4-7 December 2013
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

LUX 2013

Το Cine Studio θα προβάλει τις τρεις φιναλίστ ταινίες του φετινού κινηματογραφικού βραβείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δημοσιεύτηκε στις 03 Δεκεμβρίου 2013

Η βελγική ταινία "The Broken Circle Breakdown", η βρετανική "The Selfish Giant" και η γαλλοϊταλική συμπαραγωγή "Miele" είναι οι φιναλίστ για το φετινό βραβείο LUX, το κινηματογραφικό βραβείο του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου που έχει ως στόχο να προβάλλει τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και να προωθήσει τον διάλογο για τις αξίες και τα πιστεύω της Ευρώπης και τα κοινωνικά ζητήματα που την απασχολούν. Μην χάσεις τις προβολές των ταινιών που θα γίνουν στο Cine Studio στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Είσοδος Δωρεάν.

 

The Broken Circle Breakdown (111', Βέλγιο)
Η ταινία του Felix Van Groeningen αφηγείται την ιστορία αγάπης μεταξύ της Elise (Veerle Baetens) και του Didier (Johan Baetens). Η Elise είναι ιδιοκτήτρια μαγαζιού με τατουάζ και ο Didie είναι μουσικός. Ερωτεύονται με την πρώτη ματιά, παρά τις διαφορές τους. Αυτός μιλάει, εκείνη ακούει. Αυτός είναι ένας ιδεολόγος άθεος. Εκείνη έχει ένα τατουάζ-σταυρό στο λαιμό της. Η ευτυχία τους ολοκληρώνεται με τη γέννηση της κόρης τους, Maybelle, όμως το μέλλον τούς επιφυλάσσει απρόσμενες δυσκολίες.

 

The Selfish Giant (91', Μεγάλη Βρετανία)
Clio Barnard 2013 (Μεγάλη Βρετανία) Conner Chapman, Shaun Thomas, Sean Gilder. 91’.
Στην ταινία του Clio Barnard, οι 13χρονοι Arbor και Swifty αποβάλλονται από το σχολείο τους. Ζώντας σαν ξένοι στην ίδια τους τη γειτονιά, οι δύο τους θα γνωρίσουν τον Kitten, ένα ρακοσυλλέκτη της περιοχής. Στην προσπάθεια τους να βγάλουν χρήματα, αλλά και να βρουν ένα σκοπό στη ζωή τους, ξεκινούν να δουλεύουν για εκείνον, συλλέγοντας μεταλλικά απορρίματα και καλώδια. Η φιλία των δύο αγοριών σύντομα θα δοκιμαστεί, καθώς ο Arbor γίνεται ολοένα και πιο άπληστος...

 

Miele (96', Γαλλία, Ιταλία)
Η ελληνοιταλικής καταγωγής ηθοποιός Valeria Golino, σκηνοθετεί την ταινία "Miele" και αφηγείται την ιστορία της Irene, μιας γυναίκας με το χαϊδευτικό όνομα "Μέλι", η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της βοηθώντας ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Προσπαθεί να τους συμπαρασταθεί και να απαλύνει τον πόνο τους ακόμα κι όταν παίρνουν τις πιο τολμηρές και επικίνδυνες τους αποφάσεις. Μια μέρα, η Irene, θα έρθει αντιμέτωπη με τον Grimaldi και την άγνωστη ασθένεια του.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ofk.org.cy

Ώρες προβολής: The Broken Circle Breakdown-Τετ 4 Δεκ, Cine Studio, Λ/σια, 21.00. Είσοδος Δωρεάν / The Selfish Giant-Σαβ 7 Δεκ, Cine Studio, Λ/σια, 18.30. Είσοδος Δωρεάν / Miele-Σαβ 7 Δεκ, Cine Studio, Λ/σια, 21.00. Είσοδος Δωρεάν.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close