Δες online το θεατρικό "Το Όνειρο του Σκιάχτρου" του Ευγένιου Τριβιζά

Το  Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης, με 37χρονη παρουσία στο χώρο του παιδικού και νεανικού θεάτρου, ανεβάζει 3 παραστάσεις του για τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους θεατρόφιλους στο κανάλι του στο YouTube.

Η κάθε παράσταση θα είναι διαθέσιμη δωρεάν στο κοινό για 24 ώρες (από 11:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. της επόμενης μέρας) μέσα από το κανάλι στο YouTube και από την ιστοσελίδα του θεάτρου.

Τρίτη 21 Απριλίου 2020 (11:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. της επόμενης μέρας)

«Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά
Ο κυρ-Δίκανος ο γαιοκτήμονας κατασκευάζει ένα σκιάχτρο και του δίνει εντατικά μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο όμως αισθάνεται μοναξιά και πιάνει φιλίες με τα πουλιά της περιοχής. Τους δίνει πληροφορίες για το πού στήνει ξώβεργες το αφεντικό του και τα αφήνει να τσιμπολογάνε ανενόχλητα τα λαχανικά του κήπου. Εκείνα με τη σειρά τους, το ονομάζουν Αχυρούλη, και του υπόσχονται ότι θα το μάθουν να πετάει. Όταν κάποια στιγμή ο κυρ-Δίκανος υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά, μεταμφιέζεται σε σκιάχτρο και ξεσκεπάζει την αλήθεια. Ακολουθεί η σύλληψη, η δίκη και η καταδίκη του σκιάχτρου. Ο αρχιδικαστής αποφασίζει ότι ο Αχυρούλης πρέπει να μείνει στη φυλακή ώσπου να φτιάξει χίλια εκατό κλουβιά. Τα φτιάχνει, αλλά όταν καταλαβαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν για φυλακές των φίλων του τα καταστρέφει. Έξω φρενών ο αρχιδικαστής τον καταδικάζει σε κάψιμο. Το τελευταίο βράδυ στο κελί της φυλακής ο Αχυρούλης βλέπει ένα όνειρο. Ο Τιτιβούε, ο παλιός του φίλος, τού εξηγεί για ποιο λόγο θα πραγματοποιηθεί τώρα το όνειρό του και θα μπορέσει επιτέλους να πετάξει… Στην τελευταία σκηνή, στην αυλή της φυλακής, μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τον δεσμοφύλακα, αλλά και τους θεατές.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Ισίδωρος Σιδέρης Isidoros Sideris
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης Giorgos Christianakis
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας Yiannis Katranitsas
Βοηθός σκηνοθέτη: Θωμαή Ουζούνη Thomai Ouzouni
Μάσκες – Εικαστικά προβολών: Γιάννης Κατρανίτσας Yiannis Katranitsas
Ηχοληψία – Φωτισμοί: Δημήτρης Κοκολινάκης Jim Kokolinakis
Κατασκευή κοστουμιών: Φούλη Βουτσά Ταξιδευω Ταξιδευω
Οργάνωση παραγωγής: Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά Ioanna Markella Chalkia
Ηθοποιοί: Μιχάλης Συριόπουλος, Στέφανος Πίττας, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Βιβή Παντελίδου, Ρέζι Μπεντιανισβίλι, Τριαντάφυλλος Δελής. Μιχάλης Συριόπουλος, Στεφανος Πιττας, Grigoris Papadopoulos, Vivi Pantelidou, Rezi Rezi, Triantafillos Delis.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31