Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Cinema 2013: Τι κρατάμε και τι πετάμε

O Κλεάνθης Κλεάνθους επιλέγει τις τρεις ταινίες που θα πάρουμε μαζί μας και την επόμενη χρονιά και τις τρεις που θα αφήσουμε πίσω.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2013

Save:

  • Blue Jasmine H Cate Blanchett σε μια οσκαρικού επιπέδου ερμηνεία, υποδύθηκε με μοναδικό τρόπο την Jasmine, μια πρώην πλούσια, νυν άφραγκη socialite της Νέας Υόρκης και ο Woody Allen έκανε δυναμικό comeback στις ΗΠΑ, τόσο ως σκηνοθέτης, όσο και ως σεναριογράφος.
  • Gravity Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Sandra Bullock και George Clooney μας συγκίνησαν με τις ερμηνείες τους στο αγωνιώδες θρίλερ επιστημονικής φαντασίας ‘Gravity’ του Alfonso Cuarón, ο οποίος μας ταξίδεψε με μοναδικό τρόπο στο άπειρο βασίλειο του σύμπαντος. 
  • The Conjuring Η μεγάλη κινηματογραφική έκπληξη του 2013, δεν ήταν άλλη από το ‘The Conjuring’ του James Wan. Ο μετρ των ταινιών τρόμου, ξέφυγε από τα στερεότυπα που διέπουν το συγκεκριμένο είδος, σκηνοθετώντας τις σκηνές με μεγάλη λεπτομέρεια προκειμένου να προκαλέσει το αίσθημα του φόβου στο κοινό.

Delete:

  • Prisoners Ένα από τα καλύτερα, σκοτεινά και αγωνιώδη θρίλερ των τελευταίων ετών, κατάφερε να μας ξενερώσει (μετά από δυόμισι ώρες διάρκειας), στα τελευταία λεπτά! Κρίμα, γιατί κατά τα άλλα η ταινία είναι άψογη σε όλα τα επίπεδα, ειδικά σε ότι αφορά στις ερμηνείες των Huge Jackman και Jake Gyllenhaal.
  • Mama Με τον Guillermo del Toro στην καλλιτεχνική επιμέλεια και την Jessica Chastain στον πρωταγωνιστικό ρόλο, περιμέναμε ότι το θρίλερ ‘Mama’ θα ήταν, αν όχι πολύ καλό, τουλάχιστον υποφερτό. Όχι, δεν ήταν.
  • Only God Forgives Ένας άνευρος και άοσμος Ryan Gosling σε μια άρτια ταινία σε θέμα αισθητικής, που δεν είχε όμως τίποτα απολύτως να πει... ‘Μάπα’ το σενάριο! Ο σκηνοθέτης Nicolas Winding Refn δεν κατάφερε να ζήσει ξανά τον θρίαμβο του ‘Drive’ και το μόνο που έχει πια να ελπίζει είναι (όπως λέει και ο τίτλος της ταινίας του) ότι ο Θεός θα τον συχωρέσει. Οι σινεφίλ από την άλλη, μάλλον όχι.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close