014)
Είναι καιρός να μπεις στην κουζίνα, προπάντων αν οι στόχοι σου είναι αυτοί, ως προς την επαγγελματική πλευρά.  Αυτή η ταινία θα σε κάνει να μπεις πραγματικά στο μυαλό ενός chef που ζει και υπάρχει πραγματικά για αυτό που κάνει.

Πρόκειται λοιπόν, για έναν παθιασμένο και ταλαντούχο μάγειρα που απολύεται αφού εναντιωθεί σε έναν κακεντρεχή κριτικό γεύσεων. Η ασταμάτητη άδικη και εμμονική κριτική που δεχόταν, τον ώθησε σε ένα ξέσπασμα που του στέρησε τα πάντα, με αποτέλεσμα να μείνει στο μηδέν.

Θέλοντας, όμως να εντάξει τον γιο του στον κόσμο της κουζίνας, δημιουργεί μία νέα επιχείρηση. Ξεκινά να φτιάχνει κουβανέζικα sandwich διαλέγοντας τα υλικά με προσοχή από επιλεγμένα μέρη με καλό φαγητό.

 

 

Joy (2015)
Σ’ αυτήν την ταινία, μια ευρεσιτέχνης, δημιουργεί μια πρωτότυπη σφουγγαρίστρα που στύβεται εύκολα χωρίς να αγγιχτεί το λερωμένο της κομμάτι. Μέχρι τότε ήταν δύσχρηστη και έπρεπε να στύβεται με τα χέρια λερώνοντας και πληγώνοντας το δέρμα των νοικοκυρών.

Την ίδια ώρα, η πορεία μέχρι να κατοχυρώσει την πατέντα και να πουλήσει το προϊόν στην αμερικανική αγορά ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Ωστόσο, παρά την ελάχιστη στήριξη της  οικογένειας της που την ήθελε πανταχού παρούσα, έδωσε μία επάξια μάχη κόντρα σε όλους.  Και τα κατάφερε, χωρίς να τα βάλει κάτω και χωρίς να τα παρατήσει.

 

 

 

 

Steve Jobs (2013, 2015)
Η βιογραφία αυτή, όπως το λέει και το όνομά της, αναφέρεται στην προσωπικότητα και στα επιτεύγματα του ιδρυτή της Apple, Steve Jobs. Με διαφορά δύο ετών κινηματογραφήθηκαν δύο βιογραφίες με πρωταγωνιστές τον A. Kutcher στην πρώτη και τον M. Fassbender στην δεύτερη. Πάνω σε εντελώς διαφορετικούς άξονες τα δύο φιλμ ακολουθούν άλλες πορείες συγκλίνοντας σε ελάχιστα σημεία. Δεν παρουσιάζουν ανόμοιες αλήθειες για τον Jobs, απλώς ρίχνουν το βάρος σε ξεχωριστά γεγονότα καταλήγοντας να έχουν και ξεχωριστό ύφος. Το μόνο σίγουρο είναι πως βλέποντας κάποιον να στήνει μια τεχνολογική αυτοκρατορία από το μηδέν εμπνέεσαι και παρακινείσαι.

 

 

Bohemian Rhapsody (2018)
Ο ορισμός της σπουδαίας φωνής βρίσκει συνώνυμο στο όνομα του Freddie Mercury. Ο άνθρωπος που έκανε χιλιάδες κόσμο να ακολουθεί με τέλειο συγχρονισμό τα παιχνιδίσματα της φωνής του είχε μία πολυτάραχη ζωή. Στην ταινία o R. Malek δίνει σάρκα και οστά σε ένα μύθο που γνωρίζοντας τις δυνατότητες του αρνήθηκε κάθε συμβιβασμό. Το συγκλονιστικότερο κομμάτι όλων των εποχών, το Bohemian Rhapsody, δεν βρήκε πολλούς υποστηρικτές

Οι Queen όμως ήξεραν πως δούλεψαν σκληρά και δημιούργησαν μία ηχητική Mona Lisa, μην επιτρέποντας σε κανέναν να το αμφισβητήσει. Πρόκειται για μία ταινία που μπορεί να σε κάνει να περάσεις από συναισθηματικό roller coaster καταλήγοντας σε περηφάνια για αυτό που παρακολούθησες. Μπορείς να εμπνευστείς και να δράσεις άμεσα, χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις!

Πηγή: savoirville.gr

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close